מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל http://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פרגיות ותפוחי אדמה ברוטב סויה ותמרים

היופי בפרגית הוא שמדובר בנתח שממש קשה להרוס. תייבשו לו את הצורה - הוא עדיין יהיה רך וטעים. עכשיו תוסיפו לפרגיות שלכם קוביות של תפוחי אדמה ורוטב מתקתק - ותקבלו ארוחה מושלמת בסיר אחד

פרגיות ותפוחי אדמה (צילום: נמרוד סונדרס)
צילום: נמרוד סונדרס
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

פרגיות. ירכי העוף ללא העור והעצמות, מה שאנחנו רגילים לקרוא לו פרגיות, הן נתח העוף הכי אהוב בפער. את השם הן קיבלו אחרי שקצבים נותרו עם עודפים של הנתח הזה עקב ביקוש רב לשניצלים ולשוקיים. הירך הוא נתח עסיסי ומלא טעם בזכות העצם שנטועה בתוכו, והוא גם נתח סלחני במיוחד. האוכל תמיד מצליח איתו - על האש, בסיר או בתנור. זאת בהחלט סיבה טובה לאהוב אותו.

תפוחי אדמה. השילוב של תפודים ועוף תמיד אהוב, כאן התגלית היא עד כמה תפוחי האדמה אוהבים את התיבול של סויה, ג׳ינג׳ר, שום וצ׳ילי. אפשר לשלב גם בטטות ודלעת.

רוטב תמרים וסויה. הרוטב השחום והמתקתק חייב את הטעם, הצבע והמרקם שלו לתמרים. הזדמנות ליצור רוטב בלי סוכר ובלי מסמיכים. שימו לב שאם מכינים את הרוטב עם סילאן במקום תמרים, הוא יוצא קצת פחות סמיך.

חשוב: שימו לב שהעוף לא נחרך, ובמידת הצורך הוסיפו עוד קצת מיץ תפוזים או מים.

המצרכים (6 מנות):

  • 1 קילו פרגיות
  • 6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • 2 בצלים, פרוסים

לרוטב תמרים וסויה:

  • 5 תמרים מגולענים
  • רבע כוס רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום (או אחר)
  • 4 שיני שום
  • חצי פלפל חריף (או מעט צ׳ילי יבש)
  • 3-4 ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • חצי כוס מיץ תפוזים (או מים)
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר למרקם חלק.

2מערבבים את הפרגיות עם תפוחי האדמה, הבצל והרוטב ומסדרים בסיר (עדיף כזה שיכול להיכנס לתנור).

3יוצקים לסיר כוס וחצי מים רותחים (או עד לכיסוי), ומביאים שוב לרתיחה על הכיריים.

4מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40–45 דקות, או עד שנתחי העוף ותפוחי האדמה רכים. מדי פעם הופכים את הפרגיות בתוך הרוטב.

פרגיות ותפוחי אדמה ברוטב סויה ותמריםפרגיות ותפוחי אדמה ברוטב סויה ותמרים|צילום: נמרוד סונדרספרגיות ותפוחי אדמה בצלחתבצלחת|צילום: נמרוד סונדרס

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/the-winning-recipe-my-winning-recipe?Partner=interlink

>> לבלוג של אורלי ונמרוד -סיר פלא https://sirpele.blog/

** לפני ההגשה אפשר לתת מכת חום והשחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, 10-20 דקות (לא חובה).

** אין תמרים? החליפו אותם ב-3-4 כפות סילאן.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il