
המצרכים :
להגשה:
אופן ההכנה:1מכינים את האורז: שמים את האורז בסיר ומכסים בהרבה מים (כמו בבישול פסטה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהוא מוכן, כ-15 דקות. מסננים ומניחים בצד. 2מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים לסיר את השום, התרד, השמיר והפטרוזיליה ומבשלים על להבה נמוכה 30-40 דקות, עד שהתרד ממש מתפרק. 3מוסיפים לסיר את האורז ועוד שלושת רבעי כוס מים, כך שיכסו את האורז והתרד. מבשלים על להבה נמוכה עוד כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים. מערבבים מדי פעם כדי שהתרד לא יידבק לתחתית הסיר. מתבלים במלח ופלפל. 4לפני ההגשה מוסיפים את מיץ הלימון ושמן הזית. מערבבים בעדינות ומגישים. * מומלץ לפורר גבינת פטה או לצקת יוגורט סמיך מעל התבשיל החם. המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני". ספנקוריזו - אורז עם תרד|צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |