מתכונים לפסח
קינוחים לפסח
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, חום עליון תחתון.
2 טורפים בקערה את החלמונים. מוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.
3 מוסיפים את הקוקוס וטורפים לקבלת תערובת סמיכה.
עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס כשרה לפסח | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
4 במקביל מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וחזק.
5 מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הקוקוס בכמה פעמים: בהתחלה מעבירים מעט קצף וטורפים מהר, לאיחוד מרקמים, ואז מוסיפים בהדרגה את השאר ומקפלים בעזרת מרית.
6 בקערה נוספת מערבבים קמח מצה, אבקת אפייה, מלח ושוקולד.
7 מוסיפים מחצית מתערובת קמח המצה לבלילה ומקפלים במרית. מעבירים את החצי השני ומקפלים שוב.
8 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 45-55 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!