אוכל
אוכל
שונות

שומשומיות

חטיף בריאות תוצרת בית שאפשר לגוון גם עם שבבי שקדים או שוקולד

|קפה ועוד, הוצאת אופוס| פורסם14:21
שומשומיות (צילום: יואל מזרחי,  יחסי ציבור )
צילום: יואל מזרחי, יחסי ציבור
Rating:4.452reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (15 מנות):

  • שליש כוס (80 גרם) סוכר
  • 1 כף דבש
  • 2 כוסות (350 גרם) שומשום
  • שליש כוס (50 גרם) פיסטוק קלוי

אופן ההכנה:

1בסיר עם תחתית עבה ממיסים את הסוכר עם הדבש תוך בחישה בכף עץ. מוסיפים את השומשום ומערבבים על אש בינונית כ-10 דקות, עד שהשומשום מזהיב וכולו מכוסה בסוכר ובדבש. לקראת הסוף מוסיפים את הפיסטוק.

>>מתכונים לפסח

2שוטחים את התערובת, החמה מאוד, על משטח עבודה, רצוי שיש או נירוסטה. בעזרת ידיים רטובות מעט מרדדים את התערובת למלבן בעובי כ-1 ס"מ. ממתינים מספר דקות וחותכים לרצועות ברוחב הרצוי, עדיף בשפכטל מתכת. כל רצועה חותכים למעוינים.

3מצננים ושומרים בצנצנת שנסגרת היטב. לא כדאי לשמור במקפיא כי העוגייה מתרככת זמן קצר אחרי הוצאתה לטמפרטורת החדר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il