
עוגת תפוזים גבוהה ואוורירית כשרה לפסחהאתגר הכי גדול בפסח הוא להכין עוגה שתצא גבוהה ולא מעוכה. נחשו מה? תעקבו במדויק אחרי המתכון של יעל קצב ותקבלו עוגת תפוזים גבוהה, טעימה ומושלמת שחובה להכין בחג. מחכים שתתקרר, ורק אז מחלצים וזוללים |
המצרכים :
לעיטור:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מקציפים בקערת מיקסראת החלבונים יחד עם הסוכר על מהירות גבוהה עד לקבלת קצף גבוה וחזק - זה לוקח זמן, הסבלנות משתלמת (יש לוודא שקערת המיקסר יבשה לגמרי לפני ההקצפה, מומלץ לייבש עם מגבת נייר). 3מנמיכים את המיקסר (או מטרפה ידנית) לעוצמה הכי נמוכה ומוסיפים חלמונים, שמן, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, קוקוס ואת הקמחים, ומערבלים מעט רק לאיחוד. 4מעבירים את תערובת העוגה לתבנית קוגלהוף עם רגליים כשהתבנית יבשה- לא משומנת! (אפשר להשתמש גם בתבנית גבוהה אחרת בלי רגליים, ואחרי האפייה לאלתר ולהניח אותה על כוסות). 5מכניסים לאפייה בתנור ל-40 דקות. 6מוציאים את העוגה מהתנור מיד הופכים אותה עד שתצטנן (היא לא אמורה ליפול, אין מה לחשוש). 7אחרי שהעוגה התקררה מחלצים אותה בעזרת סכין מהשוליים של התבנית, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. עוגת תפוזים כשרה לפסח|צילום: יעל קצב, mako אוכללעוד מתכונים מעוליםממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוקהמהמם שלה בתיאבון! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |