ראשית ולפני הכל, חשוב לנו שתדעו שאנחנו לא באמת מצפים מכם לטגן סופגניות בבית. ברור לנו שהרוב המכריע של האוכלוסייה מעדיף לטרוח על לביבות, שהן הרבה יותר פשוטות להכנה ונותנות תמורה מיידית להשקעה. כל המתכונים שפה נועדו לאלה שכן רוצים להשקיע, וגם למי שסתם אוהב לשטוף את העיניים בתמונות ומתכונים מגרים. לכל האחרים: הנה מתכונים ללביבות.
- ועוד עצה אחת לפני שמתחילים: תמיד אפשר לקנות סופגניות פשוטות פשוטות ולשדרג אותן בבית. זהו.

סופגניות מטוגנות
סופגניות קלאסיות
בשביל אלה מכם שהגיעו לכאן בשביל להצטייד במתכון לסופגנייה המוכרת והטובה, נתחיל עם הרגיל שברגיל, שיש שיטענו שלא באמת אפשר להתחרות בו (ואנחנו ביניהם). מתכון של פסקל פרץ-רובין, שייקח אתכם צעד צעד אל היעד הנכסף: סופגנייה כמו שקונים בחנות.
>> סופגניות ביתיות ומהירות הכנה
>> זאת לא סופגנייה - אבל זה מטוגן, וזה טעים אש: חטיפי שוקולד מטוגנים

סופגניות טבעוניות
אם הטבעונים שבכם חשבו שהם פטורים מהעונג הגדול של החג הזה - אנחנו מצטערים (או שמחים) לעדכן שהכל בסדר. יש מתכון לסופגניות טבעוניות, ואם יורשה לנו - מתכון מעולה.
סופגניות מושלמות בהתפחה אחת
את המתכון הזה קיבלנו מאושיית פייסבוק בשם יפעת רגב, וכל מי שניסה אותו הצהיר שמעולם לא יצאו לו כאלה סופגניות מוצלחות. אנחנו רק אומרים.
סופגניות כמו פעם
ואם אתם רוצים להיות יותר נוסטלגיים מנוסטלגיים - חן שוקרון מציעה מתכון לסופגניות הקלאסיות של ילדותה: עם שמרים והתפחה וטיגון, הכל לפי כללי הטקס (טוב, חוץ מהריבה האדומה).
מיני סופגניות שוקולד ופררו רושה
בין כל כך הרבה סוגי סופגניות, איזה מזל ששמנו יד על המתכון הביתי והנהדר הזה שגרם לנו לפתוח את הראש למשהו קצת אחר
למתכון: מיני סופגניות שוקולד ופררו רושה
>> סופגניות תותים, קצפת ושוקלד
>> והנה סופגניות במילוי קצת אחר


סופגניות של מיקי שמו
עוד סופגניות קלאסיות, והפעם של מיקי שמו. למשקיענים - יש לכם פה טיפים לסופגניות כמו בקונדיטוריה. גזרו ושמרו, לא כל יום אתם מקבלים עצות למטבח ממיקי שמו.
>> למתכון: סופגניות של מיקי שמו
מיני סופגניות
הסופגניות האלה הן סופגניות רגילות לכל דבר. יש בהן שמרים, הן מטוגנות, רק מה - הן קטנטנות ומתוקות ואפשר לזלול מהן עוד ועוד. אה, ואין בהן ריבה, אבל הן מפצות על זה בהרבה סוכר וקינמון.

סופגניות תותים בשמנת
והנה מתכון לסופגניות רגילות עם מילוי בלתי רגיל: גבינת שמנת עם שמנת חמוצה ותותים טחונים. טעמנו אותן, הן אדירות. מתכון של מתוקה.
>> למתכון: סופגניות תותים בשמנת
>> והנה שני מתכונים של איילת הירשמן לסופגניות ללא שמרים

סופגניות בלי שמרים
סופגניות אשל
כמה זיכרונות מתוקים יש לנו מסופגניות האשל של ילדותנו, זה פשוט מדהים. שאלו עוברי אורח מה יותר מושך אותם - סופגנייה מפונפנת של רולדין או סופגניית אשל של אמא, ותאמינו או לא - יש סיכוי שהם יבחרו באופציה השנייה. אז הנה המתכון.

סופגניות ריקוטה
הדור החדש והצעיר של סופגניות האשל, שמחליף את האשל בריקוטה. קצת יותר מפונפן, אבל עדיין קל שבקלים.
>> למתכון: סופגניות ביס ריקוטה
>> ויש גם סופגניות עם שמנת חמוצה

דונאטס קלים בלי שמרים
עם כל האהבה שיש לנו (ויש לנו!) לסופגניות האשל של אמא, אף אחד לא אמר שסופגניות ללא שמרים חייבות להיראות, איך להגיד, ביתיות. קבלו דונאטס מהממים ללא שמרים אבל עם קישוטים וציפויים שהם גם יפים וגם מפנקים.
>> למתכון: דונאטס קלים בלי שמרים

סופגניות לוטוס מהירות
והנה עוד גרסה לסופגניות האשל האהובות - אבל הפעם בחיזוק של ציפוי שוקולד לבן וממרח לוטוס. כמה מושחתים אפשר להיות? מסתבר שהרבה.
>> למתכון: סופגניות לוטוס מהירות

סופגניות יוגורט
בסופגניות האלה מחליפים את השמרים קמח תופח ויוגורט, שממריץ את חומרי ההתפחה, והן קטנות וממזריות וכל כך מהירות להכנה, שפשוט פשע לא לנסות אותן.
סופגניות מלוחות
בלי שמרים, עם בצק של קמח תופח, חמאה וגבינה לבנה ומילוי של מוצרלה ובולגרית. לקחנו.
>> למתכון: סופגניות מלוחות בלי שמרים
מיני-סופגניות ללא שמרים
מתכון מתוק שבמתוקים ללא שמרים, קל ונחמד ומושלם לנשנוש בהדלקת נרות. על האווריריות במתכון הזה אחראים חלבונים מוקצפים (טוב, לא ציפיתם לגמרי לשבת רגל על רגל, כן?), והתוצאה: בועיות אוויר קטנות ומקסימות, בתוך סופגניות קטנות ומקסימות אפילו יותר.
>> למתכון: מיני-סופגניות ללא שמרים

סופגניות מהירות ללא שמרים
מי שלא מכיר את המתכונים של חן שוקרון (או בשם הבמה שלה, שירלי נמש) לא מכיר את החיים הטובים. לרגל החג היא פינקה אותנו במתכון לסופגניות המיני שלה, שהן אמנם ללא שמרים אבל בהחלט כן מטוגנות, ואפקט השחיתות בהתאם (בהמשך תמצאו עוד מתכון שלה, לשומרים על המשקל). כל כך קטנות ומתוקות, פשוט לטרוף אותן.
>> למתכון: סופגניות מהירות של חן שוקרון

סופגניות ביס ללא שמרים
את המתכון הזה קיבלנו מבלוגרית בשם לירז נווה, והיא נשבעת שיש פה יציאה לא מהעולם הזה. אבקת אפייה אחראית על האווריריות וציפוי שוקולד מהמם על הרושם. יצא לכם בצק דביק? הכל בסדר, פשוט הטילו אותו לשמן בעזרת שתי כפות.
>> למתכון: סופגניות ביס ללא שמרים
סופגניות מהירות במילוי תפוחים
קחו טבעות של תפוחי עץ, צפו אותן בבלילה סופר פשוטה להכנה וזרקו לשמן עמוק. מה קיבלתם? קינוח חנוכה שהוא לא בדיוק סופגנייה, אבל גם לא לגמרי לא. יש לכם ילדים? נסביר לכם גם איך להכין להן ציפוי מגניב. הכל פה בפנים.
>> למתכון: סופגניות מהירות במילוי תפוחים

סופגניות מהירות עם גבינה
במתכון הזה, גם הוא של פסקל פרץ-רובין, אין שמרים – ובכל זאת מתקבלות ממנו סופגניות עגולות, מעוצבות ויפות. למרקם העדין והמקסים של הבצק אחראית תוספת הגבינה הלבנה. לסיום אתם מוזמנים להזריק גבינה ולפזר אבקת סוכר, בנוהל.

טיגוניות ריקוטה במייפל וגלידה
הרשו לנו להציע לכם, כתחליף לסופגניות הרגילות, מעדן מטוגן קצת אחר: השמנוניות המענגת אותה שמנוניות מענגת, אבל ההכנה פשוטה בהרבה. הכירו את הפריטרס: בלילה קלה-קלילה שמזכירה פנקייק, שבטיגון מקבלת קריספיות קטלנית ומרקם נימוח וממכר. מגישים עם סירופ מייפל וגלידה, ושמחים.
>> למתכון: טיגוניות ריקוטה במייפל וגלידה

סופגניות טבעוניות ללא שמרים
במתכון הזה אין חמאה וחלב כי אם רסק התפוחים, ועל הדרך הסוכר מוחלף בתמרים קצוצים. חוץ מזה הסופגניות האלה הן קטנטנות וממזריות, ואין בהן שמרים, כלומר הן מוכנות בחצי שעה. וואללה, שווה לשמור.

סופגניות טבעוניות ללא גלוטן
השף של רשת לודנס הטבעונית עשה עבורנו את הלא ייאמן, והצליח לפתח מתכון לסופגניות שהן גם טבעוניות וגם ללא גלוטן. האמת, נראות מעולה.

דונאטס ללא גלוטן
המתכון הזה או לצליאקים אבל גם לסתם שוחרי בריאות, שרוצים את הסופגניות שלהן לא מטוגנות ולא מפוצצות בפחמימות ריקות. מתוך הספר "לא חייבים גלוטן" של עינת מזור.
סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר
והנה עוד אחד, ללא סוכר, באדיבות מכון אברהמסון. שימו לב, מדובר במתכון חלבי.
>> למתכון: סופגניות ללא גלוטן וללא סוכר
סופגניות אפויות
מאפינס סופגניות
טוב, אלה לא בדיוק סופגניות במובן המסורתי, אבל יש פה בצק טעים, ויש ריבה אדומה, ואפילו ציפוי סוכר מתוק - וכל זה בערך בעשירית מהעבודה על סופגניות רגילות. שווה ניסיון, למי שטיגון ושמרים הם לא הקטע שלו.

סופגניות 50 קלוריות
איך מכינים סופגנייה שיש בה רק 50 קלוריות? די בקלות. ראשית, אופים במקום לטגן. שנית, מוותרים על הריבה ומפצים בציפוי של סוכר וקינמון, ושלישית – עושים אותן קטנות. מתכון שווה לאללה, מלא סטייל ומתיקות, של חן שוקרון.
>> למתכון: סופגניות 50 קלוריות

סופגניות גבינה אפויות
מאפה כלאיים שהוא ספק סופגניות ספק מאפינס – לחג שמח וקצת פחות משמין. אה, ואין פה שמרים, למי שחושש.
>> למתכון: סופגניות גבינה אפויות

סופגניות אפויות ב-110 קלוריות
את הסופגניות האלו אפשר בכיף לזרוק לשמן, אבל גם הגרסה האפויה שלהן נהדרת. הבצק יחד עם אבקת הסוכר יעלה לכם 110 קלוריות בלבד לסופגנייה, ועל כל כפית ריבה מוסיפים 20. נשמע לנו כמו חשבון פשוט.
>> למתכון: סופגניות אפויות ב-110 קלוריות


סופגניות לפי עדות
סופגניות טורקיות
סופגניות שמרים חלביות, שטוחות, מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק. אנחנו היינו עושים להן טובה.

צ'ורוס קינמון
הצ'ורוס הוא הגרסה הספרדית של הסופגנייה, שהולכת חזק מאוד בדרום אמריקה, ולא בכדי. במתכון שלפניכם הבצק מזכיר מאוד בצק של פחזניות, אלא שבניגוד אליהן - הוא זוכה לטיגון הגון ואחריו לטבילה בסוכר וקינמון. להגיש עם שוקו חם, ולמות מעונג.

ספינג' של ארז קומרובסקי
קומרובסקי ערך מחקר קטן, ומצא שהמקור של הסופגנייה הוא לא בהולנד, כפי שנהוג לטעון, אלא דווקא במרוקו. במילים אחרות, לפני שהייתה הסופגנייה היה הספינג' – ולכן יש להתייחס אליו בהתאם. אז הנה.
>> למתכון: ספינג' של ארז קומרובסקי

ספינג' קלאסי עם טוויסט
מתכון מעולה של נטלי לוין לספינג' הכי קלאסי - זה עם החור ומעטפת הסוכר שכולנו אוהבים - שמקבל שדרוג כיפי במיוחד עם קינמון, סירופ מייפל, ולמשקיענים - אפילו אגוזי לוז מסוכרים.
>> למתכון: ספינג' קלאסי עם מייפל וקינמון

ספינג' טריפוליטאי
והנה מתכון לספינג' טריפוליטאי (הטריפוליטאים טוענים שיש דבר כזה). גם פה אין ריבה, גם פה מדובר בבצק סופר בסיסי, רק מה – פה אין חור. מתוך "מטעמים טריפוליטנים" של פסקל פרץ-רובין.
>> והנה עוד מתכון לספינג', הפעם בגרסה קצת יותר ונילית

בורמילוס
גרסת הסופגניות שהגיעה אלינו מהבלקן, שמזכירה יותר מהכל בצקניות: מכינים בצק דליל (עם, עם שמרים), מטילים כפות ממנו לתוך השמן החם, מוציאים וטובלים בסירופ מתוק.
זלבייה
הזלבייה מאפיינת את המטבח היהודי תימני, שכידוע חזק מאוד בבצקים ובשמן. בתימן הזלבייה לא נאכלה דווקא בחנוכה, אך בארץ היא הפכה למאכל חג מבוהק. מגישים עם תוספת מתוקה או מלוחה (אפילו חילבה עובד).

דונאטס
האחות התאומה של הסופגניות שלנו, שנמכרת בעיקר בארה"ב, למרות ששורשיה דווקא באירופה. כיום מדובר באחד הסמלים האמריקאיים המובהקים ביותר, ואפשר להבין למה: זה טעים, זה משמין, זה מתוק וזה עשיר כמו חטא גדול.