>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

קוביות צלי בקר עם תפוחי אדמה

חומרים:
קילו וחצי בשר מספר 5, חתוך לקוביות
2 עלי דפנה
3 גרגירי פלפל אנגלי
חצי כפית כורכום
2-3 כפות שמן, לטיגון
3-4 בצלים, פרוסים
כף סוכר
פלפל אדום, חתוך לרצועות
כף יפה של פפריקה, מתוקה או חריפה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף (או עוד כף שטוחה של מלח)
4-5 תפוחי אדמה בינונים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
2 גזרים, חתוכים למקטעים של 3 ס"מ (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מכניסים את קוביות הבשר לסיר לחץ עם עלי דפנה, פלפל אנגלי וכורכום. מכסים במים ומבשלים 45 דקות מרגע הרתיחה (אם אין סיר לחץ – מבשלים שעה וחצי בסיר רגיל).

2. מוציאים את הבשר ומסננים את נוזלי הבישול. שומרים אותם להמשך. בשלב הזה אפשר להמשיך בהכנה או להעביר את הבשר למקרר ללילה, כדי להמשיך למחרת.

3. מחממים את השמן בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הסוכר ואת הפלפל האדום וממשיכים לטגן.

4. מוסיפים את התבלינים ואת תפוחי האדמה והגזר, ומכניסים את קוביות הבשר. מערבבים ומוסיפים את נוזל הבישול של הבשר עד לכיסוי.

5. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש קטנה-בינונית.

>> למתכון: קוביות צלי עם תפוחי אדמה

המתכונים הקודמים:

שניצל ממולא פירה

שניצל ופירה הם שידוך משמיים, אז למה לא להפוך אותם לישות אחת? בעונה 7 של "מאסטר שף" המתמודד עמיחי שרפשטיין הדהים את השופטים עם המנה החלומית הזאת, שנכנסה מיד לפנתאון של "מאסטר שף". מזל ששמרנו את המתכון.

>> למתכון: שניצל ממולא פירה

 

שניצל ממולא בפירה
שניצל ממולא בפירה | צילום: נמרוד סונדרס, מאסטר שף

פסטה שום

עדיין מטביעים את הפסטה שלכם ברוטב? הגיע הזמן להתקדם. במקום לשרוף מצרכים ואנרגיה, תנו את הבמה לחומר גלם אחד שיעשה לכם את כל העבודה - שום צלוי. תוספת קטנה של צ'ילי ואתם הופכים לשפים איטלקים ברגע.

>> למתכון: פסטה שום בחמישה מרכיבים

פסטה שום
פסטה שום | צילום: רותם אלון, אוכל טוב

פלפלים ממולאים של דודה חנה

הממולאים של דודה של יונית צוקרמן היו שונים מכל הפלפלים הממולאים שהיא הכירה. עם הזמן היא למדה שזה קשור לעבודה שהיא משתמשת באורז שבושל מראש ובבשר שכבר עבר טיגון - אבל הטריק של שאריות המילוי, זה הטריק הגאוני באמת. מוזמנים לאמץ.

>> למתכון: פלפלים ממולאים של דודה חנה

 

פלפלים ממולאים של דודה חנה
פלפלים ממולאים של דודה חנה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות עוף ברוטב כרישה ופטריות

את הקציצות האלה מכינים עם פרגית, לא חזה עוף, ככה שאין סיכוי שהן ייצאו יבשות,וברוטב שלהן יש כל טוב ויותר. חוששים שלא יצליח לכם? חברים, מדובר במתכון של רעות עזר, ברור שיצליח.

>> למתכון: קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

 

קציצות עוף ובורגול
קציצות עוף ובורגול | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

שניצל תירס עוף

השניצל הזה רך, קריספי ונראה כמו שניצל לכל דבר - אבל האמת היא שמדובר בשניצל תירס, עם גרגירים וקמח תירס, שעוצב בידיים רטובות לצורה המתאימה. אפשר לטגן, אפשר לאפות, חובה להכין לילדים.

>> למתכון: שניצל תירס וחזה עוף

שניצל מיוחד
שניצל תירס | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

פרגיות ברוטב צ'ילי מתוק

גם מי שלא יודע או לא אוהב בלות יותר מדי זמן במטבח או לא מחשיב את עצמו בשלן גדול יסתדר עם מנת העוף הזו, שהכי קל בעולם להכין והיא תמיד נזללת בין הראשונות.

>> למתכון: פרגיות ברוטב מתקתק

 

פרגיות ברוטב מתקתק
פרגיות ברוטב מתקתק | צילום: דרור כץ, האתר הקולינרי של פסקל

קציצות במנגולד, אפונה ולימון

הנה לכם קציצות ברוטב שכל מי שטועם אוהב - ולא ברור אם זה בזכות האפונה, החמצמצות של הלימון ברוטב או המרקם העסיסי-שאין-דברים-כאלה, שמוסיף הבצל המבושל. שווה

>> למתכון: קציצות במנגולד עם אפונה ולימון

 

קציצות במנגולד עם אפונה ולימון
קציצות במנגולד עם אפונה ולימון | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

צלי בקר 

צלי בקר חייב להיות רך, כל כך רך שאפשר לאכול אותו בלי סכין - והיום נלמד איך עושים את זה שלב אחרי שלב. לזה מוסיפים אורז או פירה וסלט חסה (הכנו לכם שתי גרסאות) ויש לכם ארוחה ללקק את האצבעות.

>> למתכון: צלי בקר עם פטריות

 

צלי בקר עם פטריות
צלי בקר עם פטריות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

קציצות ברוטב צהוב

עם אורז, עם לחם, ישר מהסיר או ישר מהמקרר - הקציצות האלה פשוט מתחסלות כל כך מהר, שאם הן מספיקות להגיע מהמטבח לשולחן האוכל אנחנו מתפלאים על עצמנו. קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה ופטריות שכו-לם אוהבים.

 >> למתכון: קציצות ברוטב צהוב עם אפונה ופטריות

 

קציצות עם אפונה ופטריות
קציצות עם אפונה ופטריות | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

פאד תאי

יש מחבת? יש כיריים? אתם לא צריכים הרבה יותר מזה בשביל להכין מנת פאד אסייתית מופלאה בטעמיה. רוצים לצאת המאסטרשפים של הבית? זו ההזדמנות שלכם.

>> למתכון: פאד תאי של אלופים

 

פאד תאי קל להכנה
פאד תאי קל להכנה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוף ועדשים ביין אדום

המראה שלה קצת חורפי, ומזכיר ימים של חופשות חו"ל, ספציפית בצרפת, אבל כל זה רק גורם לרצות את המנה הזאת יותר (ובינינו, גם ככה המזגן כבר נותן עבודה, אז מה זה משנה?).

>> למתכון: צלי עוף ועדשים ביין אדום

 

צלי עוף ועדשים ביין אדום
צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

עוף עם בורגול, מנגולד ולימון

אנחנו מבינים שלא כל ארוחה יכולה לגזול זמן והשקעה ושאתם לא רוצים ללכלך המון סירים ולהכין כל מרכיב בנפרד, אז הנה תבשיל טעים ומזין שלא דורש הרבה זמן, ומכינים את הכל באותו סיר. 

>> למתכון: תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש

 

תבשיל עוף עם בורגול, מנגולד ולימון כבוש
צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

סופריטו

מתכון עתיק וגאוני שמוכיח שגם בבישול – הרבה פעמים כל המוסיף גורע. מטגנים עוף ותפוחי אדמה (במקרה שלנו ארטישוק ירושלמי), מעבירים אותם לאידוי ממושך וסבלני בסיר ומקבלים שלם שגדול בהרבה מסך חלקיו.

>> למתכון: סופריטו

 

סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי בסיר
סופריטו עוף וארטישוק ירושלמי בסיר | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

זיטי - פשטידת פסטה אפויה

פסטה, עגבניות, שמן זית, ריקוטה ומוצרלה: 5 מרכיבים - זה כל מה שצריך לזיטי מושלם שאפילו כרמלה סופרנו הייתה מאמצת. 

>> למתכון: זיטי אפוי

זיטי אפוי של שי-לי ליפא
זיטי אפוי של שי-לי ליפא | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פאד פקאו

גם אורז, גם בשר, גם טעמים תאילנדיים מהממים וגם שעה הכנה כולל הכל.

>> למתכון: פאד קפאו

פאד קפאו
פאד קפאו | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון

אחד ממתכוני הקציצות החביבים עלינו, שהוא מצד אחד קליל ומצד שני עמוס בטעמים חמימים של בית.

>> למתכון: קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון

קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימו
קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימון | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

לא יודעים מה קורה אצלכם במטבח, אבל אנחנו הכנו (ואכלנו) בשבועות האחרונים יותר שניצלים מאי פעם. למען הגיוון, היום נכין לבני הבית משהו חדש: כדורי שניצל בציפוי פריך מתובל בשומשום.

>> למתכון: כדורי שניצל

 

כדורי השניצל של מיס פטל
כדורי השניצל של מיס פטל | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

מעדן מנחם ומהביל של פחמימות, גבינה ושמנת חמוצה, שבתוספת של סלט קטן סוגר בדיוק את הארוחה שבא לנו עליה היום (ומחר, ומחרתיים).

>> למתכון: תפוחי אדמה ממולאים בגבינות

 

תפוחי אדמה ממולאים
תפוחי אדמה ממולאים | צילום: Elena Shashkina, ShutterStock

אם רק היינו יודעים כמה פשוט להכין עראייס בבית, כנראה כבר מזמן היינו עוברים לתזונה שמבוססת על פיתות ועוף טחון (מה לעשות, אצלנו הילדים מעדיפים עוף). במחשבה שנייה, אף פעם לא מאוחר.

>> למתכון: עראייס עוף בטוסטר

 

עראייס עוף לילדים
עראייס עוף לילדים | צילום: שרית נובק - מיס פטל, אוכל טוב

מה יכול להיות לא טוב בארוחת צהריים שכוללת פולקע עסיסיים בליווי אפונה וארטישוק על הר של קוסקוס. טעים, משביע וקל להכנה.

>> למתכון: עוף עם אפונה וארטישוק

 

שוקי עוף עם קוסקוס
שוקי עוף עם קוסקוס | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

כבדי עוף לצהררים בתוספת תרד ולימון, שהופכים את המנה לקלילה ומרעננת. המעלות רק הולכות ועולות, ובדיוק כאלה ארוחות מתחשק לנו.

>> למתכון: כבדי עוף בתרד, כמון ולימון

 

כבדי עוף בתרד
כבדי עוף בתרד | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

קציצות חלומיות שגם לא דורשות מאמצים מיוחדים וגם ימצאו שימוש לחלק מפחיות הטונה שנאגרו לכם במזווה. הן יגזלו מכם רק 5 מרכיבים וגג רבע שעה עבודה, ויש גם לא מעט אופציות להרפתקנים שמחפשים איך לשדרג אותן.

מתכון: קציצות טונה ב-5 מרכיבים

 

קציצות טונה ב-5 מרכיבים
קציצות טונה ב-5 מרכיבים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

בקצת פחות משעה אחת אתם יכולים להעמיד ארוחה שיש בה הכל - כבדי עוף צרובים ברוטב מתקתק (יש רוטב שיותר מתאים לכבד?) על פירה. טעים, משביע, ולא צריך יותר מזה. 

>> למתכון: כבדים בסילאן ופירה

 

כבדים ופירה - אחרי (סטיילינג: שרה זיידמן)
כבדים ופירה - אחרי | צילום: אסף רונן

לפעמים אפילו ליונית צוקרמן בא להרים ארוחה ולא לעבוד עליה קשה מדי. מה היא עושה? חוזרת למתכון הזה - של עיקרית ושתי תוספות בסיר אחד - עובדת מקסימום 30 דקות ומקבלת משפחה שבעה, מרוצה וטובת לב.

>> למתכון: עוף עם אורז וירקות בסיר אחד

 

עוף עם אורז וירקות בסיר אחד
עוף עם אורז וירקות בסיר אחד | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

אפשר להקפיץ אורז ועף עם כל דבר כמעט, כאן עושים את זה עם פטריות שיטאקה ואספרגוס - שחוץ משילוב הטעמים המצוין שלהן - הם מזינים מאוד, ויחד עם אורז מלא יספקו ארוחה טובה ומשביעה.

>> למתכון: אורז מלא מוקפץ עם עוף

 

אורז מלא מוקפץ
אורז מלא מוקפץ | צילום: אפיק גבאי, פשוט לבשל בריא, הוצאת כלטקסט

המתכון של בני סיידא ואבי ביטון לקציצות עוף יגניב את הילדים שלכם, וזאת דרך להרגיל אותם למשהו שהוא לא שניצלים (לא שיש בהם משהו רע).

>> למתכון: קציצות עוף שניצל שילדים אוהבים

קציצות עוף שניצל
צילום: פיליפ מטראי, ספר העוף של בני סיידא ואבי ביטון, הוצאת מודן

שעה אחת תספיק לכם להכין את כל הארוחה הטובה הזאת: בזמן שתפוחי האדמה מזהיבים כמו שצריךכ בתנור - מערבבים את הבשר עם התבלינים וצולים 2 דקות מכל צד

>> למתכון: קבבים ותפוחי אדמה

 

60-60: קבבים ותפוחי אדמה - מוכן
צילום: אסף רונן

פשטידה שלישית ואחרונה (בכל זאת, חגגנו שבועות), והפעם מנה שקל להכין, ממרכיבים שככל הנראה כבר נמצאים במטבח.

>> למתכון: פשטידת בצל ותפוחי אדמה

פשטידת בצל
פשטידת בצל | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

המראה כביכול פשוט, אבל הטעמים של הפשטידה הזאת משגעים, ולא רק לשבועות. המלצה חמה שלנו - אל תוותרו על המוסקט הטחון, הוא מוסיף המון. 

>> למתכון: פשטידת בטטות ותפוחי אדמה

 

פשטידת בטטות ותפוחי אדמה
פשטידת בטטות ותפוחי אדמה | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

שבועות בפתח, וזה הזמן לתרגל את יכולת הכנת הפשטידות שלנו. את זאת, שקלה ופשוט להכין, ניתן גם להמיר לגרסה דיאטטית יותר על ידי ויתור על הבצק ושימוש בגבינות ברזות. 

>> למתכון: פשטידת טונה ופטריות

 

פשטידת טונה אחרי
פשטידת טונה אחרי | צילום: אסף רונן

נכון שקיימים אין ספור שדרוגים וגרסאות שונות לשניצל, אבל במקרה הזה - כל המרבה הרי זה משובח - ואין שדרוג שלא שווה לנסות לפחות פעם אחות. אז לשניצל הבא תעשו טובה ותנו ציפוי קריספי של שומשום וטאץ' צ'ילי. 

>> למתכון: שניצל שומשום עם רוטב צ'ילי מתוק

 

שניצל שומשום
שניצל שומשום | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

את הקציצות האלה אםשר להכין מטלה או מבקר טחון, מה שאתם בוחרים, וגם לרשימת הירקות ברטטוי ניתן להתייחס כהמלצה בלבד אם משהו מהמרכיבים פחות מוצא חן בעיניכם. העיקר הוא שתוך פחות משעתיים תקבלו תבשיל עשיר וביתי לצהריים.

>> למתכון: קציצות בשר על תבשיל רטטוי וזיתים

 

קציצות טלה על תבשיל רטטוי וזיתים של בני סיידא
צילום: פיליפ מטראי, בוקר, צהריים, ערב, הוצאת כנרת

השם היווני הרשמי שלהן קצת שובר שיניים, אבל כל מה שאתם צריכים לדעת זה שמדובר בקציצות פשוטות וממכרות של זוקיני וגבינות, שתענוג לזלול ישירות מהמחבת, וגם מהמקרר ביום למחרת (בתנאי שיישאר משהו משהו, כן?)

>> למתכון: קציצות זוקיני של גרקו (קולוקיטוקפטדס)

 

קציצות זוקיני של גרקו
קציצות זוקיני של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

במתכון של רון יוחננוב לא צריך לעשות כלום - לא לבשל, לא לצרוב, לא לטגן - רק לשים את כל החומרים בתוך שקית קוקי, לערבב קצת ולאפות לשעה. זה עד כדי כך פשוט, וזה כל כך טעים.

>> למתכון: עוף עם אורז ופטריות בקוקי

עוף עם אורז ופטריות בשקית קוקי
עוף עם אורז ופטריות בשקית קוקי | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

בחום הנוכחי ובהתאם להגבלות הקיימות, כנראה שלא נאכל בקרוב פיש אנד צ'יפס, אחת ממנות אוכל הרחוב הכי כיפיות שיש. עד שנוכל לאכול במסעדות החוף או לטוס ללונדון - נסתפק בגרסה הביתית והטעימה של עומר מילר. 

>> למתכון: פיש אנד צ'יפס

פיש אנד צ'יפס
פיש אנד צ'יפס | צילום: john shepherd, Istock

כשהמנה תהיה מוכנה בסוף על הצלחת היא תיראה סופר מושקעת, אבל למעשה היא פשוטה להכנה, מהירה וגם לא תקרע לכם את הכיס.

למתכון: פרגיות בטריאקי על אורז אסייתי

 

פרגיות ואורז אסייתי - מוכן, עיצוב: שרה זיידמן
צילום: אסף רונן

אין מישהו שטועם את אחת ממנות הדגל של יונית צוקרמן - לחמניות בשר עסיסיות, עגלגלות ושמנמנות, ממולאות בכל טוב - ולא רץ לנסות להכין גם. הן מגיעות עם סלט, טחינה ומטבוחה. ככה סוגרים ארוחה כיפית וטעימה. 

>> למתכון: לחמניות בשר שהן ארוחה שלמה

 

לחמניות ממולאות, מטבוחה וסלט ירקות
לחמניות ממולאות, מטבוחה וסלט ירקות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

המתכון הזה חירפן אותנו כבר לפני כמה שנים, כשנתקלנו בראשונה על המשך שלנו ב"מאסטר שף" - כיכר לחם אחיד, הכי פשוט שיש, שממלאים בבשר טחון ופטריות עם המון עשבי תיבול. חוץ מהטעם העשיר והמרקם העסיסי, הלוק של המנה הזאת מיליון דולר.

>> למתכון: לחם ממולא

 

לחם ממולא
לחם ממולא | צילום:

מתכון של אבי ביטון ובני סיידא מתוך "בני ואבי מבשלים" זאת כבר התחלה טובה, ועכשיו למרכיבים: קציצות עוף מתובלות ברוטב עגבניות מיובשות, עגבניות טריות, זיתי תסוס, תרד טרי. בקיצור, ארוחת צהריים שרק חסרה לה פרוסת לחם. 

>> למתכון: כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות

כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות
כדורי עוף ברוטב עגבניות מיובשות | צילום: דניה ויינר, בני ואבי מבשלים, הוצאת מודן

 רולדה פריכה מבצק עלים, ובתוכה בשר טחון מתובל ברוטב עשיר עסיסי. שילוב טעמים ומרקמים מעולה של סמדי בומבה, שגם נראה חבל על הזמן. 

>> למתכון: רולדת בצק עלים עם בשר

רולדת בצק עלים עם בשר טחון
רולדת בצק עלים עם בשר טחון | צילום: BBA Photography, ShutterStock

אנחנו אוהבים סלמון, ואנחנו אוהבים לאכול אותו עם אורז - אז כמובן שאת המתכון הזה, שמתקתקים בחצי שעה ועם כלום מרכיבים, לקחנו בשתי הידיים. 

>> למתכון: תבשיל סלמון ואורז מהיר

 

תבשיל אורז וסלמון מהיר
תבשיל אורז וסלמון מהיר | צילום: siamionau pavel, shutterstock

עם עוף בתנור כמעט תמיד מנצחים - מרינדה, תפוחי אדמה או ירקות שורש, כרעיים או פולקע - משגרים לתנור ושוכחים. העוף הזה של יונית צוקרמן גם נראה מיליון וגם הטעם שלו לא יעזוב אתכם מהר.

>> למתכון: עוף עם תפוחי אדמה ושזיפים מיובשים

 

עוף לשבת של יונית צוקרמן
עוף לשבת של יונית צוקרמן | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

המתכון שיראה לכם איך אפילו חזה עוף פשוט יכול להפוך למנה עשירה, חגיגית ויפה. רק להוסיף אורז, ואתם מסודרים עם ארוחה פגז.

>> למתכון: חזה עוף בחרדל, דבש וצ'ילי

חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי
חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

מוסקה לא חייבת להיות פרויקט, וברגע שהיא מוכנה, יש בה את כל מה שרוצים לארוחת צהריים: בשר טחון, חצילים, רוטב עגבניות וניחוח עלי נענע.

>> למתכון: מוסקה מהירה

מוסקה מהירה
מוסקה מהירה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

ארוחת צהריים חמה שיש בה הכל, גם לילדים שבבבית וגם למבוגרים: פתיתים ששודרגו בעזרת עשבי תיבול ותבלינים, ירקות שורש ופרגיות עסיסיות.

>> למתכון: פרגיות עם פתיתים וירקות שורש

 

פרגית עם פתיתים וירקות שורש
צילום: דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

פשוט, חם ועושה טוב על הלב: תפוח אדמה ממולא בתערובת של עצמו עם גבינה צהובה ושמנת חמוצה, וקצת חמאה, כדי שלא יחסר.

>> למתכון: תפוחי אדמה ממולאים גבינה

תפוחי אדמה ממולאים
תפוחי אדמה ממולאים | צילום: Elena Shashkina, ShutterStock

אחד הקלאסיים: תבנית אחת שנדחפת לתנור עם עוף, תפוחי אדמה ובטטות, וכמובן תערובת תיבול כמו שרק יונית צוקרמן יודעת.

>> למתכון: עוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטות

עוף עם תפוחי אדמה ובטטות
עוף עם תפוחי אדמה ובטטות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

לחגוג את יום ההולדת למדינה עם מתכון לפלאפל זה ממש מתבקש. אנחנו לקחנו את זה צעד קדימה וחגגנו עם הפלאפל של הקוסם, לא סתם.

>> למתכון של פלאפל הקוסם (פלוס הסברים)

הכנת פלאפל
הקוסם. בקרוב אצלכם בבית! | צילום: באדיבות הקוסם

בני סיידא ארגן אותנו עם מתכון אחד שיש בו הכל: קציצות, אורז, וגם מנת הירק כבר בפנים. והשוס האמיתי? הכל בפחות מחצי שעה.

>> למתכון: אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר

אורז מטוגן עם ירקות וכדורי בשר
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

מתכון אסייתי למתחילים, שכל אחד יכול להכין וכל אחד גם יטרוף בשמחה. חזה עוף ושעועית ירוקה מוקפצים בשום ורוטב סויה - חצי שעה וזה על השולחן.

>> למתכון: עוף מוקפץ עם שעועית ירוקה

עוף ושעועית ירוקה מוקפצים בשום וסויה
עוף ושעועית ירוקה מוקפצים בשום וסויה | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

תנו ליונית צוקרמן לעזור לכם לתקתק סיר שיקבץ סביבו את כל המשפחה לארוחה חמה, כי מקציצות ואורז אף פעם אף נמאס, ואחרי שתכינו את אלה תבינו למה.

>> למתכון: יונית צוקרמן מבשלת לשבת: קציצות עוף וירקות ממכרות

קציצות עוף וירקות ממכרות
קציצות עוף וירקות ממכרות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

מאפינס פטריות וגבינות סופר טעימים מתוך ספר הפטריות של בני סיידא. לפני שתצליחו להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים, הם כבר יתחסלו. סלט ירקות בצד וסידרתם לעצמכם יופי של ארוחת צהריים.

>> למתכון: מאפינס פטריות

מאפינס פטריות וגבינות
מאפינס פטריות וגבינות | צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

מדובר בסיר שאי אפשר לסרב לו: קציצות עגלגלות (מפרגיות, שיהיו עסיסיות) משכשכות ברוטב עגבניות נהדר ופתיתים עם אפונה ירוקה עדינה. קשה לפספס עם כזה מתכון של לייזה פאנלים - קלאסיקה של אמצע שבוע - אפילו שאלה לא ממש שבועות רגילים או שגרתיים.

>> למתכון: סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים

סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים
סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

מסוג הארוחות שהן גם פשוטות מהירות להכנה, גם מזינות וטעימות לכל בני הבית ומכינים את הכל באותו סיר, שזה תמיד יתרון חשוב, כי אפילו עם זמן פנוי בבית, אם אפשר לחסוף בכלים - הרי זה מבורך. את כל הסיפר מתקתקים בחצי שעה.

>> למתכון: בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן

 

בשר טחון עם נודלס בנוסח סצ'ואן
צילום: דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

תסבירו לנו איך זה יכול להיות: לא אירחנו אף אחד בחג הזה (אף אחד!), לא התארחנו לאף ארוחה, אפילו על המופלטה דילגנו - ועדיין אנחנו מרגישים שניים-שלושה קילו שהתיישבו לנו על המותניים חזק, וזה עוד במקרה הטוב. ובכן, מתברר שיש משהו בשגרה שלנו שאפילו הקורונה לא מצליחה לשנות: בפסח משמינים. אז מה עושים היום? אוכלים סלט קינואה לצהריים, ועוד נהנים מכל רגע.

>> למתכון: סלט קינואה הכי טעים שיש

סלט קינואה
סלט קינואה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

סיר אחד ובו קציצות בקר רכות וטעימות (אפשר גם עוף), גזר גמדי, אפונה ותפוחי אדמה, שייתן לכם הרגשה נעימה של שגרה ביתית אפילו בתוך הטירוף שאנחנו חיים בו. ויש גם מתכון לאורז שישלים את הארוחה.

>> למתכון: קציצות עם אפונה

אפונה וקציצות - הסירים
סיר אפונה וקציצות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

אחד ממתכוני האורז שאנחנו הכי אוהבים, שהוא גם אחד ממתכוני הבשר הטחון שאנחנו הכי אוהבים: תבשיל של אורז יסמין (אפשר גם פרסי רגיל), בשר וירקות, שהוא ארוחה שלמה שמתקתקים בלא יותר מ-20 דקות של עבודה. 

>> למתכון: אורז עם בשר טחון וירקות

אורז עם בשר טחון
אורז עם בשר טחון | צילום: אסף רונן

מרוב דיבורים על מצה בריי, אנחנו מרגישים שאחד ממעדני הפסח האהובים לא פחות נזנח בצד, וזה פשוט לא מגיע לו. הכוונה היא לאהובי נפשנו הבורמוליקוס (שנקראים גם בומואלוס), שהם אחים למצה בריי המוכרת, אבל יותר קטנים, יותר עסיסיים ומה לעשות, קצת יותר טעימים.

>> למתכון: בורומוליקוס

בימואלוס
בורמוליקוס | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

עוף בתנור. ה-מנה שאי אפשר להגיד לה לא, ואם היא מגיעה עם תפוחי אדמה, ששתו ממיציו הטובים של העוף, אז בכלל. כאן ספציפית יש גם קוביות בטטה, כדי שלא יחסר, וכמובן את השילוב המקודש של רוטב סויה, ג'ינג'ר וסילאן. 

>> למתכון: עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה

עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה
עוף בתנור עם ג'ינג'ר וסויה | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אתמול נפטרנו משאריות הפתיתים, היום אנחנו עושים את אותו הדבר לשקית הפסטה שעדיין מחכה לנו במזווה. מתכון מגרה בטירוף של בני סיידא, שיש בו את כל מה שהגוף והנפש של הבנאדם צריכים: פחמימה, ירקות וגבינות, שמקרימות את הכל.

>> למתכון: פשטידת פסטה ופטריות

מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות
מאפה פסטה, פטריות, עשבי תיבול וגבינות | צילום: פיליפ מטראי, פטריות, הסדרה הקטנה, הוצאת מודן

היום, חברים, נדאג לרוקן את המזווה שלכם מפתיתים לקראת פסח, ונעשה את זה בעזרת מתכון של עומר מילר לעוף מתובל בסגנון מרוקאי, שיש בו ראס אל חנות וגם אפונה ועוד ירקות. תבשיל ביתי יד ראשונה משף.

>> למתכון: שוקי עוף עם פתיתים

שוקי עוף בפתיתים
שוקי עוף בפתיתים | צילום: רונן מנגן

הנה סיר שיונית צוקרמן מעמידה לפחות פעם בשבועיים (כשהיא לא מכינה קציצות): כרעיים או שוקיים, איזה חלק שאתם אוהבים, ברוטב אדום טעים טעים עם שומר ואפונה. והכי חשוב - להעמיד גם סיר אורז ליד. 

>> למתכון: עוף באפונה ושומר

עוף באפונה ושומר
עוף באפונה ושומר | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

המתכון הזה הוא של תום פרנץ, שזו כבר תעודת אחריות רצינית, וחוץ מזה, אחרי שהכנו אותו בעצמנו אנחנו יודעים לומר לכם שמדובר באמת במנה מצוינת. אותנו מה שהכי הפתיע זה שאפשר להגיע לטעמים ממש כמו של חריימה, בלי לערב דג בתהליך.

>> למתכון: עוף עם פתיתים ברוטב חריימה

עוף עם פתיתים ברוטב חריימה
עוף עם פתיתים ברוטב חריימה | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

הדבר הרע היחיד שיש לנו לומר על המתכון הזה הוא שצריך להתחיל להכין אותו שעה-שעתיים מראש. אתם יודעים, לא משהו רציני, רק לתקתק את המרינדה (3 מרכיבים, אם תהיתם). מרגע שעברתם את המשוכה הזאת - אתם כפסע ממנת צהריים נפלאה.

>> למתכון: תבשיל פרגיות מהיר

תבשיל פרגיות מהיר
תבשיל פרגיות מהיר | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אם יש דבר שאנחנו בטוחים שהצטיידתם בו זה בשר טחון, ואם יש לכם בשר טחון בבית אנחנו ממש מפצירים בכם להשתמש בו בתבונה ולהכין צ'ילי קון קרנה. אפשר להגיש על אורז, על תפוח אדמה צלוי ואפילו על פסטה, כמין בולונז דרום אמריקאי. אין לכם שימורים של שעועית שחורה? שימו של שעועית לבנה. אין של שעועית לבנה? השתמשו בשעועית קפואה, רק תנו לה בישול טוב קודם.

>> למתכון: צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה על תפוח אדמה אפוי
צ'ילי קון קרנה על תפוח אדמה אפוי | צילום: Joe Gough, Istock

אמרתם בית - אמרתם שעועית לבנה מבושלת ברוטב אדום, שמוגשת על אורז לבן טרי וחם. אין לכם שעועית מושרית ולא רוצים לחכות למחר? שעועית מוקפאת תעשה פה עבודה מצוינת.

>> למתכון: אורז עם שעועית ברוטב אדום

שעועית לבנה וגזר ברוטב עגבניות
שעועית לבנה וגזר ברוטב עגבניות | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

את ארוחת הצהריים של היום אנחנו מגישים בתוך שבלולים של בצק פילו, והיא כוללת תערובת טעימה טעימה של בשר טחון, פטריות ותבלינים. בשביל תבנית מלאה ויפה כזו, שמספיקה לכל המשפחה ויותר, תצטרכו להשקיע בערך חצי שעה מזמנכם. אנחנו חושבים שזאת עסקה מעולה.

>> למתכון: בורקס בשר

9 בורקס בשר בתבנית
בורקס בשר משפחתי | צילום: יונית סולטן צוקרמן, אוכל טוב

פסטה וקציצות הם שניים מהמאכלים הכי ביתיים שיש, מאלה שהכי כיף לראות על השולחן כשחוזרים הביתה (בזמנים שבהם עוד היינו חוזרים הביתה ולא נמצאים בו מבוקר עד ליל). אז כאן השניים האלה משתכשכים זה בחברתו של זה, באופן שמחמיא להפליא לשניהם: ספגטי, קציצות מטוגנת, רוטב עגבניות - הכל ביחד.

>> למתכון: ספגטי עם קציצות

ספגטי קציצות בשר רכות רכות
ספגטי קציצות בשר רכות רכות | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

כשלהסתובב ברחוב ולעצור לשווארמה מרגיש כמו חלום רחוק, אין כמו לתקתק שווארמה ביתית ולהבין שתכלס, גם זה יותר טעים בבית. מתכון של בני סיידא, שאנחנו כבר הכנו אינספור פעמים והיד עוד נטויה. וסוד קטן: אם אין לכם את כל התבלינים, תבלין לשווארמה אחד יעשה עבודה נהדרת.

>> למתכון: שווארמה פרגיות ביתית

שווארמה פרגיות
שווארמה פרגיות | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

הממולאים של ג'קי הם לא סתם עוד ממולאים. הם הממולאים הכי אהובים כאן באוכל טוב, שזוכים לתגובות מצוינות מקיר לקיר עוד שנים אחרי שהמתכון שלהם עלה לאוויר. זה, וזה בדיוק, מה שאנחנו מאחלים לכם היום. צהריים של פלפלים ממולאים ביתיים, מספקים וטעימים עד אין קץ.

>> למתכון: פלפלים ממולאים של ג'קי אזולאי

פלפלים ממולאים
פלפלים ממולאים | צילום: בני גם זו לטובה, סיפורים מהמטבח

אם היו שואלים הורה, כל הורה, מהם אבות המזון בעיניו, בטוח שקציצות היו חלק מהתשובה. מעוף או מבקר, מטוגנות, מבושלות או גם וגם, עם או בלי ירקות - עולם כל כך רחב של סוגים וטעמים יש למאכל הזה, שתמיד אפשר למצוא לאיזה כיוון לקחת אותו, ואיך להפוך אותו לאפילו יותר מוצלח ממה שחשבתם שהוא יכול להיות. אבל אלה, אלה באמת הקציצות הכי טעימות.

>> למתכון: קציצות מושלמות לילדים

קציצות צלויות או מטוגנות
קציצות מושלמות לילדים | צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר

כמו חמין מקרוני, אבל כזה שלא מבלה לילה שלם בתנור אלא רק שעתיים, בקטנה, פלוס טיגון קצר בהתחלה. אבל הקסם האמיתי הוא שיש פה ממש מעט מרכיבים שביחד, עם הזמן בתנור, יוצרים שלם שעולה בהרבה על סך חלקיו. יופי של סיר לצהריים.

>> למתכון: עוף וספגטי בסיר אחד

עוף וספגטי בסיר אחד
עוף וספגטי בסיר אחד | צילום: רעות עזר, אוכל טוב

אם אתמול חשבנו שהחיים שלנו בנקודת שפל, היום אנחנו מבינים שאתמול היה כלום, ומי יודע מה יהיה מחר. ואתם יודעים מה האדם צריך כשתחושות כאלה ממלאות אותו: רק פחמימה, ורצוי כזאת שיוצאים ממנה אדים. אז את הפחמימה שלנו היום נצרוך בצורת מאפה בצק עלים, במילוי של תרד וגבינות. אל חשש, גם הילדים יעופו.

>> למתכון: מאפה בצק עלים עם תרד וגבינות

מאפה תרד וגבינות
מאפה תרד וגבינות | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

מרק הירקות שאנחנו מכינים היום הוא לא סתם מרק ירקות, הוא ריפוד חם ונעים לבטן. כי חוץ מהירקות מלאי הנוכחות שיש בו (מתפוחי אדמה עד כרובית, מבטטה עד זוקיני) - הוא מכיל גם גריסים, שמתרככים טוב טוב בבישול והופכים לסוג של שמיכת פוך לנשמה. אין לכם את כל הירקות בבית? המתכון הזה כל כך עשיר, שבכיף אפשר לוותר על מרכיב-שניים ולא יקרה כלום.

>> למתכון: מרק ירקות וגריסים

מרק גריסים וירקות
מרק גריסים וירקות | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

הנחמה שבאוכל מטוגן - אבל בקציצות שבכלל נאפו בתנור. את המתכון היומי אנחנו מקדישים לקציצות - מנה שכולם אוהבים, עם שדרוגון שיבטיח שגם הילדים יהיו מרוצים. ומה עם הפסטה שליד? תקתקו בדקה אחת את הרוטב הזה, לא תצטערו.

>> למתכון: קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה
קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

קלאסיקה לארוחת צהריים, שגם משתמשת בטליאטלה, סלסילות הפסטה, בצורה מגניבה ממש: משתמשים בהן כמו קן לכדורי הבשר והתוצאה היא קציצות ופסטה בילט אין בסיר אחד. נסו פעם אחת והיא לא תהיה האחרונה. 

> למתכון: קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד

קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד
קציצות וסלסילות פסטה בסיר אחד | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

לא, זה לא רק לילדים. נכון שהפתיתים ידברו אליהם במיוחד, אבל אל מי לא? ובמיוחד בכזאת מנה, שבה הפתיתים הם לא רק התוספת, אלא חלק מהמנה עצמה עם בשר וירקות. והכל מוכן בחצי שעה גג.

>> למתכון: פתיתים עם ירקות ובשר טחון

פתיתים עם ירקות
פתיתים עם ירקות | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

עוף בלימון הוא אולי הדרך הכי כיפית לאכול עוף, ובגרסה המקוצרת הזאת אפשר להכין מנה כזאת בבית בפחות מחצי שעה. אז לא, אין ציפוי פריך כמו במסעדות אסייתיות, אבל יש ג'ינג'ר ומרווה שמוסיפים טעמים נהדרים. 

>> למתכון: עוף בלימון וג'ינג'ר

עוף בלימון וג'ינג'ר
עוף בלימון וג'ינג'ר | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

כן, זאת כביכול פשטידה סטנדרטית שמסתכלים עליה וחושבים "מה מיוחד בה?". אז אולי לא היינו מכינים אותה לביקור של המלכה, אבל מדובר בפשטידה סופר טעימה, פשוטה ודיאטטית. וואללה, אפשר לאכול פרוסה שלישית בלי לחשוב פעמיים. אם זאת לא סיבה מספיק טובה להכין אותה כבר מחר, אנחנו לא יודעים מה יספיק לכם.

>> למתכון: פשטידת זוקיני מעולה

פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה
פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב

גם כשאין גשם קר לנו בשבועות האחרונים. מפזר החום ותנור הסלילים הפכו לחברינו הטובים ביותר והיציאה מחיק הפוך הופכת קשה מרגע לרגע. אחד הדברים שיכולים לעזור עם זה הוא מרק טוב, כמו המרק הזה, עם המרקם הסמיך ושפע הבריאות. קערה כזאת לצהריים זה אחלה של דבר.

>> למתכון: מרק שעועית מש

מרק מאש
מרק מאש | צילום: ענבל כבירי, אוכל טוב

לא להיבהל, לזניה לא חייבת להפוך לפרויקט. לא מוכרחים לטרוח על רוטב בשמל ולבשל עלי לזניה טריים, יש המון קיצורי דרך וגרסאות, והנה גרסה חלבית מצוינת שילדים וגם מבוגרים יזללו בתאווה. 

>> למתכון: לזניית שלוש גבינות שילדים אוהבים

לזניית שלוש גבינות
לזניית שלוש גבינות | צילום: בני גם זו לטובה, מועצת החלב

תבשיל עוף בתיבול פיקנטי עם מלא ירקות - ארוחת צהריים צבעונית וטעימה בסטייל ספרדי. זה נראה לשנייה כמו פאייה, אבל זה ממש ממש לא. 

>> למתכון: תבשיל בסגנון ספרדי

בניגוד לקמח לבן, כשאוכלים גרגירי חיטה מרוויחים יופי של ערכים תזונתיים. בתבשיל הזה מוסיפים לחיטה מגוון ירקות ותיבול מינימלי, ומקבלים ארוחה מאוזנת, משביעה ומזינה. 

>> למתכון: תבשיל חיטה וירקות

תבשיל חיטה וירקות
תבשיל חיטה וירקות | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

ולסיום, מנה קלאסית לצהריים - חזות עוף עסיסיים בתנור. שימו לב לטיפ החשוב במתכון: השגיחו על העוף ומדי כמה זמן הרטיבו אותו בנוזלים שנקווים בתחתית התבנית, שלא יתייבש לכם. ואל תוותרו על השום והתימין. 

>> למתכון: חזה עוף בחרדל ודבש

חזה עוף בחרדל ודבש
חזה עוף בחרדל ודבש | צילום: רחלי קרוט, אוכל טוב