
סיר קציצות עם שומר ואפונהמתכון מעולה של לייזה פאנלים האהובה, שמתאים לנו בול להיום (אבל לא נתנגד לאחד כזה על הכיריים גם בכל יום אחר, שלא יהיו טעויות): קציצות בשר וסולת בתיבול כיפי, מטוגנות עם שומר ואפונה ברוטב לימוני מטריףחגית ביליה|"קל, קל, קל", הוצאת מודן| פורסם01/03/2207:00 ![]() צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן |
המצרכים (8 מנות):לתערובת הקציצות:
לציפוי, קערה 1:
לציפוי, קערה 2:
לירקות:
לרוטב הסיר:
אופן ההכנה:1נשים בקערה את הבשר. נטחן את הבצל עם הפטרוזיליה בבלנדוש, או נקצוץ דקיק, נוסיף לבשר, נוסיף את התבלינים החמים והקטשופ, הסודה לשתייה, פירורי הלחם והשמן ונערבב טוב טוב בידיים לקבלת עיסה אחידה. ניצור קציצות בגודל כדור פינג פונג. 2נערבב את הסולת עם המלח, ונצפה את הקציצות בסולת טוב טוב מכל הצדדים. נעביר למקרר להתמצקות של 20 דקות. הקציצות לפני הטיגון|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן3נלהיט סיר שטוח עם השמן. נטבול כל קציצה בביצים הטרופות, ננער מעודפים ונניח בסיר במרווחים יפים. נשבץ בין הקציצות את השומר והבצל הסגול, ונבשל 5 דקות על להבה בינונית. נהפוך בעדינות את הקציצות, השומר והבצל, ניצוק את כל חומרי הרוטב, נוסיף את האפונה ועלי הסלרי. נכסה את הסיר ונבשל על להבה נמוכה כ-40 דקות. 4אם רוצים, אפשר להכניס את הסיר לתנור למכת חום גבוה (220 מעלות) ללא מכסה ל-10 דקות. המתכון מתוך הספר "קל, קל, קל" של לייזה פאנלים (חגית ביליה). בתאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |