מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

פלפלים ממולאים אורז ועדשים

סיר שלם של פלפלים ממולאים, כולה ב-50 שקלים, בלי יותר מדי עבודה ובלי בשר בכלל. מנה מלאה כל טוב עם רוטב מיוחד ששווה לאמץ לחיים

|מתכון לחיסכון| פורסם10:33
פלפלים ממולאים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 6 פלפלים בינוניים, מנוקים וריקים מגרעינים

למלית

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • שלושת רבעי כוס אורז בסמטי
  • שלושת רבעי כוס עדשים שחורות
  • חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

לרוטב

  • 5 כוסות מים רותחים
  • חצי כוס ממרח עגבניות מיובשות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות. מוסיפים אורז ועדשים ומטגנים כדקה, תוך כדי בחישה.

2מכינים את הרוטב: מערבבים מים וממרח עגבניות בסיר רחב, שיכול להכיל את כל הפלפלים. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה.

3יוצקים מחצית מכמות הרוטב לתערובת האורז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-25 דקות עד שהנוזלים נספגים באורז ובעדשים. מכבים את הלהבה ומוסיפים פטרוזיליה.

4ממלאים את הפלפלים במלית עד כשלושה רבעים מגובהם. מסדרים את הפלפלים בסיר עם הרוטב, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-30 דקות עד שהאורז והעדשים מוכנים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il