מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

טבלת המרות

המרת מידות אפייה לפעמים חשובה לא פחות ממתכון טוב: איך ממירים פרנהייט לצלזיוס? כמה כוסות הן חצי קילו קמח? וכמה זה 100 גרם סוכר? הנה כל התשובות

חן שוקרון
mako אוכל
פורסם:|עודכן:
הקישור הועתק
מסננת
חצי קילו קמח זה... כמה כוסות?|צילום: istockphoto

כוסות

כוס קמח מלא (רגיל או תופח) – 140 גרם
כוס קמח מלא – 125 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
כוס סוכר חום דחוס – 225 גרם
כוס חמאה – 230 גרם
כוס אבקת סוכר – 120 גרם
כוס אגוזים טחונים – 110 גרם
כוס אגוזים קצוצים – 100 גרם
כוס אורז ארוך – 200 גרם
כוס אורז קצר – 210 גרם
כוס דבש / סירופ מייפל – 320 גרם
כוס ריבה – 320 גרם
כוס חמאת בוטנים – 280 גרם
כוס מלח – 290 גרם
כוס פירות יבשים קצוצים – 150 גרם
כוס פירורי לחם – 125 גרם
כוס פירורי עוגיות – 110 גרם
כוס צימוקים – 140 גרם
כוס קוקוס טחון – 70 גרם
כוס קורנפלור – 140 גרם
כוס קקאו – 140 גרם
כוס שוקולד צ'יפס – 200 גרם
כוס שיבולת שועל – 100 גרם
כוס שמן – 200 גרם

עוגת לימון מיץ לימון
מיליליטר זה יופי, אבל כמה זה בכוסות?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כפות

כף קמח – 10 גרם
כף סוכר – 12 גרם
כף מלח – 18 גרם
כף שמרים יבשים – 10 גרם
כף חמאה – 15 גרם
כף אבקת אפייה / כף אבקת סוכר – 10 גרם
כף אגוזים/שקדים קצוצים – 6 גרם
כף אבקת ג'לטין – 10 גרם
כף דבש – 22 גרם
כף סודה לשתייה – 10 גרם
כף קורנפלור – 10 גרם

כפיות

כפית אבקת אפייה / אבקת סוכר – 3 גרם
כפית מלח – 6 גרם
כפית סודה לשתייה – 3 גרם
כפית סוכר – 4 גרם
כפית גדושה סוכר חום – 5 גרם
כפית קמח – 3 גרם

המרת מעלות פרנהייט לצלזיוס

105 מעלות צלזיוס = 225 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
120 מעלות צלזיוס = 250 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
135 מעלות צלזיוס = 275 מעלות פרנהייט (חום נמוך מאוד)
150 מעלות צלזיוס = 300 מעלות פרנהייט (חום נמוך)
160 מעלות צלזיוס = 325 מעלות פרנהייט (חום בינוני-נמוך)
175 מעלות צלזיוס = 350 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
180 מעלות צלזיוס = 356 מעלות פרנהייט (חום בינוני)
190 מעלות צלזיוס = 375 מעלות פרנהייט (חום בינוני-גבוה)
205 מעלות צלזיוס = 400 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
220 מעלות צלזיוס = 425 מעלות פרנהייט (חום גבוה)
230 מעלות צלזיוס = 450 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)
245 מעלות צלזיוס = 475 מעלות פרנהייט (חום גבוה מאוד)

עוגת גבינה וחמאת בוטנים - מרפדים את התחתית
ואם אין לי 24?|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

המרת תבניות

מקוטר 22 ל-24 – 20%+
מקוטר 22 ל-26 – 40%+
מקוטר 22 ל-28 – 60%+
מקוטר 26 ל-24 – 15%-
מקוטר 26 ל-22 – 30%-
מקוטר 28 ל-22 – 40%-

הנוסחה הקבועה להגדלת תבנית: מחלקים את הקוטר של התבנית הגדולה בקוטר של התבנית הקטנה, ואת התוצאה מעלים בחזקת 2. למשל, אם רוצים להמיר מידות מתבנית 24 ל-26, החישוב הוא (26:24) בחזקת 2. התוצאה היא 1.17 – ולכן יש לכפול את כל הכמויות ב-1.17. התוצאות למעלה עוגלו.

סט אוניברסלי

1 כוס = 240 מ"ל
1 כף = 15 מ"ל
1 כפית = 5 מ"ל
1 כף = 3 כפיות
1 כוס = 16 כפות

ביצה וחלבון

ביצה בגודל M –‏ 53–62 גרם
ביצה בגודל L –‏ 63–72 גרם
ביצה בגודל XL –‏ 73 גרם

חלבון ביצה בגודל M –‏ 25–30 גרם
חלבון ביצה בגודל L –‏ 30–35 גרם
חלבון ביצה בגודל XL –‏ 40–45 גרם

קמח כללי

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפייה
1 קילו קמח תופח = 1 קילו קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה (של 10 גרם האחת)

המרות כלליות

  • שקית שמרים טריים (50 גרם) = קוביית שמרים טריים (50 גרם) = קצת פחות מ-2 כפות שמרים יבשים (17 גרם).
  • במתכונים שאפשר להמיר בהם את החמאה בשמן, משקל השמן צריך להיות 85% ממשקל החמאה, כלומר 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן.

תשובות לשאלות ששאלתם אותנו הכי הרבה פעמים

כמה כוסות הן חצי קילו קמח (500 גרם)?3 כוסות וחצי + כף קמח.

כמה כוסות הן קילו אורז?5 כוסות.

כמה כוסות הן 200 גרם קמח?כוס וחצי קמח מינוס כף.

להדפסה טבלת ההמרות

מצאתם טעות לשון?