אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

סופגניות אשל שתמיד מצליחות

אם אנחנו לא קונים השנה סופגניות, אלא בוחרים להכין סופגניות בבית - אז רק את אלה: בלילה שמתקתקים בשלוש דקות, טיגון של ארבע דקות וטעם של סופגניות ביתיות הכי טעימות שיש. רוצים ריבה או שוקולד מעל? בכיף

|mako אוכל| פורסם08:00
סופגניות אשל שתמיד מצליחות (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
Rating:4.2135reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (30 מנות):

  • 2 וחצי כוסות קמח תופח
  • 3 כפות סוכר
  • רבע כפית מלח
  • 2 גביעי אשל
  • חצי כפית תמצית וניל
  • מעט גרידת תפוז\לימון

לטיגון:

  • 1 ליטר שמן

להגשה:

  • אבקת סוכר
  • ריבה/שוקולד/ריבת חלב
  • סוכריות/אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה (אם יש מעט גושים - זה בסדר).

>>מתכונים לחנוכה

>>מתכונים ללביבות

>>מתכונים לסופגניות

ככה הבלילה נראיתככה הבלילה נראית|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

2מחממים סיר עם שמן ומחכים שהשמן יהיה חם (שימו לב שהשמן לא חם מידי, אחרת הסופגניות יהיו מוכנות רק מבחוץ). יוצרים בעזרת שתי כפות עיגולים ומכניסים אותם לטיגון בערך 2 דקות לכל צד (לרוב הסופגניות מתהפכות לבד. אם הן לא מתהפכות, אפשר לעזור להן בעזרת מזלג).

לטגן 2 דקות מכל צדלטגן 2 דקות מכל צד|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3מעבירים את הסופגניות המוכנות לצלחת מרופדת בנייר סופג, וממשיכים עד לסיום הבלילה.

4אחרי צינון קל, מומלץ לטבול אותן בציפויים שאתם אוהבים או לפזר מעט אבקת סוכר מעליהן.

כיפיות עם אבקת סוכרכיפיות עם אבקת סוכר|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, makoפשוט תבחרו ציפוי שאתם אוהבים ותעופו עליופשוט תבחרו ציפוי שאתם אוהבים ותעופו עליו|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

* אופציה לציפוי: חבילת שוקולד חלב/מריר מומסת+2 כפות שמנת מתוקה.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il