מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קציצות ירק טבעוניות

בלי קמח, בלי פירורי לחם ובלי סולת - רק הרבה ירקות, טחינה, תיבול טוב וכמה דקות במחבת. עם כל אהבתנו לקציצות בשריות, החמודות האלה מוכיחות שקציצה טבעונית יכולה להיות לא פחות טעימה, אם לא יותר

|mako אוכל| פורסם08:00
קציצות ירק טבעוניות (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

10-12 קציצות:

  • 2 תפוחי אדמה, מבושלים מראש וקלופים
  • 2 קישואים
  • 1 בצל
  • חבילת תרד
  • צרור פטרוזיליה
  • צרור כוסברה
  • 10 ענפי בצל ירוק
  • רבע כוס טחינה (או יותר, עד חצי כוס, אם הקציצות מתפרקות)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1מועכים את תפוחי האדמה המבושלים ומעבירים לקערה. מגררים את הקישואים בפומפייה (או מעבד מזון) ומוסיפים לקערה.

2קוצצים דק את הבצל ואת שאר הירוקים (תרד, פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק) ומוסיפים לקערה.

3מוסיפים טחינה ותבלינים ומערבבים טוב טוב (ממש לשים את התערובת בידיים). יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כדור פינג פונג ומשטחים אותן.

4מחממים במחבת שמן לטיגון. כשהוא חם מטגנים את הקציצות כ-4 דקות מכל צד, עד שהן שחומות ויפות.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

קציצות ירק טבעוניותקציצות ירק טבעוניות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il