
סופגניות אפויות אווריריות ורכותסופגניות אפויות מתקשרות אצלנו הרבה פעמים ליציקות בטון עם לב של ריבה, ולא סתם יצא להן שם כזה, בדרך כלל הן באמת כאלה. אז שימו לב - לא במתכון של עדיקוש! לא נכחיש, זה עדיין לא כמו מטוגן, אבל זה בהחלט בדרך![]() צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל |
המצרכים (15 מנות):לבצק סופגניות:
להברשה:
לקישוט:
למילוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומפעילים את המיקסר. 2מחממים במיקרוגל את החלב עם החמאה רק עד שהחלב פושר. מוזגים את החלב והחמאה בזרם דק לקערת המיקסר. 3מוסיפים תוך כדי לישה את הביצים, הווניל ולבסוף את המלח. 4ממשיכים בלישה של הבצק לפחות חמש דקות נוספות עד לקבלת בצק חלק, אך נוזלי ודביק (לא להיבהל מהבצק הדביק, זה מה שיבטיח לנו סופגניות קלילות ואווריריות). 5מעבירים את הבצק לקערה משומנת (אפשר בעזרת ידיים משומנות או מקומחות) ומכסים בניילון נצמד. משאירים לתפיחה של שעה בטמפרטורת החדר ואז לעוד שעה (או לילה) במקרר. 6מוציאים את האוויר מהבצק ומעבירים למשטח עבודה מקומח. 7משמנים או מקמחים ידיים, מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גרם ומגלגלים לכדורים. מסדרים את הכדורים בצמידות בתבנית כשהתפר בצד התחתון. 8מכסים ומשאירים להתפחה כשעה, עד הכפלת הנפח. 9מברישים את כדורי הבצק בחמאה מומסת. 10מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון תחתון. 11אופים את הסופגניות כ-20 דקות או עד הזהבה, מוציאים ומברישים בחמאה מומסת. מניחים בצד ל-20 דקות. 12יוצרים חור בראשי הסופגניות האפויות בעזרת סכין, מזריקים ריבה ומפזרים אבקת סוכר. לבלוג של עדי -עדיקוש ** הסופגניות האפויות כמובן הכי טעימות ביום ההכנה, אבל אפשר לשמור אותן בקופסה אטומה ליום למחרת. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |