
יונית צוקרמן מבשלת לשבת: קציצות עוף וירקות ממכרותלו יכולתם לבחור אצל מי לאכול ארוחת שישי, במי הייתם בוחרים? התשובה שלנו היא חד משמעית: ביונית צוקרמן, שרק מהצצה בבלוג שלה, "מלכת המטבח", אפשר להישאר רעבים לשבועיים. אז נחשו מה? הבאנו לכם אותה עד כאן![]() צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל |
בכל יום שישי אמא שלי הייתה צריכה להמציא את עצמה מחדש; בכל זאת, חמישה ילדים פלוס אבא מרוקאי שמבין באוכל זה בהחלט אתגר. אני זוכרת את שיחות הטלפון שלה עם החברות, שהייתי מצותתת להן כילדה - כמובן בלי שהיא תרגיש, כי אם היא הייתה רואה אותי או יודעת שאני שם היא הייתה אוטומטית עוברת לצרפתית. מה שאני זוכרת מאותן שיחות (והיום, כבשלנית, מרגישה על בשרי) זה את התסכול מהצורך למצוא ולהמציא לקראת כל שבת מאכלים חדשים. כי להכין בכל שבת אותו הדבר זה לא משהו שיכול לקרות בבית מרוקאי, בטח ובטח שלא אצל אמא שלי ואצל סבתא סולטנה (זו ההזדמנות לספר שבבית הפולני של בעלי אכלו בכל שבת אותו הדבר, אבל אולי זה משהו שעדיף לא להיכנס אליו). אז איך מחדשים בכל שבוע מחדש, לאורך כל כך הרבה שנים? התשובה היא מחליפים ציפוי, עושים מיקס בין תוספות ומגוונים איפה שאפשר, ואז אומנם נשארים בכל שישי עם אותו סגנון אוכל, אבל המנות עצמן מגיעות בכל פעם בכובע אחר. ממש כמו קציצות העוף הממכרות האלה, שהכנתי לכם היום. רק בבקשה, תבטיחו לי שלמרות שהן הולכות לצאת לכם מושלמות, עדיין תמשיכו לגוון. יאללה, מתחילים? המצרכים :לקציצות:
לטיגון:
לסיר:
לאורז:
אופן ההכנה: סלט קטן, והארוחה סגורה|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל1לפני הכל, חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים ומבשלים חצי שעה במים עם כפית מלח. בזמן שהם מתבשלים מתקדמים עם הקציצות. 2מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (לחלופין, אפשר להכניס את כל המרכיבים למעט העוף למעבד מזון, ואז לערבב עם העוף). לכל התוהים, אבקת האפייה תעניק לנו קציצות תפוחות, יפות ואווריריות. 3מחממים שמן לא עמוק במחבת (השמן צריך להגיע עד רבע גובה המחבת) ומכינים צלחת עם סולת. 4מכדררים מהעיסה קציצות לא גדולות מדי (הן עוד יתפחו בטיגון). 5טובלים כל קציצה בסולת ומטגנים משני הצדדים. מתחילים על להבה גבוהה, עד הזהבה, ואז מנמיכים – ככה הקציצות יהיו מבושלות טוב גם מבפנים. מוציאים לקערה עם נייר סופג. 6מטגנים את פרוסות הבצל בשמן. אחרי כדקה מוסיפים סוכר, שיקרמל את הבצלים, ומערבבים. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפלפל האדום והפטריות וממשיכים לאדות עד שהפטריות מצטמקות. 7מוסיפים את הארטישוק, מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום ומערבבים. 8מוסיפים 2 וחצי כוסות מים רותחים ואבקת מרק בצל, ומערבבים היטב. 9מסדרים את הקציצות בין הירקות, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה. 10מפזרים פטרוזיליה ומגישים עם אורז. שימו לב לשיטת ההכנה של האורז|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכללאורז: 1קוצצים את כל הירקות הכי דק שאפשר (הכי נוח במעבד מזון). 2מטגנים את הירקות בסיר כדקה, מוסיפים רבע כוס מים רותחים וסוגרים את הסיר ל-7-9 דקות, עד שהירקות מתרככים. מערבבים מדי פעם - אחרת הירקות יישרפו, למרות המים הרותחים. 3מוסיפים אורז, מערבבים היטב ומוסיפים 3 וחצי כוסות מים רותחים, מלח, סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים ומכסים מיד את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז מוכן, כ-6 דקות (מבלי לפתוח את הסיר באמצע). 4מכבים את הלהבה ומניחים לאורז להמשיך להתבשל מעצמו כ-20 דקות נוספות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |