מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
מגזין סוף השבוע
אופים לשבת עם קרן אגם

מיני סופגניות נתלשות

היופי בסופגניות האלה של קרן אגם, חוץ מזה שהן סופגניות ושהן של קרן אגם, הוא שהן מאפשרות לכם לשבת עם האורחים בהדלקת הנרות בכיף, בלי לרכון מעל שמן רוחש. תבנית אחת ובה משהו כמו 40 סופגניות ריבה זעירות

|אוכל טוב, mako| פורסם14:34
מיני סופגניות נתלשות (צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako)
צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

אין חנוכה שאני לא מארחת להדלקת נרות, ובשנים האחרונות אני משתדלת פחות ופחות לטגן. למרות שזה ממש טעים, זה חייב לקרות סמוך להגשה ואני אוהבת להיות פנויה לפני שהאורחים מגיעים. כבר כמה שנים שאני עפה על סופגניות אפויות, וכשאני מכינה לאורחים (גם בסדנאות) את הגרסה האפויה הם מתאהבים מיד.

השנה אני מכינה תבנית של מיני סופגניות אפויות עם ריבה קלאסית, כמו שאני אוהבת, וזה הולך להיות ה-שוס של הדלקת הנרות.

המצרכים :

35-40 סופגניות:

  • חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 60 גרם (שליש כוס) סוכר לבן
  • חצי כפית מלח
  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח מניטובה, קמח לחם או קמח לבן רגיל
  • 1 ביצה גדולה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • חצי מכל (100 גרם) שמנת חמוצה

להברשה:

  • ביצה טרופה עם מעט מים

לעיטור:

  • אבקת סוכר

למילוי:

  • ריבת תות או כל מלית אחרת שאוהבים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות המים, שמרים, סוכר ומלח, מחברים את וו הלישה ומוסיפים תוך כדי לישה את הקמח, ביצה, חמאה ואת השמנת החמוצה. אם הבצק לא מתגבש לכדור רך וגמיש מוסיפים עוד מהמים.

2לשים בסך הכל 10-12 דקות, ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בין שעה וחצי לשעתיים (או לילה במקרר).

מתכונים לחנוכה

מיני סופגניות אפויותמיני סופגניות אפויות|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, makoמיני סופגניות של קרן אגםמיני סופגניות של קרן אגם|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

3מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים במשקל 24 גרם לכדור (אל תדאגו, זה גדל באפייה).

4משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 28 ס"מ בספריי שמן ומסדרים את הכדורים - קודם במעגל החיצוני ואז עוד ועוד מעגלים פנימיים, כמה שנכנס. שומרים על מרווחים קטנים בין הכדורים. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות.

5כשהכדורים תפוחים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מברישים את הכדורים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה.

7מוציאים מהתנור ומקשטים באבקת סוכר.

מיני סופגניות - לפני אבקת הסוכרכאן הן עדיין לא סופגניות|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako

8בעזרת מזרק או שק זילוף עם צנתר מזלפים ריבה או כל ממרח אחר לתוך כל סופגנייה.

9מגישים טרי וחם.

...טוען
חברים
פעילות
המלצות
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il