בטבלת העומס בטיסות היוצאות בנתב"ג ניתן להתעדכן בשעות שבהן צפוי להיות עמוס בשדה התעופה – או פנוי – במהלך 24 השעות הקרובות. מידת העומס בהליך הצ'ק אין (רישום לטיסה) מחושבת על פי מספר הטיסות הצפויות כעבור שלוש שעות משעת הצ'ק אין שבטבלה. לשם המחשה, אם בשעה 22:00 צפויות להמריא הרבה טיסות במקביל, הטבלה תראה שבשעה 19:00 (שלוש שעות קודם לכן), יהיה עומס כבד באולם הרישום.

יש להביא בחשבון שהעומס יכול להיות מושפע מגורמים נוספים, כמו מספר בודקים לא אחיד או אירועים חריגים המשפיעים על אורך התורים. הטבלה היא בגדר המלצה בלבד, והמצב בפועל יכול להשתנות.

עומס בטרמינל 3 היום לפי שעות

 

 

עומס בטרמינל 1 היום לפי שעות

 
 

כמה זמן צריך להגיע לפני הטיסה?

ההנחיה הרשמית כיום היא להגיע שלוש שעות לפני הטיסה, הן מטרמינל 1 והן מטרמינל 3. מי שרוצה להחמיר כדי להיות שקט יותר, יכול להגיע עד שלוש שעות וחצי לפני הטיסה.

נתב"ג, נמל התעופה בן גוריון (צילום: Avshalom Sassoni/Flash90)
עומס בטרמינל 1 בנתב"ג | צילום: Avshalom Sassoni/Flash90

אם אתם טסים מנתב"ג לאילת, מטרמינל 1, אפשר להגיע גם שעתיים לפני הטיסה.

אם אתם טסים מנמל התעופה רמון לנתב"ג, אפשר להגיע גם שעה וחצי לפני הטיסה. 

> עשינו סדר: זה הזמן שצריך להגיע בו לפני הטיסה

איך לקצר את התורים בנתב"ג?

אם גם אתם מגיעים בקרוב לנתב"ג וחוששים לעמוד בתור, הנה כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי לקצר לעצמכם את זמן ההמתנה:

 

1. אזור W – הגיעו רק עם טרולי ולא תצטרכו לחכות בתור

מי שעושה צ'ק אין בבית ולא רצה לשלוח מזוודה לבטן המטוס, יכול להתחיל היישר בשלב הבידוק הביטחוני, בלי לעבור קודם לכן בדלפקי הרישום לטיסה. המעבר המהיר נמצא במעבר W בטרמינל 3 (במרכז אולם הטיסות היוצאות) ובמעבר C בטרמינל 1. מי שטס עם מזוודה קטנה בלבד וכבר עשה צ'ק אין בבית, יכול להגיע למעבר זה בלבד, להציג אישורים – וממנו לעבור היישר לבידוק הביטחוני. בימים שבהם התורים לרישום בדלפקי הקרקע ארוכים מאוד, שירות זה הפך להיות חיוני מאוד.

שימו לב: ייתכן שבמעמד העלייה למטוס דרך השרוול, או באוטובוס, יבקשו מכם לשלוח את המזוודה הקטנה לבטן המטוס בגלל עומס של מזוודות טרולי. המלצת הבית: עלו ראשונים למטוס, גם במחיר המתנה על מושב המטוס עד ששאר הנוסעים יעלו. כך תבטיחו שהמזוודה תעלה איתכם.

מחלקת עסקים אמירטס (צילום: אילן ארנון)
לא צריכים לשלוח מזוודה? עברו ישר לדלפק W | צילום: אילן ארנון

2. מכונת צ'ק אין עצמי בנתב"ג

כדי להילחם בתורים, בנתב"ג התחדשו במכונות אוטומטיות שבהן הנוסעים יוכלו להירשם לטיסה בעצמם ואפילו להוציא מדבקה למזוודה שלהם, בלי לעבור אצל נציג של חברת התעופה לפני כן. 

מכונות הרישום העצמי החדשות נמצאות בקומה 3 (אולם הנוסעים היוצאים) באזור B וכרגע מציעה את שירותיה למספר חברות תעופה מצומצם. 

לאחר מילוי כל הפרטים הרלוונטיים, תקבלו כרטיס עלייה למטוס ומדבקה. את המדבקה עליכם להדביק על המזוודה שאתם שולחים למטוס. לאחר מכן עוברים בתור בידוק ביטחוני ("ארזת לבד?"), שיהיה ייעודי רק לאלה שעשו לעצמם צ'ק אין. התור אמור להיות מהיר מהתורים הרגילים (בדומה למעבר W המיועד למי שלא שולח מזוודה למטוס כלל ועשה צ'ק אין בבית). לאחר הבידוק המהיר, את המזוודה שולחים במסוע מיוחד שכל חברת תעופה תשמור רק למי שנרשם רישום עצמי. זה הזמן שגם יאשרו שהמזוודה שלכם לא חורגת מהמשקל המותר ושהמדבקה הודבקה כמו שצריך.

לפירוט המלא על השימוש במכונות הצ'ק אין בנתב"ג

View this post on Instagram

A post shared by Ben Gurion Airport Tlv (@bengurionairport_tlv)

3. תור מקוצר לטסים במחלקת עסקים (או מחלק ראשונה)

אם אתם טסים באחת ממחלקות היוקרה בטיסה עסקים (או ביזנס), אתם יכולים לגשת לתור מיוחד של הבידוק הביטחוני בטרמינל 3, קומה G, ליד שער 1. משם תוכלו להמשיך לעמדת הצ'ק אין. למי שטס באל על, התור המקוצר למחלקות היוקרה נמצא ליד דלפקי החברה.

לאחר מכן, גם בשיקוף לפני הדיוטי פרי ישנו תור מהיר יותר לטסים במחלקות המתקדמות. התור הייעודי נמצא בקצה מימין.

4. כל המשפחה טסה? אחד יכול לעשות צ'ק אין לכולם

אם כל המשפחה טסה, נציג אחד מטעמה יכול לעשות צ'ק אין בעבור כולם, כדי שכל היתר לא יצטרכו לעמוד בתור. שימו לב: מדובר רק בחברות התעופה הישראליות.

5. נשים בהיריון, נכים, מבוגרים – חפשו את נציג השירות

אם אתם מתקשים לעמוד בתורים ארוכים, חפשו את נציגי הביטחון המסתובבים באולם הנוסעים היוצאים ובקשו מהם עזרה בקידום בתור.

6. שירותי VIP מהירים

אם אינכם טסים באל על, צריכים לשלוח מזוודה או סתם לא רוצים לעמוד שעות בתור – יש עוד פתרון, אך הוא יעלה לכם לא מעט כסף. בנתב"ג יש כמה חברות שמעניקות שירותי VIP המאפשרים לכם לדלג עם התור:

  • האפשרות הזולה ביותר היא שירות קרקע, שבו דייל או דיילת מעבירים אתכם את התור במחיר של 175 דולר לקבוצה.
  • האפשרות היקרה ביותר היא להעביר את הזמן שלכם עד לטיסה בלאונג', לעבור בידוק ביטחוני ורישום אישי לטיסה ולנסוע ברכב מיוחד עד לפתח המטוס. זוג שירצה להמריא מהטרמינל ישלם סכום של 770 דולר. זוג שירצה חדר פרטי ישלם 930 דולר, ואילו חדר מלון בשטח האווירי יהיה כרוך בתוספת של 270 דולר לזוג לשימוש יום – או 560 דולר ללילה. בין לבין יש כמה אפשרויות נוספות.

שימו לב! שירותי ה-VIP עמוסים ברוב הפעמים – חשוב לוודא שיש בהם מקום ולהזמין מראש.

פתאל (צילום: אסף פיננצ'וק)
טרקלין פתאל | צילום: אסף פיננצ'וק

7. אל תחכו שיכרזו לכם – זה כבר לא קורה

בניגוד לעבר, בנתב"ג יישרו קו עם שדות תעופה שקטים מסביב לעולם וכבר לא כורזים יותר לנוסעים שמאחרים לטיסה. המשמעות היא שהאחריות להגיע לשרוול המטוס כ-45 דקות לפני ההמראה (הזמן שבו בדרך כלל מתחילים את הבורדינג, העלאת הנוסעים) היא עליכם בלבד.