אוכל
אוכל
סופגניות של פעם

איך מכינים בצק סופגניות בשקית?

איך מכינים בצק סופגניות מושלם בלי להרוס על הדרך את המטבח? מזל שהשפית החרדית ג'יימי גלר, Jewlish, לימדה אותנו. רוצים להצטרף לטרנד? ככה מכינים סופגניות בשקית שלב אחר שלב

|mako| פורסם07:00
סופגניות בשקית (צילום: R_Szatkowski, ShutterStock)
צילום: R_Szatkowski, ShutterStock
Rating:4.212reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

אם אתם אוכלים כשר אתם כנראה מכירים אתג'יימי גלר, השפית החרדית, שחייתה שנים ארוכות בארצות הברית עד שעשתה לפני כמה שנים עלייה לבית שמש. גלר נחשבת למרתה סטיוארט של האוכל הכשר - מעמד שהיא זכתה לו בזכות ולא בחסד בזכות ספרי בישול, תוכניות בישול ומותג סרטונים מצליח בשםJewlish. אבל גם מי שלא מכיר את גלר מכיר אולי אתהמתכון המיוחד שלה לסופגניות בשקית, שמרגיש טוב מכדי להיות אמיתי אבל אם אפשר לעשות ספוילר - נספר לכם שניסינו אותו בבית והוא אמיתי לגמרי.

מה הסיפור של הסופגניות בשקית?

_AD_בגדול, מדובר במתכון די שגרתי לסופגניות, אלא שבמקום מיקסר משתמשים בו בשקית זיפלוק (כלומר, כזאת עם סגירה). בתוך השקית מערבבים את המצרכים ובתוכה גם מתפיחים את הבצק, התפחה מזורזת בתוך מים חמים. איך זה עובד? ממתי מספיק לערבב מצרכים 2 דקות בשביל לפתח רשת גלוטן? אין לנו תשובות, אנחנו רק יודעים שזה עובד, ועובד טוב.

אז כן, מהיום גם אנחנו נמנים עם המעריצים הרבים של המתכון הזה - ואם אתם עדיין לא מכירים אותו (מה הסיכוי?), ממליצים לכם בכל לב לנצל את החנוכה הקרוב ולנסות אותו בבית. יש טרנדים שמבוססים על אוויר חם. הטרנד הזה שווה כל מ"מ של הייפ.

המצרכים :

לבצק:

  • 2 ורבע כפיות שמרים יבשים
  • כוס מים חמימים
  • 3 כפות סוכר
  • כף ברנדי או קוניאק
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • כף וחצי שמן
  • ביצה
  • 3 כוסות קמח
  • חצי כפית מלח

לטיגון ומילוי:

  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 כוסות ריבה

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מכניסים לשקית זיפלוק גדולה את מרכיבי הבצק לפי הסדר. סוגרים ולשים/מועכים בידיים, לערבוב טוב של המרכיבים (לנו זה לקח 2-3 דקות).

>> חנוכה 2022

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

סופגניות אין דבר כזה יותר מדי תמונות של סופגניות|צילום: Natallia Harahliad, ShutterStockסופגניות בשקית - הכנת הבצקעד שכל המרכיבים מעורבבים|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

2מתפיחים את הבצק: ממלאים קערה גדולה במים חמימים ומכניסים את השקית עם הבצק לשעה.

3מוציאים את הבצק מהשקית למשטח מקומח (הבצק אמור להיות דביק).

סופגניות בשקית - הבצק בתפיחהתופח להנאתו|צילום: צילום ביתי, mako אוכל

4מרדדים את הבצק וקורצים סופגניות: מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ. מקמחים את החלק העליון של הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ בעזרת חותכן עוגיות או כוס. את שארית הבצק מרדדים שוב וקורצים עיגולים נוספים.

סופגניות בשקית - הבצקסופגניות בשקית - הבצק|צילום: Marija Nedovic, ShutterStockסופגניות בשקית - מרדדים את הבצקסופגניות בשקית - מרדדים את הבצק|צילום: ffolas, ShutterStockסופגניות בשקית - קורצים סופגניות בעזרת כוססופגניות בשקית - קורצים סופגניות בעזרת כוס|צילום: simonidadj, ShutterStock

5מתפיחים שוב:מכסים במגבת למשך 30 דקות.

6מטגנים:מחממים שמן בגובה 5 ס"מ בסיר על להבה בינונית. מטגנים את הסופגניות (אם השמן מבעבע סביבן כשהן נכנסות לשמן, אבל לא בפראות – הוא בטמפרטורה הנכונה), בערך דקה מכל צד.

סופגניות בשקית - התפחהסופגניות בשקית - התפחה|צילום: weakiva, ShutterStock

7מצננים וממלאים:מוציאים ומניחים על רשת צינון או צלחת עם נייר סופג. ממלאים את הסופגניות בריבה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il