אוכל
אוכל
דגים

סלמון בשום, נענע ודבש

אחרי כמה שעות במרינדה, כל מה שצריך זה להכניס את החמוד הזה לתנור - ככה, כמו שהוא, עם התבנית והמשרה. התוצאה: דג אפוי מושלם עם מעטה פריך ופציח, בזכות הדבש

|על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן| פורסם07:00
סלמון בשום, נענע ודבש (צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן אקספרס, הוצאת על השולחן
Rating:4.7202reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

נתח הסלמון שוהה כמה שעות במרינדה טעימה של לימון-נענע-שום ודבש וגם נאפה בתוכה, ולכן האפייה ממש קצרה. אין אפילו צורך לכסות. בזכות הדבש נוצר על פני הנתח מעטה פריך וטעים.

המצרכים (10 מנות):

  • פילה סלמון במשקל קילו וחצי עד 2 קילו

למרינדה

  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כוס עלי נענע קצוצים
  • 20 שיני שום, קצוצות או פרוסות
  • 4 כפות דבש
  • חצי כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בהם את הסלמון במשך 4 שעות בקירור בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2מחממים תנור ל-180 מעלות.

3אופים את הסלמון 20-18 דקות ללא כיסוי. הוא יקבל קראסט שחום בזכות הדבש.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il