אוכל
אוכל
קציצות עוף עם קינואה וירקות

פשטידה של אורז עגול ובשר טחון

קבלו דרך חדשה, מקוצרת ונפלאה, להכין אורז וקציצות: הכל ביחד, בשתי שכבות בתבנית אחת. מנה משביעה, טעימה ומנחמת במיוחד - בזכות השימוש באורז העגול העמילני והדביק

|mako אוכל| פורסם10:50
פשטידה של אורז עגול ובשר טחון (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
Rating:4.251reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

אין מנוס, כל מתכון לאורז דורש ממני לחזור ולהזכיר את מקורותיי הפרסיים. שם האורז הוא אחד אחד, וחלילה שייצא אחרת. לפני המון שנים החצי פרסייה הקטנה נסעה לאיטליה, שם פגשה בפלא שנקרא ריזוטו. מנת הריזוטו האיטלקית בנויה על התכונה הכי עילאית של האורז העגול – עמילניות. בוחשים ובוחשים אותו במהלך הבישול, מה שמשחרר עוד עמילנים (מלבד אלא שהוא משחרר מעצם היותו מלוטש) ומייצר מנה דביקה. דביקות נעימה, עשירה וכמובן מנחמת. התאהבתי מיד, אבל כשניסיתי לשחזר את הפלא בארוחה משפחתית כמעט שנושלתי מהירושה.

על בסיס תכונת העמילניות בניתי את הרעיון למתכון הבא. תערובת בשר לקציצות על מצע של אורז – כאילו היה זה קיש. כמובן שאפשר לקחת את העיקרון וליישם אותו בכל צורת תיבול שתבחרו. זאת מנה זריזה, פשוטה ומשביעה, ויכולה להיות גיוון מצוין לארוחות ילדים או לפיקניק.

המצרכים (6 מנות):

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כוסות אורז עגול
  • ½ 1 כפיות אורגנו יבש
  • ½ כפית נענע מיובשת
  • ½ 4 כוסות מים
  • מלח
  • 2 ביצים, טרופות היטב

לבשר:

  • 350 גרם בשר בקר טחון
  • 1 תפוח אדמה, קלוף ומגורר
  • 1 עגבנייה, קצוצה דק
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מבשלים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את האורז, האורגנו והנענע ומערבבים עד שהאורז עטוף בשמן. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה למשך 20 דקות. בוחשים את האורז במהלך הבישול כמה פעמים. מצננים.

2מחממים תנור ל- 190מעלות ומרפדים תבנית 25X35 ס"מ בנייר אפייה.

3מערבבים את כל מרכיבי הבשר בקערה לתערובת אחידה.

4מערבבים היטב את האורז הקר עם הביצים הטרופות ומעבירים לתבנית. בעזרת האצבעות משטחים את האורז ולוחצים לקבלת שכבה אחידה והדוקה שמכסה את כל תחתית התבנית ואת השוליים – אפילו עם חריגה קטנה.

5משטחים את תערובת הבשר על פני האורז באופן שווה. דוחפים את האורז שבדופנות התבנית כך שיכסו את הבשר.

6אופים בתנור 20-25 דקות, עד שהאורז שבדפנות מזהיב קלות והבשר מוכן.

7מצננים לפני החיתוך. מומלץ להגיש לצד ירקות טריים.

איילת לטוביץ' היא השפית שלביתא קפה.

>> בשבוע שעבר מילאנו דלורית

>> והנה כל המתכונים שלנו לראש השנה

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il