
עוגת קוקוס ולימון לפסחהיא כשרה לפסח, היא פרווה, היא רכה וענוגה ולימונית וקוקוסית ובדיוק מה שאנחנו אוהבים. להבא רק נזכור לפרוס גדול יותר, כי הגודל הזה כמעט מעליב![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
רוב שולחנות החג בארץ הם בשריים, ולכן יש אינסוף בקשות למתכונים על בסיס פרווה. העוגה הזו היא כל כך טעימה שהמילה פרווה הפחידה אותי בהקשר שלה - אפילו שהיא לא חלבית. רציתי שכולם יכינו אותה בלי קשר להיותה פרווה, כי היא טעימה ולחה בקטע אחר. אז כן, היא פרווה, אבל היא הרבה הרבה יותר מזה. לגרסה חגיגית יותר אפשר להגיש עם קצפת. המצרכים :תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 2מקציפים במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה. 3מוסיפים את השמן ואת הווניל וממשיכים להקציף. עוגת קוקוס ולימון לפסח - בצאתה מהתנור|צילום: נופר צור, mako אוכל יש מספיק לכולם|צילום: נופר צור, mako אוכל4מורידים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים מלח, קוקוס, אבקת אפייה ושקדים טחונים. מערבבים. 5מוסיפים קליפת לימון ומיץ לימון ומערבבים. 6מעבירים את בלילת העוגה לתבנית ומפזרים שקדים פרוסים מעל. זה קצת קטן, אבל נתחיל בזה|צילום: נופר צור, mako אוכל7אופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 8מקשטים באבקת סוכר, מצננים ומגישים. ** את הלימון (מיץ וקליפה) אפשר להחליף בתפוז. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |