אוכל
אוכל

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס כשרה לפסח

לא בשביל כל עוגה אנחנו מוכנים לטרוח להקציף חלבונים. בשביל העוגה הזאת של חנושה אנחנו מוכנים בהחלט. תראו כמה שהיא רכה ותבינו למה

|mako| פורסם06:11
עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס לפסח (צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל)
צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
Rating:4.579reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

  • 6 ביצים L, מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 120 מ"ל (חצי כוס) שמן קנולה
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מיץ תפוזים
  • 210 גרם (2 כוסות ושליש) קוקוס טחון
  • 175 גרם (כוס פחות 2 כפות) סוכר לבן
  • 90 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח מצה טחון דק דק
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • רבע כפית מלח
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק (אפשר במעבד מזון)

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

1מחממים תנור ל-175 מעלות, חום עליון תחתון.

2טורפים בקערה את החלמונים. מוסיפים בהדרגה שמן ומיץ תפוזים.

3מוסיפים את הקוקוס וטורפים לקבלת תערובת סמיכה.

עוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס כשרה לפסחעוגת קוקוס ושוקולד צ'יפס כשרה לפסח|צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

4במקביל מקציפים במיקסר את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב וחזק.

5מקפלים את קצף החלבונים לתוך בלילת הקוקוס בכמה פעמים: בהתחלה מעבירים מעט קצף וטורפים מהר, לאיחוד מרקמים, ואז מוסיפים בהדרגה את השאר ומקפלים בעזרת מרית.

6בקערה נוספת מערבבים קמח מצה, אבקת אפייה, מלח ושוקולד.

7מוסיפים מחצית מתערובת קמח המצה לבלילה ומקפלים במרית. מעבירים את החצי השני ומקפלים שוב.

8מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים 45-55 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il