אוכל
מגזין סוף השבוע
יונית צוקרמן

יונית צוקרמן מבשלת לשבת: קציצות עוף וירקות ממכרות

לו יכולתם לבחור אצל מי לאכול ארוחת שישי, במי הייתם בוחרים? התשובה שלנו היא חד משמעית: ביונית צוקרמן, שרק מהצצה בבלוג שלה, "מלכת המטבח", אפשר להישאר רעבים לשבועיים. אז נחשו מה? הבאנו לכם אותה עד כאן

|mako אוכל| פורסם15:04
קציצות עוף וירקות ממכרות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
Rating:4.5349reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

בכל יום שישי אמא שלי הייתה צריכה להמציא את עצמה מחדש; בכל זאת, חמישה ילדים פלוס אבא מרוקאי שמבין באוכל זה בהחלט אתגר. אני זוכרת את שיחות הטלפון שלה עם החברות, שהייתי מצותתת להן כילדה - כמובן בלי שהיא תרגיש, כי אם היא הייתה רואה אותי או יודעת שאני שם היא הייתה אוטומטית עוברת לצרפתית.

מה שאני זוכרת מאותן שיחות (והיום, כבשלנית, מרגישה על בשרי) זה את התסכול מהצורך למצוא ולהמציא לקראת כל שבת מאכלים חדשים. כי להכין בכל שבת אותו הדבר זה לא משהו שיכול לקרות בבית מרוקאי, בטח ובטח שלא אצל אמא שלי ואצל סבתא סולטנה (זו ההזדמנות לספר שבבית הפולני של בעלי אכלו בכל שבת אותו הדבר, אבל אולי זה משהו שעדיף לא להיכנס אליו).

אז איך מחדשים בכל שבוע מחדש, לאורך כל כך הרבה שנים? התשובה היא מחליפים ציפוי, עושים מיקס בין תוספות ומגוונים איפה שאפשר, ואז אומנם נשארים בכל שישי עם אותו סגנון אוכל, אבל המנות עצמן מגיעות בכל פעם בכובע אחר. ממש כמו קציצות העוף הממכרות האלה, שהכנתי לכם היום. רק בבקשה, תבטיחו לי שלמרות שהן הולכות לצאת לכם מושלמות, עדיין תמשיכו לגוון.

יאללה, מתחילים?

המצרכים :

לקציצות:

  • חצי קילו עוף טחון
  • תפוח אדמה גדול, מגורד ואז קצוץ (כדי שיתקבלו שבבים קטנים)
  • קישוא, מגורד וקצוץ
  • בצל גדול, קצוץ דק דק
  • חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 3 שיני שום, מגורדות וקצוצות
  • 3 כפות פירורי לחם
  • כף שמן
  • שלושת רבעי כף תבלין לקציצות, בהרט או ראס אל חנות
  • שליש כפית כורכום
  • כפית פפריקה אדומה
  • ביצה
  • כפית אבקת אפייה (זאת לא טעות. לא חובה אבל רצוי)

לטיגון:

  • סולת (אפשר להחליף בקמח או בקורנפלור, לגרסה נטולת גלוטן)
  • שמן

לסיר:

  • חבילת לבבות ארטישוק
  • 3 בצלים, פרוסים
  • כף סוכר
  • 3-4 כפות שמן, לטיגון הבצל
  • פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 2 סלסילות פטריות
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • שלושת רבעי כפית כורכום
  • כף גדושה אבקת מרק בצל
  • פטרוזיליה קצוצה, לקישוט

לאורז:

  • קישוא
  • תפוח אדמה
  • בצל
  • גזר
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 כוסות אורז פרסי
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי כף מלח
  • כפית סוכר
  • כפית אבקת מרק עוף
  • שליש כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

קציצות עוף וירקות ממכרות ואורז אליפותסלט קטן, והארוחה סגורה|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

1לפני הכל, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומבשלים חצי שעה במים עם כפית מלח. בזמן שהם מתבשלים מתקדמים עם הקציצות.

מתכונים לראש השנה

2מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (לחלופין, אפשר להכניס את כל המרכיבים למעט העוף למעבד מזון, ואז לערבב עם העוף). לכל התוהים, אבקת האפייה תעניק לנו קציצות תפוחות, יפות ואווריריות.

3מחממים שמן לא עמוק במחבת (השמן צריך להגיע עד רבע גובה המחבת) ומכינים צלחת עם סולת.

4מכדררים מהעיסה קציצות לא גדולות מדי (הן עוד יתפחו בטיגון).

5טובלים כל קציצה בסולת ומטגנים משני הצדדים. מתחילים על להבה גבוהה, עד הזהבה, ואז מנמיכים – ככה הקציצות יהיו מבושלות טוב גם מבפנים. מוציאים לקערה עם נייר סופג.

לבלוג של יונית צוקרמן

6מטגנים את פרוסות הבצל בשמן. אחרי כדקה מוסיפים סוכר, שיקרמל את הבצלים, ומערבבים. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפלפל האדום והפטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מצטמקות.

7מוסיפים את הארטישוק, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים.

8מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ואבקת מרק בצל, ומערבבים היטב.

9מסדרים את הקציצות בין הירקות, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

10מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם אורז.

אורז אליפותשימו לב לשיטת ההכנה של האורז|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

לאורז:

1קוצצים את כל הירקות הכי דק שאפשר (הכי נוח במעבד מזון).

2מטגנים את הירקות בסיר כדקה, מוסיפים רבע כוס מים רותחים וסוגרים את הסיר ל-7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים. מערבבים מדי פעם - אחרת הירקות יישרפו, למרות המים הרותחים.

3מוסיפים אורז, מערבבים היטב ומוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים ומכסים מיד את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן, כ-6 דקות (מבלי לפתוח את הסיר באמצע).

4מכבים את הלהבה ומניחים לאורז להמשיך להתבשל מעצמו כ-20 דקות נוספות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il