אוכל
אוכל

טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת

שמישהו יחמם את הקוסקוס, יש לנו פה מנה למות: טאג'ין אוסובוקו מבשר ישראלי טרי, עם כל מיני תוספות שבדרך כלל אין באוסובוקו שלנו, וממש הגיע הזמן שיהיה. שנתחיל?

|mako אוכל| פורסם07:20
טאג'ין אוסובוקו עם משמשים ודלעת (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.487reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1 ק"ג אוסובוקו בקר ישראלי טרי, חתוך ל-3-4 פרוסות
  • 3-4 כפות שמן
  • 1-2 בצלים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 1 כוס משמשים מיובשים (עדיף אוזבקיים)
  • חתיכת דלעת במשקל 400 גרם, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה קטנה, קלופה וחתוכה גס
  • 1 דלעת ערמונים קטנה, מנוקה מהזרעים וחתוכה גס
  • 1 מקל קינמון
  • חצי כפית כמון טחון
  • כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבשר וצורבים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.

2מוציאים את הבשר לצלחת, מוסיפים לסיר את הבצל והגזר ומטגנים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד להשחמת הירקות.

3מוסיפים את המשמשים, הדלעת, הבטטה, דלעת הערמונים והתבלינים, ומחזירים פנימה את הבשר הצרוב.

>> מתכונים לארוחה המפסקת|>> מתכונים לשבירת הצום

4מוסיפים את מיץ הלימון ומים עד גובה הבשר. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

5מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעתיים וחצי או עד שהבשר נימוח.

* מגישים עם קוסקוס או אורז.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il