אוכל
אוכל

עוגת תפוז ושקדים

עוגה אוורירית וטעימה ללא קמח

|על השולחן| פורסם15:45
עוגת תפוזים (צילום: צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו)
צילום: צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
Rating:4.6280reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

מתכון פטנט. העוגה כשרה לא רק לפסח אלא גם פרווה! היא נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת לחה. חשוב לדעת: העוגה אינה עומדת בטלטלות ונוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. לכן כדאי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת הגשה ולכסות בניילון נצמד, על מנת שלא תתייבש.

המצרכים :

לתבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:

  • 3 ביצים
  • 150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • שליש כוס מיץ תפוזים טבעי
  • שליש כוס שמן קנולה
  • 300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית היטב.

עוד קינוחים לפסח

מתכונים לפסח

2מקציפים את הביצים עם הסוכר 8-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז, מיץ התפוזים, השמן והשקדים הטחונים, ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.

3יוצקים לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

4מצננים היטב את העוגה, מפרידים אותה בעזרת סכין משולי התבנית ורק אז מחלצים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il