mako
פרסומת

מנות עיקריות לפסח

עוף, בקר, דג או בכלל מנה צמחונית? תלוי בתקציב, בפנאי וכמובן בחשק. קבלו את כל המתכונים שאתם צריכים בשביל להרים ארוחת חג כהלכתה, שתסתיים בים של מחמאות ובשריון מקום לשנה הבאה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:|עודכן:
עיקרית מנצחת. צלי עם ארטישוק ירושלמי
עיקרית מנצחת. צלי עם ארטישוק ירושלמי|צילום: ענת אלישע, mako אוכל
הקישור הועתק

מתכונים עם בשר

צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי

אין מה לומר, ענת אלישע צודקת: השילוב בין קוביות של בשר צלי כתף (מספר 5) ובטטה קסבייה (ארטישוק ירושלמי) חלומי, ומדובר במנה עיקרית שכל שולחן חג או שולחן שבת יתגאה לארח. המרקם ריבתי, הבשר נימוח ומתפרק והטעם גן עדן.

אין כמו טעם של בישול ארוך
אין כמו טעם של בישול ארוך|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

סיר בשר וכרובית

מהמנות היפות והטעימות לפסח, ואם תשאלו אותנו, אפשר להגיש לשולחן בתוך הקדרה עצמה - המראה של התבשיל כל כך ומרשים. שימו לב להשתמש בכרובית טרייה ולא לקצר את הדרך עם קפואה, הטעמים יהיו כל כך טובים וההמתנה שווה כל דקה בתנור.

מפרום ללא טיגון
מפרום ללא טיגון|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

מפרום

המתכון שלימד אותנו שאפשר לוותר על שלב הטיגון במפרום, ולחסוך חתיכת כאב ראש. כל השאר - תפוחי אדמה, תערובת בשר מתובלת, רוטב ללקק את האצבעות - עדיין שם.

שוואיה של מרחביה 7
שוואיה של מרחביה 7|צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור

צלי בקר תימני

שוואיה, הצלי הטעים של התימנים שגילינו במסעדת מרחביה 7 המתוקה בשוק לוינסקי. את רוב העבודה התנור עושה, והטעמים קצת שונים מאלה של צלי החג הקלאסי.

פילה מדומה
פילה מדומה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
פרסומת

פילה מדומה עם יין וירקות שורש

פילה מדומה הוא אולי לא פילה אמיתי, אבל הוא נתח פשוט מצוין לצלי לארוחת החג. וזאת הכי טובה להכין אותו.

תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות
תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות|צילום: אסף מזרחי, "שבת עם חן"

תבשיל בשר עם חצילים ועגבניות

מתכון מתוך הספר של חן במטבח (אגב, מתנה מעולה לפסח!), שכולו זועק ארוחת חג. תבשיל חלומי של בשר, עגבניות וחצילים, שאולי ידעתם שהולכים נהדר ביחד אבל לא ידעתם עד כמה.

סינייה של קבב, אורז וכרובית
סינייה של קבב, אורז וכרובית|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

סינייה בשר וכרובית

מתכון של רעות עזר, שבכל פעם שאנחנו נתקלים בו אנחנו נתקפים רעב אכזרי. אם אתם מצליחים להסתכל על התמונה הזו ולא מתעורר בכם יצר חייתי לזלול אותה בכל ארוחה חגיגית מעכשיו ועד הודעה חדשה - אנחנו לא יודעים ממה אתם עשויים.

פרסומת

קניתם בשר טחון? ממליצים מאוד לשקול אתהקציצות האלה, עם הבמיה והעגבניות הצרובות

מפרום במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות
מפרום במילוי בשר ואורז ברוטב עגבניות|צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

מפרום תפוחי אדמה

עוד אחד של רעות עזר. כמה שאנחנו חולים על מפרום בכללי - ואנחנו חולים על מפרום בכללי - למפרום הספציפי הזה יש פינה משלו בלב שלנו. הטוויסט כאן הוא אורז בתוך תערובת הבשר, וחוץ מזה שזה הופך אותו משביע יותר, זה מוסיף עוד נפח למנה הזו, שהופך אותה ראויה אפילו יותר לככב על שולחן ליל הסדר.

פרסומת
צלי בקר עם פטריות
צלי בקר עם פטריות|צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

צלי פטריות הכי טעים שאכלנו

עוד מעט תפגשו כאן עוד הרבה מתכוני צלי, אבל לזה שליונית צוקרמןאנחנו רוצים להקדיש סקציה נפרדת, פשוט כי הכנו אותו והיינו בשוק מכמה שהוא רך וטעים. הכי רך והכי טעים שיצא לנו לאכול, ויצא.

אושפלאו
אושפלאו|צילום: שי נייבורג, יח"צ

אושפלאו

את המתכון הזה של ישראל אהרוני לאושפלאו, המנה הבוכרית הנהדרת, הכרנו רק לפני כמה חודשים אבל מאז אנחנו לא מפסיקים להכין אותו וקוצרים ים של מחמאות. לא יודעים מה זה בכלל אושפלאו? זה בסדר, גם אנחנו לא ידענו: אורז עם בשר כבש, ירקות וגם פירות יבשים, כדי שיהיה חגיגי.

פרסומת

טאג'ין אוסובוקו

אחת ממנות הבשר החגיגיות שאנחנו מכירים: טאג'ין של בשר אוסובוקו טרי, עם שלל ירקות כתומים וטעימים ותוספת משמשים מיובשים, שהופכת את המנה לכזאת שמסובבים אחריה את הראש.

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת
טאג'ין אוסובוקו. מלכותי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)

מתכון חגיגי וסופר סופר סופר טעים של המטבח הטוניסאי, לסירות חצילים ממולאות בשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות וגם אריסה. התוצאה פגז, והדרך אליה לא מסובכת בכלל.

מחמאר - חצילים ממולאים
מחמאר - חצילים ממולאים|צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל

פאי בשר

מכירים פאי רועים? אז פה יש לכם גרסה חגיגית שלו ואיך לומר, בשרנית בהרבה. במקום בשר טחון - קוביות של אונטריב או בשר צלעות. מנה יפהפייה וטעימה לא פחות.

פאי בשר ישראלי
פאי בשר. הגרסה המרשימה של פאי רועים|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

צלי אסאדו

אנחנו יודעים, מעולם לא חשבתם להכין צלי מאסאדו. השאלה היא למה, בעצם. שמן ועסיסי, טעים ומשגע - אחרי 8-10 שעות בתנור, אנחנו מתחייבים לכם שכולם יעופו על הנתח הזה.

צלי אסאדו
אחרי כמה שעות בתנור, אי אפשר לעמוד בפני האסאדו הזה|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
פרסומת

צלי נמס בפה בעשר דקות עבודה

והנה עוד מתכון נהדר לצלי, במיוחד בשביל כאלה שלא ממש מתכוונים לעמוד שלושה ימים במטבח לכבוד החג. מתכון מנצח של רויטל פדרבוש לצלי כל כך רך, שלא תצטרכו סכין בשביל לחתוך אותו.

צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

קדירת אסאדו בבצלים

מנה נפלאה, חגיגית ועשירה, שמביאה למרכז השולחן את כל האיכויות של הבישול הארוך, ובעצם, כחשושבים על זה - לא דורשת מכם יותר עבודה מכל מנה אחרת, אז למה לא להתפנק עד הסוף?

קדירת אסאדו בבצלים
קדירת אסאדו בבצלים. בישול ארוך, אבל ממש לא הרבה עבודה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

טאג'ין לחי עגל ופירות יבשים

אחחחח, מראש השנה אנחנו מחכים לארוחה שבה יפנקו אותנו בטאג'ין טוב. אז אמנם פה זה אנחנו שמפנקים אחרים (ואת עצמנו), אבל הטאג'ין, אח הטאג'ין. שימו לב, דורש קצת הכנה (לא הרבה!), אבל וואו איזו תוצאה.

טאג'ין של לחי עגל ופירות יבשים
טאג'ין לחי עגל עם פירות יבשים. מריחים עד כאן|צילום: דרור עינב, mako אוכל

גולאש הונגרי אמיתי של תום פרנץ

המתכון הזה הוא לא חובה בכל סדר, אבל אם יש לכם אפילו אורח הונגרי אחד - הוא חובה גם חובה.תום פרנץ, איש עם הרבה כבוד למסורת ולאוכל, נכנס בשורשי הגולאש וחזר עם מתכון שיזכיר לכל הונגרי בשולחן את הסבתא שהייתה לו, או שתמיד חלם שתהיה.

פרסומת

רוצים לגוון? הנה עודמתכון מנצח לגולאש

גולאש של צילה
גולאש של תום פרנץ. יש הונגרי בקהל?|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

גונדי שירין

והנה עוד אחד של תום פרנץ: מכירים קציצות? אז תשכחו את כל מה שחשבתם שאתם יודעים, והכירו את הגונדי שירין, קציצות פרסיות ששמען נודע רק למתי מעט, שמתבשלות בסירופ סוכר עם פירות יבשים. אם זה לא חג אז אנחנו לא יודעים מה כן. אה, מגישים עם אורז פרסי קלאסי. כמו שצריך.

גונדי שירין
גונדי שירין. אתם לא מכירים את זה, וכדאי לכם להכיר|צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

תבשיל בשר עם חומוס ותרד

כשאנחנו מצליחים להניח את הידיים על מתכון של נוף ממאסטר שף, אנחנו דבר ראשון שומרים לנו אותו בצד. עוד לא קרה שהכנו מתכון שלה ולא היינו מרוצים, ולכן אנחנו ממליצים בלב שלם לדבוק בה גם בהכנות לליל הסדר. הפעם: תבשיל של אוסובוקו או צוואר, שמתבשל עם חומוס ועלי תרד ומשתדרג פלאים עם תופסת של כוסברה מטוגנת. יש קמח במתכון? מחליפים אותו בקמח מצה, וממשיכים כרגיל.

פרסומת
תבשיל בשר עם חומוס ותרד
תבשיל בשר עם חומוס ותרד. מהמתכונים שקשה לפשל איתם|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

צלי בשר ופטריות עם אורז ופול

המתכון הזה הוא של סמדי בומבה, ואנחנו אוהבים אותו כי הוא הכי משדר לנו בית בעולם. נתח מס' 5 בבישול ארוך ארוך, עם פטריות מקופסה, כורכום ופלפל שחור - זה מה שאנחנו אוהבים למצוא על השולחן כשאנחנו נכנסים הביתה.

קדירת חג של כתף  עגל , בצלצלים , סילאן ולימון
קדירת כתף חגיגית. ההמתנה משתלמת|צילום: דניאל לילה, אדום אדום
פרסומת


קדירת חג של כתף עגל

הכתף הוא יופי של נתח, וכשמצוותים אותו ליין לבן, סילאן וקצת לימון בכלל נהיה שמח. את הקדירה הזו מבשלים 3 שעות, עד שהבשר מתרכך יפה יפה, וכפיצוי על הכובד מגישים אותה עם סלט רענן, פריך וטעים. מתכוני שגר ושכח - אנחנו תמיד בעד.

אנטרקוט ביין של אשר לוי
אנטרקוט ביין. כוכב על השולחן|צילום: יפית בשבקין, mako אוכל


אנטרקוט ביין

הכוכב הבלתי מעורער של שולחן החג שלכם - צלי מושלם שבמושלמים שמוגש עם עצמות מוח ותפוחי אדמה בסגנון מדורה. המתכון הזה שייך לאשר לוי ממאסטר שף, ואם זה מה שאילנית לוי הולכת לקבל בארוחת החג, אנחנו מקנאים בה אפילו יותר.

פרסומת
בשר פרוס
רוסטביף. חתיך אמיתי|צילום: istockphoto, istockphoto

רוסטביף

רוסטביף היא אחת המנות הכי פשוטות להכנה שיש, וגם הכי טעימות ומספקות. עיקר העבודה פה הוא לרכוש נתח איכותי - של סינטה או אנטרקוט, תלוי כמה שמן אתם אוהבים את הבשר שלכם. מכאן זה כבר פיס אוף קייק: מצפים בשמן ותבלינים, אולי כמה שיני שום, ודוחפים לתנור. תאמינו לנו, כשתוציאו את הנתח מהתנור ותניחו אותו על השולחן, כולם יחשבו שאתם משקיענים חבל על הזמן.

פרסומת


צלי שייטל בשום ורוזמרין

ועכשיו, אחרי שאתם יודעים שרוסטביף מכינים מסינטה או אנטרקוט - בואו תנסו לפתוח את הראש לרגע. המתכון הבא מציע לכם רוסטביף מנתח אחר, הרבה פחות יקר, והוא השייטל. מה אכפת לכם, תנו צ'אנס.

אוסובוקו עגל
אוסובוקו עגל. פשששש, השקעתם|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור


אוסובוקו

להכין אוסובוקו זה כבר פחות פשוט, אבל עדיין - לא יותר מסובך מהתבשיל הממוצע. 3 שעות המנה הזו מתבשלת לה בנעימים על אש קטנה, עד שהבשר נהיה רך רך והטעמים של העגל, הירקות והיין מתמזגים לכדי שלם אחד טעים במיוחד. מנה חגיגית שעושה הרבה רושם.

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

קבלו את המנה המושקעת הכי פשוטה שתכינו בחיים שלכם: תבשיל צרפתי של בקר ופטריות ביין אדום, שמגישים בתוך קערה של אורז לבן. מתכון קל, מהיר ולגמרי מרשים של תום פרנץ.

צלי - מוכן
הצלי הכי בסיסי שיש. הכי טוב, לא?|צילום: אסתי רותם, mako אוכל

צלי בקר

יהיו שיאמרו שליל סדר בלי צלי הוא לא ליל סדר, והאמת - זו אמירה שקשה להתווכח איתה. עכשיו רק נשאלת השאלה, כשאתם אומרים צלי, למה אתם מתכוונים? האם לצלי כתףעם פטריות? או אולי עם שעועית ירוקה? ואולי אתם בכלל בקטע שלשפונדרהאואסאדו, עם דבלים או ערמונים או סתם ירקות שורש? כל אלה ועוד - ממש פה.

פרסומת

מתכונים עם עוף

פרגיות ותפוחי אדמה
פרגיות ותפוחי אדמה|צילום: נמרוד סונדרס, mako

פרגיות ברוטב מתקתק

נתחים עסיסיים ברוטב טעים ומתוק שגם מעניק לפרגיות צבע עמוק ויפהפה (ניתן להשיג רוטב סויה כשר לפסח בקלות. חפשו במדפי החנות). לתפוחי האדמה אפשר גם לצרף דלעות ובטטות אם רוצים.

פרסומת
עוף יווני בתנור
עוף יווני בתנור|צילום: נמרוד סונדרס, mako

עוף יווני

אם לא רוצים להשתמש בעוף שלם מפורק, אפשר גם להשתמש בכרעיים חצויות או פשוט בירכיים, אבל לא היינו מוותרים על נתחי עוף על העצם עם העור, כי הם חלק חשוב מהטעם והתוצאה הסופית. משרים את העוף במרינדה הארומטית שעתיים ואז צולים (שימו לב שמתחילים בחום גבוה וכעבור רבע שעה מנמיכים).

עוף עם לפת, בצל סגול, אורגנו, תמרינדי ודבש
עוף עם לפת, בצל סגול, אורגנו, תמרינדי ודבש|צילום: ישראל אהרוני

עוף וירקות של אהרוני

מנת "הכל בסיר אחד" לפי המסורת של שף ישראל אהרוני היא מסורת שנשמח לאמץ. מערבבים את כל מרכיבים של המנה, מעבירים לתנור ואחרי הצלייה הראשונה צולים עוד קצת ללא כיסוי בשביל לקבל השחמה יפה.

שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים
שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים|צילום: דניאל לילה, טעים! ובריא, הוצאת מודן
פרסומת

שוקי עוף שחומות עם ג'ינג'ר וערמונים

מתכון של בני סיידא לקדירת עוף מתקתקה ומתובלת בסגנון אסייתי. בין השוקיים משובצים ערמונים, שסופגים את כל הטעמים ומוסיפים את החגיגיות שלהם למסיבה. האם רוטב סויה כשר לפסח? יש כאלה שכן, חפשו אותם.

עוף בתנור ברוטב שום טרי

השום הירוק הטרי כבר בשיאו, ורותם ליברזון השתמשה בכולו להכין את העוף הזה: הגבעולים הירוקים נטחנים לרוטב וראשי השום נצלים בתנור עם הכרעיים והירקות. מנה חגיגית, יפה וטעימה.

כנפיים צלוית על תפוחי אדמה ובצל
כנפיים צלוית על תפוחי אדמה ובצל|צילום: ענת אלישע, ענת אלישע קיטשן

כנפיים צלויות על תפוחי אדמה ובצל

לא חייבים להוציא מאות שקלים על נתח יקר לחג - אם מכינים אותן נכון, גם כנפיים יכולות להרכיב מנה חגיגית נפלאה. הנה, תראו את המתכון הזה.

קציצות עוף עם חומוס וירקות
קציצות עוף עם חומוס וירקות. בול בפוני|צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל
פרסומת

קציצות עוף עם חומוס וירקות

מתכון של פסקל פרץ רובין שהיא מתכונאית שאנחנו מעריכים מאוד מאוד, כי כל מתכון שלה הוא בול בפוני - ואם זה מגיע עם קוביות דלעת ורצועות מנגולד אז בכלל.

תבשיל עוף ירקות ואורז בסיר אחד
עוף, אורז וירקות - הכל באותו הסיר|צילום: אמיר מנחם, סיפורים מהמטבח

תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

מתכון של אביב משה שמככב אצלנו בכל ימות השנה. אם אתם צריכים מנה אחת של שגר ושכח, שתזרקו לתנור והיא בטוח תצא משם עסיסית וטעימה - זאת אחלה אפשרות.

חזה עוף וירקות
ושוב - הכל באותה תבנית. חזה עוף וירקות|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

חזה עוף וירקות בתבנית אחת

אם אתם בעניין של חזה עוף אבל לא בעניין של אוכל יבש למות, הנה המתכון שיעזור לכם לצלוח את המשימה. כל עוד תכינו את המנה הזו בזמן אמת, ולא תשלחו אותה לחימומים חוזרים, ההצלחה מובטחת.

רבע עוף במילוי בשר

למה לבחור בין עוף לבשר כשאפשר להכין את המתכון הנפלא הזה, ולחגוג כמו שצריך עם רבע עוף במילוי משגע של בשר, פטריות וצנוברים? אין סיבה. תכינו.

עוף צלוי מושלם של רותם ליברזון
עוף צלוי מושלם של רותם ליברזון. מושלם אנחנו אומרים לכם|צילום: דן פרץ, מטבח אישי

עוף צלוי מושלם

רותם ליברזון כבר הוציאה את ספרה השני, ואנחנו עוד לא התאוששנו מהראשון. בעיקר אנחנו שומרים קרוב ללב (ולמטבח) את המתכון שלה לעוף צלוי מושלם - עם שום, דבש, טריאקי, צ'ילי וכמובן תפוחי אדמה, כי שום עוף אינו מושלם בלעדיהם.

פרסומת
טבית מהיר
טבית בשולחן החג? כן, למה לא?|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

טבית מהיר בשקית צלייה

נכון, זה לא מתכון חג קלאסי, אבל אם אתם בעניין של עוף רך ומלא טעמים, שמתבשל עם אורז ודורש מכם לא יותר מכמה דקות עבודה, כדאי לכם לקחת בחשבון את המתכון הזה של רון יוחננוב. תתארגנו על שקית קוקי, ויש לכם אחלה מנה לשולחן החג.

עוף כתום - מוכן
עוף כתום. יכניס קצת צבע לשולחן|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל

עוף כתום

מתכון של רויטל פדרבוש למנה חגיגית ויפה שתוסיף צבע לשולחן ושמחה ללב: עוף בדבש ותבלינים שנכנס לתנור עם ירקות כתומים. ואגב, לידיעת השומרים והמקפידים: יש במנה הזאת מינימום שמן, והיא עדיין טעימה פצצות.

עוף שלם
כשהוא שלם הוא הכי עסיסי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
פרסומת

המתכון הכי טוב לעוף בתנור

אנחנו מצטערים שאחרי "מושלם" אנחנו מפגיזים אתכם עם "הכי טוב" - אבל נשבעים שזה המצב. כי לא משנה מה נגיד או נעשה, עוף שלם לנצח ייצא עסיסי יותר מעוף מחולק. ואם עוף שלם - אז לפי המתכון הזה.

נתחוני עוף ואורז לבן
חזה עוף מוקפץ בלימון. תכינו, נבוא|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

נתחוני חזה עוף ברוטב לימון ופטרוזיליה

מחפשים עוף שפחות רואים עליו את החיה שהוא היה פעם? זאת ההמלצה שלנו: רצועות חזה עוף בסויה ויין לבן, שמוקפצות עם תערובת של מיץ לימון ופטרוזיליה. רק שימו לב - להגיש מנה כזו בלי אורז לבן זה פשע.

"פנשל הנשן" - צלי עוף בשומר מקורמל
צלי עוף עם בצל מקורמל. אהבנו, אהבנו, אהבנו|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

צלי עוף בבצל מקורמל

המתכון הזה תמיד גורם לנו להרגיש רמאים. למה רמאים? כי בשביל להכין אותו צריך רק לצלות עוף עם הרבה הרבה בצל (וקצת סוכר חום), והתוצאה נפלאה כאילו השקענו במנה הזו אחר צהריים לפחות. האם אתם מוכנים להיות אלה שישקיעו כל כך מעט עבודה במנת החג שלהם? אם אתם רוצים שכולם יתאהבו בכם, התשובה צריכה להיות כן. ואגב, את הבצל אפשר להחליף בשומר. יוצא פצצה.

עוף ממולא אורז עם פירות יבשים ואווז מעושן
העוף הממולא הכי שווה שראינו|צילום: בן יוסטר, מעדניית יוחנן
פרסומת

עוף ממולא חגיגי

איך אתם עם עוף ממולא? אוהבים? אם אתם מרגישים שמדובר בקונספט מוצלח, אבל עדיין לא הצלחתם להביא אותו לתוצאה שתהיה לטעמכם - המסע שלכם נגמר כאן ועכשיו.חנות האוכל יוחנןלימדה אותנו איך מכינים עוף ממולא מהליגה של הגדולים, עם אורז ופירות יבשים וחזה אווז, אבל בעיקר - מזוגג מבחוץ באופן שאי אפשר להישאר אדיש אליו.

עוף, אורז, עדשים ותפוחי אדמה. טעים וקל להכנה
קוראים לו ביריאני, ואנחנו אוהבים אותו ממש|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

ביריאני: תבשיל הודי של עוף ואורז

הסיבה שאנחנו מתים על התבשיל הזה היא שיש בו עולם ומלואו - וההכנה שלו פשוטה וזריזה באופן שממש לא הולם את התוצאה. יש פה עוף, אורז, עדשים ותפודים, מתובלים בכורכום, הל, קינמון ועוד כמה דברים טובים, והתוצאה היא חגיגה אמיתית.

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות
לא חייבים כבש. אושפלאו עם פרגיות|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

אושפלאו: תבשיל אורז עם גזר ופרגיות

אם אנחנו כבר נודדים בעולם, בואו נעשה עצירה קטנה בבוכרה, רק בשביל להתענג על האושפלאו. נכון, אנחנו נוהגים להכין אותו עם פרגיות, ולא עם כבש - מה שכבר עורר עלינו לא מעט תרעומת - אבל אם תעצרו שנייה ותיתנו לזה צ'אנס, תבינו שגם בגרסת העוף מדובר במנה מנצחת.

פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים
פרגיות עם פירות יבשים. פרגית פרגית, אבל על שולחן החג|צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור


פרגיות צלויות בפירות יבשים

לכל אלה שבוחרים להישאר בגבולות העוף אנחנו מציעים גם את מנת הפרגיות הזו, שלא תבייש אף שולחן חג, ואפילו ההפך הגמור מזה. יש פה סילאן, אגוזים, פיסטוקים, משמשים מיובשים ושקדים, שביחד (עם חיזוק של יין לבן) יוצרים רוטב שעושה חשק שהסדר לא ייגמר.

פרגית עוף ממולאת בשר וירקות
פרגיות ממולאות בשר וירקות. מנת הגמר של אבי|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פרסומת

צלי עוף עם עדשים

והנה עוד עוף אחד, והפעם על פי מתכון של בני סיידא ואבי ביטון: כרעיים שמתבשלות טוב טוב (שעתיים, לא פחות) עם עדשים וירקות ביין אדום. בקיצור, עוף מליגה אחרת.

עוף ממולא עם תרד ורימונים

כשמגישים לשולחן עוף ממולא, שלם וחגיגי, התגובות הן כאילו הוגשה מנת כבש מלכותית. הבעיה מתחילה כשחותכים את העוף להגשה - אז האסתטיות נעלמת כלא הייתה, ואין אלא לסמוך על הטעם שיציל את הכבוד. בעופות הממולאים שלפניכם הטעם עושה את זה, ובענק.

כבד בתרד ולימון

עוף, כידוע, זה לא רק עוף. או במילים אחרות: למה שלא תכינו כבדים לארוחת החג? הרשו לנו להציע לכם מתכון קצת אחר, לא בפטריות ויין אדום - כן כן, יש כאלה שמצליחים להכין כבדים בלי להוסיף להם פטריות ויין אדום - אלא דווקא בתרד, לימון וכמון. מנה שתגרום לכם לחשוב מחדש על כבד ולשקול להכריז עליו כעל גורמה לכל דבר. לא השתכנעתם? אולי כי לא אמרנו לכם שזה מתכון של בני סיידא ואבי ביטון.

פרגיות ממולאות בשר וירקות

אם שם המנה נשמעת מוכרת, זה בגלל שזוהי מנת הגמר של אבי לוי, שזיכתה אותו בתואר "מאסטר שף". כאן - בגרסה ביתי פשוטה ואפילו יותר טעימה. תכינו אותה לחג ותוכלו לקרוא לעצמכם מאסטר שפים.

פרסומת
עוף בקראסט מלח
עוף בקראסט מלח. סופר מרשים|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
פילה דניס עם לימון ורוזמרין
פילה דניס עם לימון ורוזמרין|צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת

עוף בקראסט מלח

דמיינו לכם - אתם מגישים לשולחן הר של מלח חם וקשה. אתם לוקחים כף הגשה גדולה או סכין ושוברים את מעטה המלח. מתחתיו, עוף צלוי נהדר שמחכה רק לאורחים שלכם. לא מרשים? לזה היינו קוראים פרזנטציה.

פרסומת

מתכונים עם דגים

פילה דניס

חוץ מלתזמן את הזמן בתנור, באמת שאין כאן הרבה עבודה. מסדרים פילטים של דניס לפי מספר הסועדים, מורחים רוטב פשוט וקולע וצולים בתנור. מנת דג מצוינת לערב החג, ואף אחד לא יחשוב כמה היה זה היה פשוט להכנה.

קציצות דגים נסיכת הנילוס
קציצות דגים נסיכת הנילוס|צילום: ענת אלישע, mako אוכל

קציצות דגים של ענת אלישע

את קציצות הדגים שלה ענת אלישע מכינה מנסיכת הנילוס וטונה, וכבר לפי כמות הפלפלים שבפנים (טריים, מיובשים וחריפים) אנחנו יודעים שהן הולכות לגנוב את ההצגה.

סלמון בשום, נענע ודבש
סלמון בשום, נענע ודבש. קל מדי, אנחנו יודעים|צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן

סלמון בשום, נענע ודבש

יש רק סיבה אחת לא להכין סלמון בחג: זה פשוט מדי, אז לא נעים. אם אתם מצליחים להתגבר על המשוכה הזאת, אתם מוזמנים לתקתק את המתכון המוצלח הבא.

סינייה דג וטחינה עם אורז חום
סינייה דג של נוף. מנה שמרגשת אותנו|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

המתכון הכי טובה לחריימה

הדג: מוסר ים או בורי, ההכנה: פשוטה ממש, העדה: שילוב של כולן ביחד. זה המתכון שלנו לחריימה.

פרסומת

סינייה דג וטחינה עם אורז חום

אם לשים יד על הלב, אין הרבה מנות דג שמרגשות אותנו בעולם הזה. איכשהו בשר תמיד תופס לנו את הבטן יותר חזק. ולמה אנחנו אומרים את זה? כי המתכון הזה, של נוף מ"מאסטר שף", כל כך תפס לנו את הבטן שאנחנו רעבים מהרגע הראשון שראינו אותו ועד עכשיו: פילה דניס שנאפה עם טחינה (מה שנקרא סינייה), ומוגש עם אורז שהוא חום לא כי הוא מלא - אלא כי הוא מלא בבצל שטוגן עם כל הלב. בקיצור, נוף, אם את מחליטה לעשות סדר השנה, בבקשה תעשי אותו אצלנו.

סלמון מזוגג
סלמון מזוגג. מיליון דולר|צילום: istockphoto, istockphoto

דג מרוקאי של הקוסם

ואם כבר מדברים על רגשות, אי אפשר שלא להזכיר את האיש שבכל מנה שהוא מוציא - והוא מוציא הרבה - שם 100 אחוז של נשמה. הכוונה היא כמובן לקוסםאריק רוזנטל, והנה המתכון שלו לדג מרוקאי. את הלחמנייה תצטרכו להשאיר למועד אחר - אבל גם בלעדיה זו מנה פצצה. לגזור ולשמור.

סלמון אפוי עם סויה

פשוט, מהיר ונראה מיליון דולר. מכינים את הדג מראש, עושים קצת מסאז' לדג עם המשרה ואופים כ-20 דקות לפני הגשת המנה העיקרית. האורחים ייקבלו דג בזיגוג מדהים חם מהתנור ואתם תזכו בתשואות.

סלמון קייג'ון
סלמון קייג'ון. מיוחד וחגיגי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
פרסומת

סלמון קייג'ון

עוד מתכון לסלמון שפשוט אי אפשר לפספס איתו, וגם אי אפשר להתעלם ממנו: הדג מקבל מעטה תבלינים שמעניק לו גוון כהה, אפילו שחור, והוא הולך למשוך את תשומת הלב של כו-לם סביב השולחן. הטעם, למי שדאג, טוב לא פחות מהמראה.

פילה בורי עם ירקות גינה
פילה בורי עם ירקות גינה. סמכו על אידי|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל


פילה נסיכת הנילוס ברוטב פלפלים

מחפשים נתח דג זול יותר מסלמון? מתי בפעם האחרונה אכלתם נסיכת הנילוס? דג נהדר שכשהוא צלוי על מחבת כהלכה הוא הדבר הכי טעים בעולם. כאן הוא מוגש עם רוטב פלפלים ועשבי תיבול שמרעננים אותו.

תבשיל חומוס, הום מייד
תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן. יופי של תבשיל|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פילה בורי עם ירקות גינה

עם מנה של אידי ישראלוביץ ממסעדת "אידי דגים" אי אפשר לטעות. פילה בורי עם תפודים, גזרים, קישואים, שעועית ירוקה ועוד ירקות שהופכים ביחד למנה עיקרית קלילה ולא מכבידה.

פרסומת

מנות עיקריות צמחוניות

נזיד שעועית ופטריות מהיר

כמה מהיר? אפילו לא משרים את השעועית, אלא משתמשים בה בגרסתה המבושלת מראש. וחוץ מזה: פטריות, ארטישוק ירושלמי, גזר, בצל וסלרי.

נזיד שעועיות ופטריות עשיר בטעמים
נזיד שעועיות ופטריות עשיר בטעמים|צילום: אפיק גבאי, סטיילינג: דיאנה לינדר

פאייה צמחונית

אם אתם רוצים לתת כבוד לצמחונים המסובין אצל שולחנכם - הפאייה הזו היא דרך מעולה לעשות את זה. יפה, מרשימה, עם מיליון צבעים וטעמים. אנחנו אהבנו.

פאייה צמחונית
איזה יפיופה. פאייה צמחונית|צילום: אסף אמברם

קיצ'רי

מנה עירקית נהדרת, של אורז ועדשים כתומות. אנחנו מכינים אותה בשגרה, אתם בטוח תשמחו בה בחג.

תבשיל חומוס בעגבניות עם בטטות צלויות בסילאן

פחמימה וחלבון ביחד יוצרות אחלה של מנה עיקרית צמחונית - קצת מתקתקה, קצת חריפה, הרבה טעימה.

קארי עדשים וירקות בקלי קלות
קארי עדשים וירקות בקלי קלות|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
פרסומת

קציצות עדשים במרק דלעת וירקות שורש

תבשיל כתום עם כופתאות עדשים מלאות בחלבון. אופציה צמחונית נהדרת, גם לאוכלי הבשר.

קארי עדשים וירקות

מחפשים מנה צמחונית טעימה, צבעונית, עשירה ומשביעה שלא מרגישה כמו תוספת? הקארי הזה לגמרי עומד בפני עצמו, ותהיו בטוחים שגם הלא-צמחונים סביב השולחן יאכלו ממנו בשמחה.

חג שמח!