אוכל
אוכל
המאפייה של קרן אגם

עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן לפסח

מכירים עוגת לייקח? אז זאת הגרסה שלה לפסח, וזה שוס רציני. מחית הפיסטוקים היא השומן היחיד שיש בעוגה, אז רק תדמיינו כמה היא קלילה בפה

|mako אוכל| פורסם08:55
עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן לפסח (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.457reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:

  • 6 ביצים מופרדות גודל L
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 2 כפות מחית פיסטוק 100%
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס
  • רבע כוס (60 גרם) קמח תפוח אדמה
  • רבע כוס שוקולד צ'יפס לבן
  • כפית גדושה אבקת אפייה
  • אבקת סוכר, לקישוט

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

קינוחים לפסח

עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן שלמהשלמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

1מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2מקציפים במיקסר את החלבונים עם חצי כוס מהסוכר לקבלת קצף יציב ומבריק. מעבירים לקערה.

3מקציפים במיקסר (אין צורך לשטוף) את החלמונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

4מוסיפים פנימה מחית פיסטוק ומקציפים עוד מעט, מורידים את המהירות ומוסיפים את החומרים היבשים: קוקוס, קמח תפוח אדמה, שוקולד צ'יפס ואבקת אפייה. מערבבים היטב בעזרת לקקן.

5מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול אחידות.

6מעבירים לתבנית ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

7מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן|צילום: קרן אגם, mako אוכלעוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן שלמהפרוסה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

>>לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

* העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.

* את מחית הפיסטוק ניתן להמיר בכל מחית אגוז אחרת, ואפילו אפשר לוותר עליה. העוגה עדיין תצא מעולה.

* שוקולד צ’יפס לבן אפשר להמיר בשוקולד צ’יפס מריר.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il