
בדרך כלל הכנת צלי בקר בבית דורשת השקעת זמן (טיגון או בישול ממושך במים, קירור ואז פריסה). במתכון הזה חסכנו לכם את כל העבודה והתוצאה תהיה בשר רך רך ומתפרק שאפילו לא צריך סכין כדי לחתוך אותו. במתכון הזה אפילו לא צריך לגעת בבשר – מעבירים אותו ישר מהאריזה לתבנית (או סיר עם מכסה שמתאים לתנור) וצולים במשך 3 שעות. ההשחמה נעשית בסוף: מסירים את המכסה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות ומשחימים את הבשר. כשהבשר שחום מכל הצדדים – הצלי מקבל את כל טעמי ההשחמה והוא מוכן. מה הסוד? מדען המזון האמריקאי הרולד מקגיי כותב בספר הידוע שלו On Food and Cooking: The Science and Lore of the Kitchen שאחד המיתוסים הנפוצים ביותר בהכנת מזון הוא טיגון ו"סגירה" של נתחי בשר כדי לשמור עליהם עסיסיים. טיגון מקדים של נתח הבשר לא גורם לבשר להיות עסיסי יותר, אבל יש לו יתרון אחר – הוא יוצר טעם מיוחד, בזכות מולקולות טעם חדשות שנוצרות בבשר. האחראית לכך היא תגובת מאייר, שמתרחשת ב-140 מעלות ומעלה. מכיוון שהבשר מתבשל כל כך הרבה זמן בתנור - אין צורך לטגן אותו קודם כדי לקבל את אותו אפקט ידוע. ההשחמה בסוף הצלייה תיצור את אותו אפקט בדיוק רק עם הרבה פחות עבודה. בדרך כלל נהוג להכין צלי בקר מנתח כתף (מספר 5), אבל בשר שריר, שהוא בדרך כלל זול יותר ונמכר במבצעים, ייתן תוצאה דומה. נתח השריר נחשב דל שומן ובדומה לנתח כתף הוא עשיר ברקמה ג'לטינית שהיא איננה שומן, אלא חלבון, שמעניקה לבשר עסיסיות טעימה. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. 2מעבירים את קוביות הבשר לתבנית עם מכסה או לסיר שמתאים לתנור. ממליחים ומפלפלים את קוביות הבשר. 3מטגנים את הבצל בשמן זית במחבת גדולה. כשהבצל נעשה שקוף מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן. ממליחים ומוסיפים פלפל שחור. מוסיפים את השום ואת שאר התבלינים וממשיכים לטגן מעט, בזהירות שהשום לא יישרף. 4מוסיפים את התערובת לתבנית עם הבשר ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים המתובלים ומערבבים. מכניסים לתנור. 5צולים את הבשר שעתיים בתנור, ואז הופכים את הנתחים וממשיכים לצלות שעתיים נוספות. 6אחרי 4 שעות מסירים את המכסה, מעלים את טמפרטורת התנור ל-230 מעלות ומניחים לבשר להשחים (כחצי שעה, תלוי בתנור). במהלך ההשחמה רצוי להרטיב את הבשר עם הרוטב. כשהנתחים שחומים – המנה מוכנה. מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוגמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה לאינסטגרם שלמטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה שאלות תשובותאפשר להשתמש בנתח אחר? כן, אפשר להשתמש בצלי כתף (נתח מספר 5), וגם באסאדו או בכל נתח אחר שמתאים לבישול ארוך. תנור על טורבו או חום עליון-תחתון? חום עליון-תחתון. אפשר להכין בתבנית חד פעמית? רצוי שלא. האידיאלית למתכון היא תבנית עבה שיש לה מכסה תואם. אפשר להחליף את הפטריות בגזר ו/או תפוחי אדמה? בהחלט, וגם בכל ירק אחר שאוהבים. אפשר להכין את הצלי מנתח שלם? המתכון פחות מתאים לנתח שלם. הנהמתכון לצלי מנתח שלם. אפשר להכין על הגז במקום בתנור? כן, אבללפני הכליש להשחים את נתחים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |