מסננת (צילום: istockphoto)
חצי קילו קמח זה... כמה כוסות? | צילום: istockphoto

כוסות

כוס קמח מלא (רגיל או תופח) – 140 גרם
כוס קמח מלא – 125 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
כוס סוכר חום דחוס – 225 גרם
כוס חמאה – 230 גרם
כוס אבקת סוכר – 120 גרם
כוס אגוזים טחונים – 110 גרם
כוס אגוזים קצוצים – 100 גרם
כוס אורז ארוך – 200 גרם
כוס אורז קצר – 210 גרם
כוס דבש/סירופ מייפל – 320 גרם
כוס ריבה – 320 גרם
כוס חמאת בוטנים – 280 גרם
כוס מלח – 290 גרם
כוס פירות יבשים קצוצים – 150 גרם
כוס פירורי לחם – 125 גרם
כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
כוס צימוקים – 140 גרם
כוס קוקוס טחון – 70 גרם
כוס קורנפלור – 140 גרם
כוס קקאו – 140 גרם
כוס שוקולד צ'יפס – 200 גרם
כוס שיבולת שועל – 100 גרם
כוס שמן – 200 גרם

עוגת לימון מיץ לימון (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
מיליליטר זה יופי, אבל כמה זה בכוסות? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כפות

כף קמח – 10 גרם
כף סוכר – 12 גרם
כף מלח – 18 גרם
כף שמרים יבשים – 10 גרם
כף חמאה – 15 גרם
כף אבקת אפייה/אבקת סוכר – 10 גרם
כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
כף אבקת ג'לטין – 10 גרם
כף דבש – 22 גרם
כף סודה לשתייה – 10 גרם
כף קורנפלור – 10 גרם

כפיות

כפית אבקת אפייה/אבקת סוכר – 3 גרם
כפית מלח – 6 גרם
כפית סודה לשתייה – 3 גרם
כפית סוכר – 4 גרם
כפית גדושה סוכר חום – 5 גרם
כפית קמח – 3 גרם

המרת מעלות פרנהייט לצלזסיוס

105 מעלות צלזיוס = 225 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
120 מעלות צלזיוס = 250 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
135 מעלות צלזיוס = 275 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט (חום נמוך)
160 מעלות צלזיוס = 325 מעלות פרנהייט (חום בינוני-נמוך)
175 מעלות צלזיוס = 350 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
180 מעלות צלזיוס = 355 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט (חום בינוני-גבוה)
205 מעלות צלזיוס = 400 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
220 מעלות צלזיוס = 425 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
230 מעלות צלזיוס = 450 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)
245 מעלות צלזיוס = 475 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - מרפדים את התחתית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
ואם אין לי 24? | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

המרת תבניות

מקוטר 22 ל-24 - +20 אחוז
מקוטר 22 ל-26 - +40 אחוז
מקוטר 22 ל-28 - +60 אחוז
מקוטר 26 ל-24 - -15 אחוז
מקוטר 26 ל-22 - -30 אחוז
מקוטר 28 ל-22 - -40 אחוז

נוסחה קבועה להגדלת תבנית: מחלקים את הקוטר של התבנית הגדולה בקוטר של התבנית הקטנה, ואת התוצאה מעלים בחזקת 2. למשל: אם רוצים להמיר מידות מתבנית 24 ל-26, החישוב הוא: (26:24) בחזקת 2. התוצאה היא 1.17 - ולכן יש להכפיל את כל הכמויות ב-1.17.

סט אוניברסלי

1 כוס = 240 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
1 כף = 3 כפיות
1 כוס = 16 כפות

ביצה וחלבון

ביצה בגודל M – 53-62 גרם
ביצה בגודל L – 63-72 גרם
ביצה בגודל XL – 73 גרם
חלבון של ביצה בגודל M – 25-30 גרם
חלבון של ביצה בגודל L – 30-35 גרם
חלבון של ביצה בגודל XL – 40-45 גרם

קמח כללי

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה

המרות כלליות

* שקית שמרים טריים (50 גרם) = קוביית שמרים טריים (50 גרם) = קצת פחות מ-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)

* במתכונים שבהם ניתן להמיר חמאה בשמן , משקל השמן צריך להיות 85 אחוז ממשקל החמאה. כלומר: 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן.

 להדפסה טבלת ההמרות