אוכל
אוכל
מתכוני בשר

שוואיה - צלי בקר תימני

המתכון שהזכיר לנו שעם בשר טוב ותיבול מדויק - צלי הוא המנה הכי קלה להכנה בארץ. את השוואיה הזאת אכלנו לראשונה במסעדת מרחביה 7, ומאז שוב (ושוב, ושוב) בבית

|mako אוכל| פורסם10:43
שוואיה של מרחביה 7 (צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור)
צילום: יעל בונפיס, יחסי ציבור
Rating:4.559reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

מרחביה 7היא מסעדת אוכל ביתי חדשה יחסית בשוק לוינסקי בתל אביב. אחרי שאכלנו שם אוכל טעים, לא מתחכם, משביע ונדיב לא יכולנו שלא לבקש כמה מתכונים. צלי השוואיה הזה הוא אחד מהם.

המצרכים (6 מנות):

  • קילו בשר שפונדרה
  • קילו בשר שריר
  • מלח
  • שמן זית
  • 10 שיני שום, שלמות
  • מעט (בערך 10 גרם) ג'ינג'ר מגורר
  • 5 גבעולי סלרי, קצוצים (כולל העלים)
  • 2 כפות חוואייג' למרק
  • כף כמון
  • ציר ירקות (אפשר להחליף במים)
  • צרור כוסברה, קצוץ

אופן ההכנה:

1חותכים את הבשר לקוביות גדולות. ממליחים לפי הטעם ומשמנים בשמן זית.

2מחממים סיר על אש גבוהה וצורבים את הבשר מכל הכיוונים, כמה חתיכות בכל פעם. מוציאים לקערה.

3מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים שום, ג'ינג'ר וסלרי. מטגנים קלות.

4מוסיפים חוואייג' וכמון וציר ירקות (או מים) עד לכיסוי הבשר. מביאים לרתיחה.

5מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עד שהבשר רך, לפחות שעתיים וחצי. בסוף הבישול מוסיפים צרור כוסברה קצוצה.

** את הבישול הארוך אפשר להחליף בצלייה בתנור, בחום של 160 מעלות.

מרחביה 7, רחוב מרחביה 7, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:00-18:00, שישי 10:00-15:00. כשר

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il