
חצילים ממולאים טוניסאיים (מחמאר)אל תתבלבלו עם המחמאר של המרוקאים - כאן מדובר בסירות חצילים שממלאים בבשר, תפוחי אדמה, ביצים קשות, אריסה וכמובן ב"בשר" של החציל עצמו. מנה חגיגית, עסיסית וטעימה של ממולאים![]() צילום: פסקל פרץ-רובין, האתר הקולינרי של פסקל |
המצרכים :ל-6 מנות:
אופן ההכנה:1שוטפים את החצילים וחוצים אותם לאורך. מוציאים את בשר החצילים ומשאירים קליפה עבה שיהיה אפשר למלא. 2מסדרים את החצילים על מגש כשהקליפה פונה למטה ובוזקים עליהם מלח. משהים רבע שעה. 3חוצים את נתח הבשר ומכניסים לסיר. מוסיפים ביצה אחת, מכסים במים ומבשלים 40-30 דקות, עד לריכוך הבשר. חותכים את הביצה לקוביות קטנות (השאר יצטרפו עוד מעט). 4חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים בסיר עם מים יחד עם בשר החצילים, עד ריכוך. מסננים (אפשר גם לטגן את בשר החצילים). 5קוצצים את הבצלים ומערבבים בקערה גדולה עם הפטרוזיליה, תפוחי האדמה, בשר החצילים והביצה הקשה. קוצצים דק את הבשר (או טוחנים) ומוסיפים לתערובת. מערבבים. 6מוסיפים מיץ לימון, פלפל שחור, מלח, אריסה ואת שלוש הביצים הנותרות. מערבבים לקבלת תערובת אחידה. 7שוטפים את סירות החציל שהומלחו, מנגבים ומייבשים היטב במגבות נייר. מחממים שמן במחבת ומטגנים אותן קלות כשהקליפה כלפי מטה, כדי להקנות לסירות גמישות. 8ממלאים את סירות החציל במלית המוכנה. מסדרים בתבנית אפייה משומנת ואופים ב-180 מעלות 30-35 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומשחימה. מגישים חם. רוצים עוד? כנסולאתר של פסקל פרץ רוביןאו לאינסטגרם שלה בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |