
גלילות חצילים עם בשר ברוטב עגבניותנוף מגישה לנו מנה פשוטה וטעימה לשבת: גלילות חצילים ממולאות בבשר מתובל בבהרט ברוטב עגבניות ביתי. וכן, לא חייבים לטגן בשמן עמוק את החציל - הוא יעבוד מעולה גם אחרי צלייה בתנור בחום גבוה![]() צילום: אסף אמברם, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):
לרוטב:
אופן ההכנה:1מקלפים את החצילים חלקית (פס כן פס לא) ופורסים לפרוסות לאורך בעובי של חצי ס"מ. ממליחים את הפרוסות ומניחים במסננת כשעה. מעבירים את הפרוסות לנייר מגבת ומנגבים את הנוזלים שיצאו מהחציל. מטגנים את הפרוסות בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג. לחלופין ניתן למרוח את הפרוסות בשמן משני הצדדים ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות עד שהן משחימות. 2משרים את הבורגול במעט מים (כסנטימטר מעל לכיסוי), ומניחים בצד כרבע שעה עד שכל המים נספגים בבורגול. 3מגררים את הבצל גס. מעבירים לקערה ומוסיפים את הבורגול המושרה, הבשר, הפטרוזיליה והביצה. לשים היטב לקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח, פלפל ובהרט. 4מניחים פרוסת חציל על משטח העבודה, קורצים מעט מתערובת הבשר ויוצרים ממנה נקניק מאורך. מניחים את נקניק הבשר בקצה הצר של פרוסת החציל כך שהוא בולט מעט מהצדדים. מגלגלים את החציל סביב הבשר ומניחים בתבנית כשהתפר כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם כל פרוסות החציל. 5מכינים את הרוטב: קולפים את העגבניות וקוצצים. קוצצים דק את הבצל וכותשים את השום. 6מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להשחמה מלאה. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את העגבניות והרסק ומטגנים כשלוש-ארבע דקות עד שהרוטב מבעבע. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל וטועמים ומתקנים תיבול. 7מחממים תנור ל-220 מעלות. 8יוצקים את הרוטב על החצילים שבתבנית ומכניסים לתנור החם למשך כ-20 דקות. מוציאים ומגישים חם או בטמפרטורת החדר. * התבשיל טעים אפילו יותר אחרי יום. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |