אוכל
אוכל

קציצות ברוטב צהוב

עם אורז, עם לחם, ישר מהסיר או ישר מהמקרר - הקציצות האלה פשוט מתחסלות כל כך מהר, שאם הן מספיקות להגיע מהמטבח לשולחן האוכל אנחנו מתפלאים על עצמנו. קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה ופטריות שכו-לם אוהבים

|mako אוכל| פורסם07:01
קציצות עם אפונה ופטריות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.6126reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • קילו בשר בקר טחון
  • 5 שיני שום, כתושות
  • ביצה
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • כף שטוחה פפריקה מתוקה
  • כפית בהרט
  • 3 כפות פירורי לחם

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
  • כף שטוחה כורכום
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
  • 3 כוסות מים
  • כוס אפונה קפואה
  • 5 פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות עבות

אופן ההכנה:

1לשים היטב את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורי בשר. מסדרים את הקציצות על מגש ומכניסים למקרר.

2בינתיים מטגנים את רצועות הבצל בשמן הזית בסיר שטוח (סוטאז') כ-4 דקות. מוסיפים את התבלינים, אבקת המרק וכוס אחת של מים מתוך השלוש.

3מחכים לרתיחה ומוסיפים את האפונה והפטריות. מערבבים היטב ומוסיפים את 2 כוסות המים הנותרות.

4מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מוסיפים בעדינות את הקציצות ומבשלים עם כיסוי חלקי 30-40 דקות.

5מגישים עם אורז או פירה.

לבלוג של אינס שילת ואפיק -תיק אוכל

>> בפעם שעברה הכנו שבלולי פילו במילוי דלורית
>> והנה טריק מדליק לקילוף תפוחי אדמה
תגיות:קציצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il