מלבי חלב קוקוס עם ריבת תותים ומי ורדיםהקינוח המסורתי והאהוב בגרסת פרווה שלא מתפשרת על הטעם. ואם זה לא מספיק, השדרוג של ריבת התותים במקום סתם סירופ הופך את המלבי הזה לקינוח שאתם חייבים לנסותשי-לי ליפא|מתכון לחיסכון| פורסם31/10/1706:38 ![]() צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון |
המצרכים (4 מנות):
לתותים:
אופן ההכנה:1מכינים את המלבי: מערבבים בקערית את הקורנפלור והמים עד שהקורנפלור נמס. 2יוצקים לסיר בינוני את חלב הקוקוס, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס. 3מוסיפים את הקורנפלור המומס במים ומבשלים, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה (שימו לב כי זה קורה מהר). מסירים מהאש, מוסיפים את מי הוורדים ומערבבים. 4יוצקים את תערובת המלבי לכוסות או לכלים אישיים, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות. שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים. 5מכינים את ריבת התותים: מניחים בסיר קטן את התותים והסוכר. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית, תוך כדי בחישה, עד הסוכר נמס. 6מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט והתותים רכים אך עדיין שומרים על צורתם. מסירים מהלהבה, מוסיפים מי ורדים ומערבבים. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע. 7מגישים: מניחים כף גדושה של ריבת תותים על כל מלבי ומפזרים מעט פיסטוקים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |