מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה

קציצות הן אהבה שמתחילה בגיל צעיר, ככה לפחות זה היה במקרה שלנו. אם גם אתם מחפשים קציצות שהילדים שלכם ישמחו לנשנש ליד הפסטה, מצאנו לכם מתכון נהדר שגם משלב ירקות. הרווח כולו שלכם

|mako אוכל| פורסם07:12
קציצות עוף אפויות עם גזר ואפונה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (20 מנות):

  • 1 כוס אפונה, קפואה
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 בצל מגורר, סחוט מנוזלים
  • 1 גזר, מגורר
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כף קטשופ
  • כוס פירורי לחם
  • כוס ורבע פירורי לחם לציפוי

להברשה:

  • שמן קנולה

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2מעבירים את האפונה לקערה, שופכים מעל מים רותחים, ממתינים כחצי דקה ומסננים היטב.

3מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (למעט פירורי הלחם לציפוי) עד לקבלת עיסה אחידה (נזהרים שלא למעוך את האפונה), ויוצרים קציצות בגודל אחיד.

4מצפים היטב כל קציצה בפירורי לחם משני הצדדים ומסדרים על התבנית.

5בעזרת מברשת סיליקון מברישים שמן קנולה משני צידי הקציצות.

6מכניסים את הקציצות לתנור לכ-15 דקות עד שהן מזהיבות קלות. הופכים אותן בזהירות ואופים עוד כ-5-8 דקות עד שהקציצות מוכנות ועסיסיות (מומלץ לחצות קציצה אחת כדי לוודא שהן מוכנות לאכילה בחלקן בפנימי).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il