אוכל
אוכל
חגים

סופגניות מושלמות בהתפחה אחת

הכי כיף למצוא מתכון חדש למשהו שמכינים כבר מאה שנה באותה הדרך, ואם המתכון הזה הוא לסופגניות, והתוצאה אוורירית יותר ומחזיקה יותר זמן מעמד - אין מאושרים מאיתנו. בקיצור, תכינו את הסופגניות האלה. כדאי לכם

|mako אוכל| פורסם07:28
סופגניות מושלמות בהתפחה אחת (צילום: יפעת רגב, mako אוכל)
צילום: יפעת רגב, mako אוכל
Rating:4.8170reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

הייחודיות של הסופגניות האלה היא שהן מצריכות התפחה אחת בלבד, והן יוצאות אווריריות ורכות מאוד. אבקת הגלוטן המוספת לבצק גורמת לו להיות אלסטי ונוח לעבודה, ויוצרת סופגניות שנותרות אווריריות לאורך זמן. אם אין אבקת גלוטן, אפשר להשתמש בקמח ייעודי ללחם.

המצרכים :

ל-25 סופגניות:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • כף גלוטן (קונים בחנויות המתמחות באפייה)
  • חצי כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • קורט מלח
  • 4 ביצים
  • לא חובה: 2 כפות אלכוהול (ערק, וויסקי מה שיש בבית. האלכוהול מונע ספיגה של שמן)
  • חצי כוס שמן
  • 2 וחצי כוסות מים

למילוי וקישוט:

  • ריבה או ממרח שוקולד
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1לשים את כל חומרי הבצק 10-12 דקות. אין צורך להתפיח את הבצק לאחר הלישה - אפשר לעבור מיד לשלב הבא.

2קורצים מהבצק 25 כדורים במשקל 60 גרם כל אחד.

3מסדרים את הכדורים על ניירות אפייה גזורים לריבועים, ומניחים להם לתפוח שעה וחצי.

סופגניות מושלמות בהתפחה אחת - אחרי הביס הראשוןלא באמת חשבתם שנחזיק מעמד עד חנוכה, נכון?|צילום: יפעת רגב, mako אוכל

4מחממים שמן על להבה בינונית. רצוי להשתמש במד חום ולהגיע לטפרטורה של 160 מעלות - זאת צריכה להיות הטמפרטורה לאורך כל הטיגון.

5מטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, ומוציאים.

6ממלאים באיזה מילוי שאוהבים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

בואו לבקר באתר של יפעת -www.yifaty.co.il,והצטרפו לקבוצת האפייה שלה "פשוט לאפות עם יפעת רגב" בפייסבוק.

תגיות:סופגניות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il