מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

סיר בולונז לכל השבוע

אין יותר משפחתי מסיר בולונז, אחד התבשילים הבודדים שבאמת מקבץ סביבו את כל המשפחה, גברים נשים וטף. השבוע אנחנו מכינים את המתכון המצוין של עידית נרקיס כ"ץ, עם מרכיב סודי ועוד כמה טיפים וטריקים שלא הכרתם

|mako אוכל| פורסם07:07
סיר בולונז (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהארבעים דקות
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

סיר בולונז זה תמיד משהו שטוב שיש בבית. הבולונז קופא ומפשיר ממש טוב, אפשר לאכול אותו כמו שהוא (נסו פעם בולונז על אורז, זה מעולה) ואפשר גם להכין מהשאריות לזניה. את הטריק של להוסיף בירה לבולונז למדתי מג'יימי אוליבר שהכין גרסה עם בירה וגבינת צ'דר שהפכה את הבולונז האיטלקי המסורתי לבריטי. הבירה מוסיפה עומק טעמים מעולה לבולונז (אין טעם של בירה לתבשיל הסופי) ולא כדאי להשמיט אותה.

המצרכים :

  • 1 ק"ג בשר בקר טחון צלעות או צוואר
  • 3 גזרים
  • 4 מקלות סלרי
  • בצל גדול
  • סלסלת פטריות
  • 3-5 שיני שום
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות
  • כפית פפריקה
  • פחית 500 מ"ל בירה (אפשר גם בקבוק של 330 מ"ל), לא משנה מאיזה סוג
  • בקבוק (700 מ"ל) רוטב עגבניות passata
  • עלים מ-5 ענפי תימין
  • מעט סוכר
  • שלושת רבעי כף עד כף מלח לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
  • גרידה מחצי לימון

אופן ההכנה:

1קוצצים דק מאוד את הגזר, הסלרי, הבצל והפטריות. מגררים או כותשים את השום ומניחים בצד.

2מחממים סיר גדול (שיוכל להכיל קילו בשר ועוד רוטב), מוסיפים שמן זית ומטגנים את הגזר, הסלרי והבצל, עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות. מעבירים את הירקות מהסיר לצלחת נפרדת.

3מוסיפים עוד קצת שמן זית לסיר ומוסיפים את הבשר. משטחים אותו בתחתית הסיר ועוזבים אותו לדקה, ואז מתחילים לפורר ולערבב אותו, עד שכולו משנה צבע. לאחר שהבשר שינה צבע, מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה לסיר ומערבבים כדקה יחד עם הבשר.

4מוסיפים לסיר את הירקות ומוסיפים את הבירה. נותנים לה להתבשל ולבעבע כמה דקות, ואז מוסיפים את הפסאטה (רוטב העגבניות), יחד עם עם התימין, הסוכר והמלח. ממלאים כשליש עד חצי בקבוק פסאטה במים, סוגרים, מנערים ומוסיפים גם את המים האלו לסיר. אם לא שומרים כשרות, אפשר להוסיף בשלב הזה גם את הסוף הקשה של גבינת פרמזן או גרנה פדאנו, שמוסיף המון טעם לבולונז.

לבלוג של עידית -טעים!

5מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים (אפשר גם יותר, בולונז הוא תבשיל בישול ארוך שהשעות עושות לו רק טוב). מערבבים מדי פעם. בסוף הבישול טועמים ומתקנים תיבול ומכבים את האש. מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים.

6מגישים עם פסטה שאוהבים.

תגיות:בולונז
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il