אוכל
אוכל
מתכוני בשר

צ'ילי קון קרנה בבירה

לא נעים להודות, אבל עד היום הצ'ילי קון קרנה הכי טעים שהכנו במו ידינו היה מהספר "מהמטבח באהבה" של רות סירקיס. השבוע סוף סוף הגיע טוען חדש לכתר - והכל בזכות החלפת מי הבישול בבירה לבנה, שפשוט עושה הבדל

|mako אוכל| פורסם07:18
צ'ילי קון קרנה (צילום: stockcreations, Shutterstock)
צילום: stockcreations, Shutterstock
Rating:4.593reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • שמן זית לטיגון
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 8-10 שיני שום, קצוצות או שלמות
  • 1 פלפל צ'ילי חריף, פרוס
  • 1 ק"ג בשר בקר טרי טחון (עדיף צלעות)
  • 4 עגבניות, מגורדות על פומפייה (או קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות)
  • כוס וחצי שעועית אדומה, שהושרתה לילה במים (או שעועית מבושלת ומוקפאת)
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • כף פפריקה (מתוקה, חריפה או מעושנת)
  • כף כמון
  • כף אורגנו
  • בקבוק בירה לבנה (עדיף בירת חיטה)

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצלים בשמן זית בסיר גדול וכבד, עד הזהבה. מוסיפים את השום והפלפל צ'ילי ומטגנים עוד 2 דקות.

2מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים.

3מוסיפים את העגבניות המרוסקות, השעועית האדומה והתבלינים ומערבבים היטב.

4מוסיפים את הבירה, טועמים ומתקנים תיבול.

5מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה שעה עד שעה וחצי, עד שהשעועית מתרככת. אם חסרים נוזלים ניתן להוסיף קצת מים, אבל שימו לב שהתבשיל צריך להיות סמיך מאוד.

* מומלץ להגיש עם טורטיות, סלסה וגוואקמולי או על אורז לבן.

לבלוג של בל קפצן

>> את מרק הבצל הזה כבר ניסיתם?
>> ומה עם הבראוניז המטרללים האלה?
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il