
עוגת תפוז ושקדיםעוגה אוורירית וטעימה ללא קמח![]() צילום: צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו |
מתכון פטנט. העוגה כשרה לא רק לפסח אלא גם פרווה! היא נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת לחה. חשוב לדעת: העוגה אינה עומדת בטלטלות ונוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. לכן כדאי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת הגשה ולכסות בניילון נצמד, על מנת שלא תתייבש. המצרכים :לתבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית היטב. 2מקציפים את הביצים עם הסוכר 8-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז, מיץ התפוזים, השמן והשקדים הטחונים, ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. 3יוצקים לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. 4מצננים היטב את העוגה, מפרידים אותה בעזרת סכין משולי התבנית ורק אז מחלצים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |