
מיני סופגניות נתלשותהיופי בסופגניות האלה של קרן אגם, חוץ מזה שהן סופגניות ושהן של קרן אגם, הוא שהן מאפשרות לכם לשבת עם האורחים בהדלקת הנרות בכיף, בלי לרכון מעל שמן רוחש. תבנית אחת ובה משהו כמו 40 סופגניות ריבה זעירות![]() צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako |
אין חנוכה שאני לא מארחת להדלקת נרות, ובשנים האחרונות אני משתדלת פחות ופחות לטגן. למרות שזה ממש טעים, זה חייב לקרות סמוך להגשה ואני אוהבת להיות פנויה לפני שהאורחים מגיעים. כבר כמה שנים שאני עפה על סופגניות אפויות, וכשאני מכינה לאורחים (גם בסדנאות) את הגרסה האפויה הם מתאהבים מיד. השנה אני מכינה תבנית של מיני סופגניות אפויות עם ריבה קלאסית, כמו שאני אוהבת, וזה הולך להיות ה-שוס של הדלקת הנרות. המצרכים :35-40 סופגניות:
להברשה:
לעיטור:
למילוי:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות המים, שמרים, סוכר ומלח, מחברים את וו הלישה ומוסיפים תוך כדי לישה את הקמח, ביצה, חמאה ואת השמנת החמוצה. אם הבצק לא מתגבש לכדור רך וגמיש מוסיפים עוד מהמים. 2לשים בסך הכל 10-12 דקות, ומעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בין שעה וחצי לשעתיים (או לילה במקרר). מיני סופגניות אפויות|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako מיני סופגניות של קרן אגם|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako3מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים במשקל 24 גרם לכדור (אל תדאגו, זה גדל באפייה). 4משמנים תבנית אפייה עגולה בקוטר 28 ס"מ בספריי שמן ומסדרים את הכדורים - קודם במעגל החיצוני ואז עוד ועוד מעגלים פנימיים, כמה שנכנס. שומרים על מרווחים קטנים בין הכדורים. מכסים במגבת ומתפיחים כ-30 דקות. 5כשהכדורים תפוחים מחממים תנור ל-180 מעלות. 6מברישים את הכדורים בביצה טרופה ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. 7מוציאים מהתנור ומקשטים באבקת סוכר. כאן הן עדיין לא סופגניות|צילום: קרן אגם, אוכל טוב, mako8בעזרת מזרק או שק זילוף עם צנתר מזלפים ריבה או כל ממרח אחר לתוך כל סופגנייה. 9מגישים טרי וחם. ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |