מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קציצות, פתיתים וירוקים בסיר אחד

פתיתים הם כנראה התוספת האהובה ביותר על ילדים (וממש לא רק עליהם), אז למה לא לחגוג איתם עד הסוף? קבלו סיר פגז של עידית נרקיס כ"ץ, עם קציצות מצוינות, פתיתים שמתבשלים יחד איתן וגם ירוקים בשביל הטעם והצבע

|mako אוכל| פורסם07:00
קציצות, פתיתים (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • חצי בצל גדול
  • שליש צרור כוסברה/פטרוזיליה
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • ביצה
  • 4 כפות גדושות פירורי לחם
  • קורט נדיב של מלח

לרוטב:

  • 2-3 כפות שמן זית
  • חצי בצל גדול, קצוץ
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • כפית פפריקה
  • רבע כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
  • קופסה קטנה של רסק
  • קופסת שימורים (400 מ"ל) של עגבניות קצוצות, עדיף מתוצרת איטליה
  • 450 מ"ל (כוס ושלושה רבעים, ועוד כף) מים רותחים מהקומקום
  • כפית סוכר
  • כפית מלח
  • כוס וחצי פתיתים
  • כוס עלי תרד קצוצים
  • כוס עלי קייל/מנגולד קצוצים

אופן ההכנה:

1מכינים את הקציצות: קוצצים היטב את הבצל והכוסברה (לחלופין, אפשר גם לטחון אותם). מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה ולשים אותם היטב.

2יוצרים קציצות עגולות בגודל בינוני, ומניחים אותן על מגש או תבנית. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את הרוטב.

3הרוטב: מחממים מחבת גדולה (עדיף סוטאז') שתוכל להכיל את הקציצות, הרוטב והפתיתים. מוסיפים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל כמה דקות עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום הקצוץ לכמה שניות, עד שמתחילים להריח ריח טוב של שום, ואז מוסיפים את שני סוגי הפפריקה. מערבבים את הפפריקה עם תערובת הבצל, השום והשמן כמה שניות. מוסיפים גם את רסק העגבניות וגם אותו מערבבים עם התערובת שבמחבת כמה שניות. מוסיפים למחבת את תכולת קופסת שימורי העגבניות הקצוצות, מים רותחים, סוכר ומלח, ומביאים לרתיחה.

4כשהרוטב רותח, מנמיכים את האש להכי נמוכה. טועמים אותו ומתקנים תיבול, ומוסיפים בזהירות את הקציצות לרוטב (הכי קל לעשות את זה עם מלקחיים). מנענעים מעט את המחבת כדי שגם החלק העליון של הקציצות יכוסה ברוטב (אפשר לעשות את זה גם עם כף), סוגרים את המכסה, מביאים שוב לרתיחה ומיד מנמיכים את האש להכי נמוכה ומבשלים 20 דקות.

לבלוג של עידית -טעים!

5בזמן שהקציצות מתבשלות קוצצים גס את התרד והקייל ובודקים שוב את הטעם של הרוטב.

6אחרי 20 דקות בישול, מפזרים מעל הקציצות את הפתיתים ומערבבים אותם בזהירות עם הרוטב והקציצות. מפזרים מעל הכל את הירוקים הקצוצים (אין צורך לערבב), סוגרים שוב את המכסה ומבשלים עוד 10-15 דקות נוספות. מכבים את האש אך משאירים את המכסה מכוסה לעוד כעשר דקות לפני ההגשה. שימו לב, אם תרצו את המנה הסופית קצת יותר נוזלית, אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול רבע-חצי כוס מים, תלוי במצב הנוזלים בסיר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il