
סופגניות ללא גלוטןיפעת רגב היא אופה בחסד עליון, ולכן אם היא טוענת שהצליחה לפצח את הדרך להצליח עם סופגניות ללא גלוטן - אנחנו מאמינים לה. ככה עושים את זה![]() צילום: יפעת רגב, פשוט לאפות עם יפעת רגב |
אחרי הרבה ניסיונות עם קמח ללא גלוטן, גיבשה יפעת רגב את הכללים הבאים לסופגניות ללא גלוטן. לגזור ולשמור: 1. מכוון שלקמחים לל"ג מוסיפים הרבה פעמים סויה, במטרה להוזיל עלויות, הם לעיתים סובלים מריח לוואי של סויה. יפעת פותרת את זה בהוספת קליפת לימון מגוררת משני לימונים ומיץ מלימון אחד לבצק. 2. במקום שלושת רבעי כוס סוכר במתכונים אחרים - עם קמחים ללא גלוטן היא מוסיפה כוס וחצי סוכר, כדי לטשטש את טעמי הלוואי. 3. קמחים לל"ג צריכים כמות גדולה יותר של נוזלים, בגלל העמילנים שסופחים אליהם מים. לכן הבצק צריך להיות דביק, ויש לעבוד איתו בידיים משומנות היטב. המצרכים :ל-12 סופגניות:
לטיגון:
למילוי:
אופן ההכנה:1לשים את כל חומרי הבצק לפחות 7 דקות. באינסטגרם של יפעת רגבמחכים לכם המון מתכונים מטריפים, לחנוכה ובכלל 2משמנים היטב את הידיים ומעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לחצי שעה לפחות (אני התפחתי בתנור מחומם ל-50 מעלות לא בטורבו). 3משמנים שוב את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים יפים ועגולים של 60 גרם כל אחד. 4מניחים כל כדור בצק על ריבוע של נייר אפייה ומסדרים בתבנית תנור. 5משמנים היטב את כדורי הבצק ומניחים להתפחה של בערך 50 דקות (אם מתפיחים בתנור מספיקה התפחה של 30-40 דקות). 6מחממים שמן לטיגון (הטמפרטורה צריכה להיות 160 מעלות) ומטגנים את הסופגניות. ממלאים בריבה או במה שאוהבים. למתכון המלא היכנסו לאתרפשוט לאפות של יפעת רגב בהצלחה! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |