
יש לי רק שתי מילים בשבילכם – תבשיל חלומי! קורה כאן איזה קסם בסיר שהופך את השילוב בין בשר, עגבניות וחצילים לעונג שאין כמותו. המצרכים (6 מנות):לחצילים:
לטיגון:
לתבשיל:
אופן ההכנה:1מכינים את החצילים: קולפים את החצילים לאורך בדוגמת זברה - קולפים פס, ואז לא קולפים וכן הלאה. חותכים את החציל לקוביות גדולות. מניחים במסננת גדולה מעל קערה ומפזרים מלח. מערבבים בידיים ומניחים לחצילים להגיר נוזלים שעה עד שעתיים. 2מנגבים את קוביות החצילים היטב ממלח וממים בעזרת נייר סופג. 3מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה על להבה גבוהה. מטגנים את קוביות החצילים עד שהן זהובות ושחומות. עדיף לטגן בשתי נגלות כדי לא לצופף מדי את המחבת. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג. 4מכינים את התבשיל: מחממים שמן בסיר גדול או במחבת סוטאז' על להבה גבוהה. מטגנים את קוביות הבשר עד להשחמה ומוציאים לצלחת. 5מוסיפים בצלים ומטגנים עד להזהבה, תוך גירוד תחתית הסיר בכף עץ לשחרור המשקעים מטיגון הבשר. אם הבצל מתחיל להישרף, מוסיפים מעט מים. 6מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים חצי דקה. מוסיפים רסק עגבניות וסילאן ומערבבים. 7מוסיפים עגבניות שרי ומטגנים 3 דקות. מחזירים את קוביות הבשר לסיר, מוסיפים מים רותחים לכיסוי המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 2-3 שעות, או עד שהבשר רך מאוד. 8מוסיפים חצילים מטוגנים ומבשלים על להבה נמוכה עם מכסה פתוח מעט 15-20 דקות. 9אם רוצים תבשיל שחום במיוחד, מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל וצולים את התבשיל ללא מכסה במדף העליון 5-10 דקות, או עד שהוא משחים. המתכון מתוך "שבת עם חן: מתכונים ביתיים לכל סוף שבוע".להזמנת הספר ** התבשיל נשמר עד 5 ימים בכלי אטום במקרר. תגיות:ספרי בישול ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |