
עוואמההעוואמה הן סופגניות קטנטנות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שטובלים בסירופ סוכר (הבצק עצמו כמעט שאינו מתוק). בחנוכה הקרוב אנחנו מתכוונים להכין אותן, ויהי מה - ועם המתכון הזה זה גם לא יהיה מסובך![]() צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako |
המצרכים :לסופגניות:
לסירופ:
אופן ההכנה:1מבשלים את תפוח האדמה עד ריכוך, מקלפים ומועכים אותו לפירה. 2מערבבים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. 3מוסיפים את תפוח האדמה המעוך לבצק וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות, עד לקבלת מרקם אחיד ודביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים למשך כחצי שעה, עד להכפלת הנפח. 4בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את המרכיבים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-5 דקות, לקבלת מרקם מעט סמיך. מניחים לסירופ להתקרר. 5מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק. יוצרים מהבצק כדורים קטנים בעזרת שתי כפיות ומטגנים בשמן החם עד להזהבה. הכדורים אמורים להתהפך מעצמם - אם זה לא קורה, עזרו להם ותהפכו אותם. 6מוציאים את כדורי העוואמה לנייר סופג, ובעודם חמימים טובלים אותם בסירופ הקר ל-3 שניות. 7מעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד. יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלהמחכים לכם עוד מתכונים טעימים. המתכון עלה לראשונה באפריל 2022 תגיות:עוואמה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |