
קציצות בשר מטוגנות של גרקו (קפטדס)לקציצות היווניות האלה לא חסרות גרסאות - זה תלוי בסוג הבשר, אם מחליטים להשתמש ביין או במים, אילו עשבי תיבול קוצצים פנימה ועוד כמה בחירות בדרך - העיקר שבסוף יוצא מעדן. זאת הגרסה של מסעדת גרקוצביקי עשת|גרקו, מטבח יווני| פורסם16/02/2010:36 ![]() צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני |
המצרכים :ל-30 כדורי בשר:
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה:1מטגנים את הבצלים באיטיות בשמן זית, עד שהם משחימים ומתרככים. 2מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים לכדורי הבשר. 3יוצרים מהתערובת כדורים קטנים (אם יש לכם מכשיר להכנת כדורי פלאפל, או כף גלידה - תשתמשו בהם), מניחים על צלחת, מכסים ושומרים במקרר לפחות שעתיים. 4מקמחים את הכדורים ומנערים מהם קמח עודף. 5מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שהם משחימים מכל הצדדים. אם רוצים - שופכים את השמן מהמחבת (מבלי להוציא את הכדורים), מוסיפם את האוזו ואת הבצל הירוק, מטגנים כדקה ומגישים בטמפרטורת החדר עם פלחי לימון (אפשר גם להוסיף עגבנייה מגוררת מעורבבת עם מעט שמן זית ומלח). קציצות בשר מטוגנות של גרקו|צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני* המתכון מתוך הספר "גרקו, מטבח יווני". ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |