
אין מנוס, כל מתכון לאורז דורש ממני לחזור ולהזכיר את מקורותיי הפרסיים. שם האורז הוא אחד אחד, וחלילה שייצא אחרת. לפני המון שנים החצי פרסייה הקטנה נסעה לאיטליה, שם פגשה בפלא שנקרא ריזוטו. מנת הריזוטו האיטלקית בנויה על התכונה הכי עילאית של האורז העגול – עמילניות. בוחשים ובוחשים אותו במהלך הבישול, מה שמשחרר עוד עמילנים (מלבד אלא שהוא משחרר מעצם היותו מלוטש) ומייצר מנה דביקה. דביקות נעימה, עשירה וכמובן מנחמת. התאהבתי מיד, אבל כשניסיתי לשחזר את הפלא בארוחה משפחתית כמעט שנושלתי מהירושה. על בסיס תכונת העמילניות בניתי את הרעיון למתכון הבא. תערובת בשר לקציצות על מצע של אורז – כאילו היה זה קיש. כמובן שאפשר לקחת את העיקרון וליישם אותו בכל צורת תיבול שתבחרו. זאת מנה זריזה, פשוטה ומשביעה, ויכולה להיות גיוון מצוין לארוחות ילדים או לפיקניק. המצרכים (6 מנות):
לבשר:
אופן ההכנה:1מבשלים את האורז: מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים את האורז, האורגנו והנענע ומערבבים עד שהאורז עטוף בשמן. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים מכוסה למשך 20 דקות. בוחשים את האורז במהלך הבישול כמה פעמים. מצננים. 2מחממים תנור ל- 190מעלות ומרפדים תבנית 25X35 ס"מ בנייר אפייה. 3מערבבים את כל מרכיבי הבשר בקערה לתערובת אחידה. 4מערבבים היטב את האורז הקר עם הביצים הטרופות ומעבירים לתבנית. בעזרת האצבעות משטחים את האורז ולוחצים לקבלת שכבה אחידה והדוקה שמכסה את כל תחתית התבנית ואת השוליים – אפילו עם חריגה קטנה. 5משטחים את תערובת הבשר על פני האורז באופן שווה. דוחפים את האורז שבדופנות התבנית כך שיכסו את הבשר. 6אופים בתנור 20-25 דקות, עד שהאורז שבדפנות מזהיב קלות והבשר מוכן. 7מצננים לפני החיתוך. מומלץ להגיש לצד ירקות טריים. איילת לטוביץ' היא השפית שלביתא קפה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |