
פאד תאי של אלופיםיש מחבת? יש כיריים? אתם לא צריכים הרבה יותר מזה בשביל להכין מנת פאד אסייתית מופלאה בטעמיה. רוצים לצאת המאסטרשפים של הבית? זו ההזדמנות שלכםעז תלם|mako אוכל| פורסם28/06/1512:06 ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
המצרכים :ל-1-2 מנות, תלוי כמה רעבים:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה:1משרים את אטריות האורז בהרבה מים קרים כ-45 דקות, עד שהן נהיות רכות. מסננים ממי ההשריה. 2מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים בסיר קטן ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. ממשיכים לערבב מעל להבה נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך בצבע שוקולדי למדי (זה לוקח בערך 3 דקות). 3מחממים מחבת רחבה מעל הלהבה הכי גדולה שיש. כשהמחבת לוהטת מטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב כ-30 שניות. 4מוסיפים את רצועות הכרוב, הטופו והג'ינג'ר ומקפיצים כדקה, עד שהכרוב מתחיל להיראות רך. 5מזיזים בעזרת תרווד או כף עץ את תכולת המחבת לצד אחד, מוסיפים מעט שמן לצד הריק ויוצקים אליו את הביצה הטרופה. 6מקשקשים את הביצה עד שהיא מבושלת לחלוטין, ואז מערבבים אותה עם שאר הירקות שבמחבת. 7מוסיפים את אטריות האורז ומקפיצים הכל ביחד כ-20 שניות. 8מוסיפים את כל הרוטב, מערבבים היטב ומבשלים כחצי דקה. אם כל הסיפור מרגיש סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד מים או רוטב סויה (טועמים ומחליטים). 9מוסיפים את הבצל הירוק והנבטים, מקפיצים פעם אחרונה ומעבירים לשתי צלחות. 10מקשטים בבוטנים קלויים ומגישים לצד רוטב הדגים, שבבי הצ'ילי, הבצל הירוק, הכוסברה והנבטים. טיפ:אם רוצים להכפיל כמויות מטגנים כל ירק (ואת הטופו) בנפרד, וברגע שכל המרכיבים מוכנים מערבבים עם אטריות האורז והרוטב בסיר גדול, ולא במחבת (כדי שלא יישפך). טיפ 2:אם מסובך לכם לקשקש את הביצה במחבת תוך כדי ההכנה, אפשר להכין ממנה חביתה רגילה, לחתוך לרצועות קטנות ולהוסיף למנה יחד עם אטריות האורז. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |