אוכל
אוכל
מתכונים טבעוניים

כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה

קינוח שמנצח בהרבה קטגוריות: גם פרווה, גם טבעוני ואין בו פירור קמח אחד. יש בו כמעט כלום מרכיבים, את רוב העבודה הבלנדר עושה, ולכם רק נשאר לכדרר כדורים טעימים (ובריאים!)

|מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים| פורסם10:52
כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה (צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים)
צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים
Rating:4.7140reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 200 גרם אגוזי לוז
  • 3 כפות קקאו
  • 6 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
  • 3-4 כפות סילאן טבעי

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מפזרים את האגוזים על תבנית בינונית וקולים בתנור למשך 4-5 דקות, עד שהקליפה החומה שלהם נסדקת וריח אגוזי עדין נישא באוויר. מוציאים את האגוזים, מצננים מעט ומשפשפים אותם בין כפות הידיים עד שרוב הקליפה החומה נושרת.

>>מתכונים לפסח

2שומרים בצד 20 אגוזים למילוי הממתק; שומרים בצד עוד שליש מהכמות לציפוי. מעבירים את האגוזים הנותרים למעבד מזון או לבלנדר וטוחנים. מוסיפים את הקקאו והתמרים וטוחנים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הסילאן וטוחנים לממרח אחיד.

3יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ. שמים במרכז כל כדור אגוז ומשלימים את הכדור.

4קוצצים את האגוזים ששמרנו בצד ומגלגלים בהם את כדורי הממתק. מעבירים לצלחת ושומרים במקרר עד להגשה.

מתוק ובריא - הכריכהמתוק ובריא - הכריכה|צילום: שושי סירקיס, מתוק ובריא, הוצאת דני ספרים

* מתוך הספר "מתוק ובריא", הוצאת דני ספרים, 128 שקלים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il