1 מתחילים עם המילוי: מטגנים בסיר את השום והבצל יחד עם הבשר והכוסברה (אל תשכחו להשאיר חופן מהכוסברה בצד, בשביל הרוטב).
2 כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את האורז. מוסיפים מלח, בהרט ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 6-7 דקות מכוסה על אש נמוכה ומורידים מהאש.
3 מורידים לכל פלפל את ה"ראש" ושומרים בצד. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר (לא ממש עד הסוף).
4 הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון ומסננים. מטגנים את הבצל בסיר מעט גבוה (מסוג שיכול להיכנס לתנור) ומוסיפים את מיץ העגבניות, כוס מים, מלח, פלפל חריף וג'ינג'ר. טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומוסיפים את חופן הכוסברה ששמרנו בצד.
5 מניחים את הפלפלים בסיר ושופכים כשתי כפות מהרוטב לתוך כל פלפל. מכסים את הפלפלים ב"ראשים" ששמרנו, מכסים את הסיר ומבשלים חצי שעה עד שעה. מדי פעם שופכים מעט מהרוטב לתוך הפלפלים בזהירות. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
6 מעבירים את הסיר - ללא כיסוי - לתנור ואופים על גריל למשך חצי שעה נוספת.
** את העגבניות הטחונות אפשר להחליף במחית עגבניות או בעגבניות מרוסקות משימורים.
** אפשר להוסיף לרוטב קופסת רסק עגבניות.
עוד מהמיטב של ג'קי:
ביף וולינגטון
ניוקי א לה רומנה
דג מרוקאי
רביולי תפוחי עץ
פלפלים ממולאים של ג'קי אזולאי | צילום:
מתוך האינסטגרם של ג'קי אזולאי
שאלות תשובות
נשאר לי מילוי. מה לעשות איתו?
אפשר להכין ממנו קציצות ולבשל בנפרד, או בתוך הרוטב.
אפשר להחליף את הבשר הטחון בעוף או הודו טחון?
כן.
אפשר לוותר על שלב התנור?
כן. ייתכן שיהיה צריך להאריך מעט את זמן הבישול.
אפשר להכין יום-יומיים מראש?
כן, הטעמים אפילו ישתבחו.
במה אפשר להחליף את הג'ינג'ר?
אפשר פשוט להשמיט.