עוגת שוקולד קטיפתית (בלי נקיפות מצפון)

תראו מה, ביקשתם בלי קמח ובלי מוצרי חלב - קיבלתם גם בלי נקיפות מצפון. העוגה הזו אומנם פשוטה למראה (וגם להכנה!) אבל התוצאה משובבת לב, ומתאימה בדיוק אחרי ארוחה כבדה. איך כל זה קורה בלי חמאה? לא יודעים לענות על זה, אבל קורה.

>> למתכון: עוגת שוקולד קטיפתית

>> מתכונים לפסח

קינוח טפיוקה (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
קינוח טפיוקה | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

קינוח טפיוקה

בהתחלה התפלאנו שטפיוקה זה כשר לפסח, ואפילו לא רק לאוכלי קטניות (לכולם!), אחר כך התפלאנו שהקינוח הזה כל כך טעים והוא אפילו לא חלבי, ולסיום פשוט נשענו אחורה והתענגנו, כמו שצריך.

>> למתכון: קינוח טפיוקה

עוגת פודינג שוקולד (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
עוגת פודינג שוקולד | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

עוגת פודינג שוקולד

עוגה עם לב של פודינג, שכל מה שיש בה זה שוקולד, ביצים וסוכר (ללמדכם שלא צריך יותר!). אז כן, צריך להפריד את הביצים, אבל אנחנו בטוחים שתעמדו בזה.

>> למתכון: עוגת פודינג שוקולד

שומשומיות (צילום: יואל מזרחי,  יחסי ציבור )
שומשומיות. מי מכין תה? | צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור

שומשומיות

עוגיות השומשום האלה אולי לא יכולות לתפקד כקינוח המרשים שמגישים לשולחן הסעודה, אבל עם התה של אחרי, מילה שלנו, הן הדבר הכי טוב שיכול לקרות לכם. 

>> למתכון: שומשומיות

כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
פררו רושה - אבל בבריא | צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים


כדורי תמרים בסגנון פררו רושה

הם נראים כמו כדורי שוקולד, או אפילו טוב יותר - כמו ממתקי פררו רושה - אבל למעשה מדובר בכדורים שהם בריאות נטו. תמרים, אגוזי לוז, תמר וסילאן - זה כל מה שיש ביפים האלה, ותאמינו לנו, הם טעימים ממש. 

>> למתכון: כדורי תמרים בסגנון פררו רושה

עוגת שוקולד פאדג' (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוגת שוקולד פאדג' ודובדבנים. ותודה לממציאי שמן הקוקוס | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

עוגת שוקולד פאדג'

בעוגת השוקולד פאדג' הזו אין חמאה, שזה כבר פלא - ובמקומה יש שמן קוקוס, התחליף הבריא והלא חלבי. בניגוד לעוגות אחרות מסוגה, העוגה הזאת (שאותה אנחנו ספציפית מכינים לליל הסדר) נהנית גם מנוכחותם של דובדבני אמרנה, שמוסיפים עוד קאץ' מבורך.

>> למתכון: עוגת שוקולד פאדג'

>> עוד קינוחים לפסח

עוגיות שקדים לפסח (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
עוגיות שקדים לפסח | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

עוגיות שקדים

קלאסיקה פסחית: שקדים, סוכר וחלבוני ביצה, שיוצרים סינרגיה מופלאה ויוצרים עוגיות פציחות, מתוקות וטעימות, שטעימות באמת תמיד.

>> למתכון: עוגיות שקדים

סופלה בננות (צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות פסח)
סופלה בננות | צילום: דניאל לילה, מגזין טעימות פסח

סופלה בננות

כשמדברים איתנו על סופלה אנחנו תמיד ומיד חושבים על שוקולד. מזל שיש את תום פרנץ, שיראה לנו שאפשר וכדאי לצאת מהקופסה, והפעם עם סופלה בננות שאין בו לא קמח, לא חלב ולא חמאה.

>> למתכון: סופלה בננות (ועוד מתכונים של פרנץ לפסח)

טראפלס שוקולד ונוגט (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
טראפלס שוקולד ונוגט | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

טראפלס שוקולד ונוגט

טראפלס הם קינוח שגונב את ההצגה. הטראפלס האלה, פשוטים פשוטים אבל עם תוספת קטנה ושובבה של נוגט - כבר ישאירו אבק לקינוחים האחרים.

>> למתכון: טראפלס שוקולד ונוגט

עוגיות מרנג אספרסו של תום פרנץ (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
עוגיות מרנג אספרסו של תום פרנץ | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

נשיקות מרנג אספרסו

עוד אחד של תום פרנץ, והפעם נשיקות מרנג, אבל אצל תום פרנץ כמו אצל תום פרנץ - משודרגות וטעימות לעילא.

>> למתכון: נשיקות מרנג אספרסו (ועוד קינוחים לפסח)

>> והנה הטיפים של תום פרנץ לקינוחים פרווה

>> ועוד קינוחים פרווה, לשמור לחיים

עוגיות שוקולד-שוקולד

אם אין בהן לא קמח, לא גלוטן, לא חלב, לא שמן ולא חמאה - מה יש בהן? התשובה, תשמחו לשמוע, היא שוקולד.

>> למתכון: עוגיות שוקולד-שוקולד

פונדנט שוקולד עם אגוזים

מתכון של נטלי לוין האחת והיחידה, לקינוח שוקולדי קלאסי שאין אחד שיכול לסרב לו - ולא משנה כמה הארוחה הייתה גדולה ומפוצצת.

>> למתכון: פונדנט שוקולד עם אגוזים

פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
פונדנט שוקולד עם אגוזים פרווה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

מספן בולגרי

המרציפן הבולגרי כפי שלמדנו להכינו מסבתא לינה אלעזר עליה השלום, שלפני 5 שנים עוד חלקה איתנו את מיטב המתכונים הבולגריים שלה לפסח.

>> למתכון: מספן בולגרי

מספן עם תבנית (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
מספן של סבתא לינה | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב
לינה אלעזר (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
סבתא לינה זיכרונה לברכה. תודה על המתכונים! | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

מלבי פרווה

מלבי טוב יכול להיות מבוסס על חלב, אבל האמת? ממש באותה מידה הוא יכול להתבסס על חלב קוקוס, בלי שטעמו ייפגע. במתכון הזה, של שי-לי ליפא, את הסירופ הצבוע מחליפה ריבת תותים ביתית.

>> למתכון: מלבי פרווה