אוכל
אוכל

צלי אסאדו בתנור

ראש השנה הוא ההזדמנות הכי טובה שיש להתחלות חדשות, אז למה לא ליישם את זה כבר בארוחת החג? אנחנו לגמרי הולכים על זה השנה, עם צלי אסאדו מושלם מבשר ישראלי וטרי שבילה כמה שעות טובות בתנור. התוצאה? תראו לבד

|mako אוכל| פורסם07:17
צלי אסאדו (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
Rating:4.5411reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • חתיכה מרובעת של נתח אסאדו עם עצם ישראלי וטרי, במשקל 3 קילו (שימו לב לא לבקש מהקצב אסאדו שרשרת)
  • 3-4 כפות שמן זית
  • כף גדושה פפריקה מעושנת
  • כפית כמון טחון
  • כפית אורגנו מיובש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות ממרח צ'יפוטלה או 1 פלפל צ'יפוטלה קצוץ היטב (לא חובה)
  • 2 כפות אבקת שום
  • כף גדושה פלפל שחור
  • מלח דק, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-110 מעלות.

2מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד נתח האסאדו.

3מורחים את האסאדו בתערובת התבלינים מכל הכיוונים, ומעבירים לתבנית עמוקה מעט. אוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום וצולים בחום הנמוך 8-10 שעות, עד שהנתח הופך נימוח ומשחים מבחוץ.

>> כל המתכונים לראש השנה

4מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח 40 דקות לפחות (המנוחה מייצבת את הבשר). כשמוכנים להגיש, מסירים את כל הכיסויים ומחזירים את הבשר לתנור חם (200 מעלות) לכ-10 דקות או עד שהוא מתחמם.

* ניתן להכין יום או יומיים מראש לפני ההגשה.

* מומלץ להגיש עם סלט כרוב מושקע ופלחי תפוחי אדמה אפויים.

תגיות:אסאדוצלי
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il