mako
פרסומת

כל מתכוני הסופגניות שאתם צריכים

קלאסיות ומיוחדות, מטוגנות ואפויות, מפוצצות קלוריות ושפויות, עם שמרים ובלי: זהו, לחנוכה הקרוב אתם מסודרים עם מתכונים קומפלט

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
סופגניות ריבת חלב
למי שלא אוהב ריבה - אפשר ריבת חלב | צילום: חן שוקרון, mako
הקישור הועתק

ראשית ולפני הכל, חשוב לנו שתדעו שאנחנו לא באמת מצפים מכם לטגן סופגניות בבית. ברור לנו שהרוב המכריע של האוכלוסייה מעדיף לטרוח על לביבות, שהן הרבה יותר פשוטות להכנה ונותנות תמורה מיידית להשקעה. כל המתכונים שפה נועדו לאלה שכן רוצים להשקיע, וגם למי שסתם אוהב לשטוף את העיניים בתמונות ומתכונים מגרים. לכל האחרים: הנה מתכונים ללביבות.

הולכים בכל זאת על סופגניות? הנה טיפים להכנת סופגניות בבית

- ועוד עצה אחת לפני שמתחילים: תמיד אפשר לקנות סופגניות פשוטות פשוטות ולשדרג אותן בבית. זהו.

סופגניות ריבה של חנושה
סופגניות ריבה של חנושה | צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

סופגניות מטוגנות

סופגניות סינבון

אם כבר טרנד הסינבון עושה השנה קאמבק מפואר, לא נעשה לו גרסת סופגנייה? ברור שכן. הציפוי מזכיר צ'ורוס - סוכר וקינמון, אבל השוס האמיתי כאן הוא הקרם למילוי. בשביל מה חוגגים את חנוכה 8 ימים אל לא כדי להקדיש ליפות האלה ערב אחד?

פרסומת
סופגניות סינבון של יעל קצב
סופגניות סינבון של יעל קצב | צילום: יעל קצב, mako אוכל

עוואמה

קטנטנות, פריכות מבחוץ, קצת דביקות, מרקם נימוח מבפהים ופשוט ממכרות. 

עוואמה
עוואמה | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

הסופגניות של חנושה
המתכון של בת חן שמעיה - היא חנושה - לסופגניות פשוט הטיס אותנו למטבח (תסתכלו על הבצק היפה הזה!). עכשיו רק צריך למצוא מי יאכל את כל זה.

סופגניות במילוי ריבת תות
כשאנחנו מפנטזים על סופגנייה, זה מה שאנחנו רואים בדמיוננו | צילום: אבי כהן, יחסי ציבור

סופגניות כמו פעם
אם אתם רוצים להיות יותר נוסטלגיים מנוסטלגיים - חן שוקרון מציעה מתכון לסופגניות הקלאסיות של ילדותה: עם שמרים והתפחה וטיגון, הכל לפי כללי הטקס (טוב, חוץ מהריבה האדומה).

פרסומת
סופגניות של פעם
מהילדות שלנו הן באו אלינו. סופגניות של פעם | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

סופגניות קלאסיות
מתכון של פסקל פרץ-רובין, שייקח אתכם צעד צעד אל היעד הנכסף: סופגנייה כמו שקונים בחנות.

ספינג' אוורירי
נכון שהמקום של הספינג' בהמשך הכתבה, בסקציית הסופגניות העדתיות, אבל הספינג' של עדיקוש יצא כל כך אוורירי ומוצלח שלא הייתה לנו ברירה אלא לעשות לו פרוטקציה ולשים אותו כאן.

ספינג' אוורירי
ספינג' אוורירי | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

סופגניות בשקית
מתכון של השפית ג'יימי גלר המלכה, שהופך את כל עניין הסופגניות לממש מפתה ופשוט למראה. והכל בזכות שקית.

פרסומת
סופגניות טבעוניות
זהו, נגמרו התירוצים. סופגניות טבעוניות | צילום: ענבל לביא, mako אוכל

סופגניות טבעוניות
אם הטבעונים שבכם חשבו שהם פטורים מהעונג הגדול של החג הזה - אנחנו מצטערים (או שמחים) לעדכן שהכל בסדר. יש מתכון לסופגניות טבעוניות, ואם יורשה לנו - מתכון מעולה.

סופגניות מושלמות בהתפחה אחת
את המתכון הזה קיבלנו מאושיית האפייה יפעת רגב, וכל מי שניסה אותו הצהיר שמעולם לא יצאו לו כאלה סופגניות מוצלחות. אנחנו רק אומרים.

מיני סופגניות שוקולד ופררו רושה
בין כל כך הרבה סוגי סופגניות, איזה מזל ששמנו יד על המתכון הביתי והנהדר הזה שגרם לנו לפתוח את הראש למשהו קצת אחר.

סופגניות פררו רושה
מיוחדות, אין ספק בכלל. מיני סופגניות פררו רושה | צילום: ענבל לביא, mako אוכל
פרסומת
סופגניות תותים בשמנת
סופגניות תותים בשמנת. אדירות | צילום: מתוקה רומסרוויס, מתוקה

סופגניות של מיקי שמו
עוד סופגניות קלאסיות, והפעם של מיקי שמו. למשקיענים - יש לכם פה טיפים לסופגניות כמו בקונדיטוריה. גזרו ושמרו, לא כל יום אתם מקבלים עצות למטבח ממיקי שמו.

מיני סופגניות
הסופגניות האלה הן סופגניות רגילות לכל דבר. יש בהן שמרים, הן מטוגנות, רק מה - הן קטנטנות ומתוקות ואפשר לזלול מהן עוד ועוד. אה, ואין בהן ריבה, אבל הן מפצות על זה בהרבה סוכר וקינמון.

סופגניות תותים בשמנת
והנה מתכון לסופגניות רגילות עם מילוי בלתי רגיל: גבינת שמנת עם שמנת חמוצה ותותים טחונים. טעמנו אותן, הן אדירות. מתכון של מתוקה.

סופגניות אשל מוכנות
סופגניות אשל. טעם של ילדות ביג טיים | צילום: טליה הדר - EshetStyle, mako אוכל
פרסומת

סופגניות בלי שמרים

סופגניות אשל
כמה זיכרונות מתוקים יש לנו מסופגניות האשל של ילדותנו, זה פשוט מדהים. שאלו עוברי אורח מה יותר מושך אותם - סופגנייה מפונפנת של רולדין או סופגניית אשל של אמא, ותאמינו או לא - יש סיכוי שהם יבחרו באופציה השנייה. אז הנה המתכון.

סופגניות אשל שתמיד מצליחות
לא חייבים ביצה. אבל אם בא לכם להוסיף - זה לא יהרוס | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

מיני סופגניות ריקוטה ללא שמרים

יפות וטעימות כמו סופגניות אשל, אם לא יותר. את הצורה העגולה המהממת מקבלים בזכות שימוש בכף גלידה קפיצית של פעם, אותה דואגים לשמן לפני.

סופגניות ריקוטה של עדיקוש
סופגניות ריקוטה של עדיקוש | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
פרסומת

סופגניות ב-2 מרכיבים

על שמרים כבר ויתרנו גם ככה, אז מי מחפש חיים עוד יותר קלים - שיילך על המתכון הזה. את המתכון מכינים משני מרכיבים ובגזרת התוספות אפשר להשתולל.

סופגניות אשל שתמיד מצליחות (בלי ביצים)

פשוטות, טעימות והכי חשוב - קלות למהירות להכנה. אפשר להתפרע עם ציפויים, ואפשר פשוט לבזוק אבקת סוכר וזהו.

סופגניות ביס ריקוטה עם אבקת סוכר
סופגניות ביס ריקוטה עם אבקת סוכר | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

סופגניות ריקוטה
הדור החדש והצעיר של סופגניות האשל, שמחליף את האשל בריקוטה. קצת יותר מפונפן, אבל עדיין קל שבקלים.

פרסומת
דונאטס קלים בלי שמרים
כמה יפים - ככה קלים | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל


דונאטס קלים בלי שמרים 
עם כל האהבה שיש לנו (ויש לנו!) לסופגניות האשל של אמא, אף אחד לא אמר שסופגניות ללא שמרים חייבות להיראות, איך להגיד, ביתיות. קבלו דונאטס מהממים ללא שמרים אבל עם קישוטים וציפויים שהם גם יפים וגם מפנקים. 

סופגניות לוטוס מהירות ללא שמרים
סופגניות לוטוס. גם סוג של סופגניות אשל | צילום: דרור עינב, mako אוכל

סופגניות לוטוס מהירות
והנה עוד גרסה לסופגניות האשל האהובות - אבל הפעם בחיזוק של ציפוי שוקולד לבן וממרח לוטוס. כמה מושחתים אפשר להיות? מסתבר שהרבה.

סופגניות יוגורט
בסופגניות האלה מחליפים את השמרים קמח תופח ויוגורט, שממריץ את חומרי ההתפחה, והן קטנות וממזריות וכל כך מהירות להכנה, שפשוט פשע לא לנסות אותן.

סופגניות מלוחות
בלי שמרים, עם בצק של קמח תופח, חמאה וגבינה לבנה ומילוי של מוצרלה ובולגרית. לקחנו.

מיני סופגניות 2
סופגניות ללא שמרים. תראו איזה יופי של בועיות | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
פרסומת

מיני-סופגניות ללא שמרים
מתכון מתוק שבמתוקים ללא שמרים, קל ונחמד ומושלם לנשנוש בהדלקת נרות. על האווריריות במתכון הזה אחראים חלבונים מוקצפים (טוב, לא ציפיתם לגמרי לשבת רגל על רגל, כן?), והתוצאה: בועיות אוויר קטנות ומקסימות, בתוך סופגניות קטנות ומקסימות אפילו יותר.

סופגניות מהירות ללא שמרים
סופגניות מהירות ללא שמרים. אנחנו עם חן שוקרון | צילום: שירלי נמש, מתוקים שלי


סופגניות מהירות ללא שמרים
מי שלא מכיר את המתכונים של חן שוקרון (או בשם הבמה שלה, שירלי נמש) לא מכיר את החיים הטובים. לרגל החג היא פינקה אותנו במתכון לסופגניות המיני שלה, שהן אמנם ללא שמרים אבל בהחלט כן מטוגנות, ואפקט השחיתות בהתאם (בהמשך תמצאו עוד מתכון שלה, לשומרים על המשקל). כל כך קטנות ומתוקות, פשוט לטרוף אותן.

סופגניות ביס ללא שמרים
את המתכון הזה קיבלנו מבלוגרית בשם לירז נווה, והיא נשבעת שיש פה יציאה לא מהעולם הזה. אבקת אפייה אחראית על האווריריות וציפוי שוקולד מהמם על הרושם. יצא לכם בצק דביק? הכל בסדר, פשוט הטילו אותו לשמן בעזרת שתי כפות.

פרסומת

סופגניות מהירות במילוי תפוחים
קחו טבעות של תפוחי עץ, צפו אותן בבלילה סופר פשוטה להכנה וזרקו לשמן עמוק. מה קיבלתם? קינוח חנוכה שהוא לא בדיוק סופגנייה, אבל גם לא לגמרי לא. יש לכם ילדים? נסביר לכם גם איך להכין להן ציפוי מגניב. הכל פה בפנים.

מיני פריטרס 1
מיני פריטרס. קצת גיוון, מה קרה | צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

טיגוניות ריקוטה במייפל וגלידה (מיני פריטרס)
הרשו לנו להציע לכם, כתחליף לסופגניות הרגילות, מעדן מטוגן קצת אחר: השמנוניות המענגת אותה שמנוניות מענגת, אבל ההכנה פשוטה בהרבה. הכירו את הפריטרס: בלילה קלה-קלילה שמזכירה פנקייק, שבטיגון מקבלת קריספיות קטלנית ומרקם נימוח וממכר. מגישים עם סירופ מייפל וגלידה, ושמחים.

סופגניות מהירות עם גבינה
במתכון הזה, גם הוא של פסקל פרץ-רובין, אין שמרים – ובכל זאת מתקבלות ממנו סופגניות עגולות, מעוצבות ויפות. למרקם העדין והמקסים של הבצק אחראית תוספת הגבינה הלבנה. לסיום אתם מוזמנים להזריק גבינה ולפזר אבקת סוכר, בנוהל.

פרסומת
סופגניות תמרים ותפוחים טבעוניות
קטנות וממזריות. סופגניות טבעוניות | צילום: גלי לופו אלטרץ, mako אוכל

סופגניות טבעוניות ללא שמרים
במתכון הזה אין חמאה וחלב כי אם רסק התפוחים, ועל הדרך הסוכר מוחלף בתמרים קצוצים. חוץ מזה הסופגניות האלה הן קטנטנות וממזריות, ואין בהן שמרים, כלומר הן מוכנות בחצי שעה. וואללה, שווה לשמור.

סופגניות טבעוניות ללא גלוטן של רשת לודנס
גם טבעוניות, גם בלי גלוטן. אנחנו מריחים ניצחון באוויר | צילום: קרן קגן, יחסי ציבור

סופגניות טבעוניות ללא גלוטן 
השף של רשת לודנס הטבעונית עשה עבורנו את הלא ייאמן, והצליח לפתח מתכון לסופגניות שהן גם טבעוניות וגם ללא גלוטן. האמת, נראות מעולה.

דונאטס ללא גלוטן
המתכון הזה או לצליאקים אבל גם לסתם שוחרי בריאות, שרוצים את הסופגניות שלהן לא מטוגנות ולא מפוצצות בפחמימות ריקות. מתוך הספר "לא חייבים גלוטן" של עינת מזור.

פרסומת

סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר
והנה עוד אחד, ללא סוכר, באדיבות מכון אברהמסון. שימו לב, מדובר במתכון חלבי.

סופגניות אפויות

עוגת סופגניות של תומר אומנסקי
תומר אומנסקי הוא קונדיטור שאנחנו לגמרי סומכים עליו עם משימות מורכבות כמו סופגניות אפויות. אם מישהו יכול לעשות את זה טוב - זה כנראה הוא.

עוגת סופגניות
צילום: תומר אומנסקי

סופגניות נתלשות של קרן אגם
טוב, האמת שגם התבנית היפהפייה הזאת מחייבת התייחסות מיידית.

מיני סופגניות נתלשות
מיני סופגניות נתלשות | צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

מריטוצו
מכירים את המריטוצי האיטלקיות? מדובר בלחמניות מתוקות, אפויות לגמרי, שנחצות וממולאות בקצפת בכמות שהיא בואו נאמר יותר ממכובדת. למה שלא יתפקדו כסופגניות אצלנו? אין שום סיבה, ולראיה הפופולריות שלהן בשנים האחרונות במאפיות עם התקרב חנוכה.

פרסומת
מריטוצו
לא סתם מריטוצי, מריטוצי של עדיקוש המעולה | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

מאפינס סופגניות
טוב, אלה לא בדיוק סופגניות במובן המסורתי, אבל יש פה בצק טעים, ויש ריבה אדומה, ואפילו ציפוי סוכר מתוק - וכל זה בערך בעשירית מהעבודה על סופגניות רגילות. שווה ניסיון, למי שטיגון ושמרים הם לא הקטע שלו.

מאפינס סופגנייה במילוי ריבה
מאפינס סופגנייה. למי שטיגון ושמרים הם לא הקטע שלו | צילום: נעמי אבליוביץ', השף הלבן, תנובה


סופגניות 50 קלוריות
איך מכינים סופגנייה שיש בה רק 50 קלוריות? די בקלות. ראשית, אופים במקום לטגן. שנית, מוותרים על הריבה ומפצים בציפוי של סוכר וקינמון, ושלישית – עושים אותן קטנות. מתכון שווה לאללה, מלא סטייל ומתיקות, של חן שוקרון.

פרסומת

סופגניות גבינה אפויות
מאפה כלאיים שהוא ספק סופגניות ספק מאפינס – לחג שמח וקצת פחות משמין. אה, ואין פה שמרים, למי שחושש.

מיני סופגניות סוכר וקינמון אפויות
קטנות, אפויות, ידידותיות למשתמש. מיני סופגניות אפויות | צילום: חן שוקרון, mako אוכל


סופגניות אפויות ב-110 קלוריות
את הסופגניות האלו אפשר בכיף לזרוק לשמן, אבל גם הגרסה האפויה שלהן נהדרת. הבצק יחד עם אבקת הסוכר יעלה לכם 110 קלוריות בלבד לסופגנייה, ועל כל כפית ריבה מוסיפים 20. נשמע לנו כמו חשבון פשוט. 

סופגניות אפויות
סופגניות אפויות דלות בקלוריות | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סופגניות לפי עדות

פפנאש
אחחחח, סופגניות רומניות אהובות שלנו. הבצק הוא בצק גבינה בלי שמרים (עוד יתרון), זמן ההכנה קצר יחסית, וכשמגישים אותן עם שמנת חמוצה וריבה אפשר רק להתעלף מעונג.

סופגניות פפנאש
סופגניות פפנאש | צילום: נמרוד סונדרס, אוכל טוב, mako
פרסומת

עוואמה
העוואמה הן מין סופגניות מהמטבח הערבי, ששווה לגמרי לאמץ גם אלינו. מדובר בכדורוני בצק שמרים קטנטנים מפוצצים בסירופ, ומי שלא מבין את הקסם של זה הוא כנראה לא בן אנוש.

סופגניות טורקיות
סופגניות שמרים חלביות, שטוחות, מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק. אנחנו היינו עושים להן טובה.

צ'ורוס
צ'ורוס. הבצק מזכיר פחזניות | צילום: ענבל לביא, mako אוכל


צ'ורוס קינמון
הצ'ורוס הוא הגרסה הספרדית של הסופגנייה, שהולכת חזק מאוד בדרום אמריקה, ולא בכדי. במתכון שלפניכם הבצק מזכיר מאוד בצק של פחזניות, אלא שבניגוד אליהן - הוא זוכה לטיגון הגון ואחריו לטבילה בסוכר וקינמון. להגיש עם שוקו חם, ולמות מעונג.

ספינג' של חטאים מתוקים
ספינג'. כאן הכל התחיל, לא ייגמר לעולם | צילום: דן פרץ
פרסומת

ספינג' של ארז קומרובסקי
קומרובסקי ערך מחקר קטן, ומצא שהמקור של הסופגנייה הוא לא בהולנד, כפי שנהוג לטעון, אלא דווקא במרוקו. במילים אחרות, לפני שהייתה הסופגנייה היה הספינג' – ולכן יש להתייחס אליו בהתאם. אז הנה.

ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון
ספינג' עם מייפל. זה מה שנקרא קיבוץ גלויות | צילום: נטלי לוין, mako אוכל


ספינג' קלאסי עם טוויסט
מתכון מעולה של נטלי לוין לספינג' הכי קלאסי - זה עם החור ומעטפת הסוכר שכולנו אוהבים - שמקבל שדרוג כיפי במיוחד עם קינמון, סירופ מייפל, ולמשקיענים - אפילו אגוזי לוז מסוכרים. 

סופגניות שטוחות
והנה הגרסה של הטריפוליטאים | צילום: חגית גורן , מטעמים טריפוליטניים בהוצאת פסקל ברגש
פרסומת

ספינג' טריפוליטאי
והנה מתכון לספינג' טריפוליטאי (הטריפוליטאים טוענים שיש דבר כזה). גם פה אין ריבה, גם פה מדובר בבצק סופר בסיסי, רק מה – פה אין חור. מתוך "מטעמים טריפוליטנים" של פסקל פרץ-רובין.

>> והנה עוד מתכון לספינג', הפעם בגרסה קצת יותר ונילית

בורמילוס
גרסת הסופגניות שהגיעה אלינו מהבלקן, שמזכירה יותר מהכל בצקניות: מכינים בצק דליל (עם, עם שמרים), מטילים כפות ממנו לתוך השמן החם, מוציאים וטובלים בסירופ מתוק.

זלבייה
הזלבייה מאפיינת את המטבח היהודי תימני, שכידוע חזק מאוד בבצקים ובשמן. בתימן הזלבייה לא נאכלה דווקא בחנוכה, אך בארץ היא הפכה למאכל חג מבוהק. מגישים עם תוספת מתוקה או מלוחה (אפילו חילבה עובד).

דונאטס
האחות התאומה של הסופגניות שלנו, שנמכרת בעיקר בארה"ב, למרות ששורשיה דווקא באירופה. כיום מדובר באחד הסמלים האמריקאיים המובהקים ביותר, ואפשר להבין למה: זה טעים, זה משמין, זה מתוק וזה עשיר כמו חטא גדול.

חג שמח ושקט!