פשטידת זוקיני יוונית ב-5 מרכיבים בלבדעד שנוכל לקפוץ שוב לחופשה קיצית ביוון, הנה פשטידה שתיקח אותנו למיקונוס והכל ב-5 דקות עבודה פלוס שעה בתנור. עוד בונוס? את כל המעדן הזה מכינים רק מחמישה מרכיבים (בזכות הגבינה, אפילו לא חייבים מלח)
רון יוחננוב
| אוכל טוב
| פורסם 14/07/20 07:30
![]()
צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב
|
המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 2 חותכים כמה פרוסות זוקני ושומרים לטובת קישוט על גבי הפשטידה לפני האפייה. 3 מגרדים את כל שאר הזוקיני על החלק הגדול בפומפייה, ומעבירים לקערה (אין צורך בסינון או סחיטה).
4 מוסיפים לקערה את הביצים, הקמח והשמן. מפוררים את גבינת הפטה ומערבבים היטב. 5 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה, מקשטים בפרוסות הזוקיני, ומכניסים לתנור. 6 אופים כ-60 דקות או עד הזהבה. * מגישים לצד ירקות טריים ויוגורט יווני קר. רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב". לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב ![]() בתיאבון! ![]() |