
גם פחמימה, גם מתוקה וגם בבישול ארוך (במקרה הזה, אפייה ארוכה) - השילוב הזה, ביחד עם הטעם הבאמת מטריף, הופך את הקוגל החרפרף-מתקתק למאכל הנחמה הקלאסי.

יש כאלה שחושבים שדייסה זה אוכל תינוקות, ואין לנו מה להגיד להם למעט "פחחחחח, פראיירים". אבל גם אותם אנשים בטוח ייהנו מהדייסה הספציפית הזאת, שהיא בעצם סוג של פאי תפוחים רק בגרסה רכה ומנחמת יותר.
>> למתכון: דייסת שיבולת שועל משודרגת

ועוד דייסת קוואקר אחת, הפעם עם שוקולד, כדי לזכור שתמיד אפשר יותר מתוק.

מבין כל המרקים, מרק בצל הוא אחד המרגיעים ביותר. קערה כזו, עם כל התוספות הנלוות, והנפש כבר נהיית קצת יותר שקטה.

את האמת, לא הייתם שמחים לגור בתוך עוגת שמרים? ברור שכן, ולא רק בימים של קורונה. אז נתחיל עם שבלולי קינמון, שבנוסף לניחוחות השמרים מפיצים גם את ניחוח הקינמון מטריף החושים.


ונמשיך עם עוגת שמרים קרמבו, שהיא מעולה ומנחמת כי היא עוגת שמרים, וגם כי מוטמנים מה קרמבואים שלמים!

הפודינג הזה הוא לא באמת פודינג, אלא תפוח עץ שנעטף בחמאה ונכנס לאפייה כל כך ארוכה, עד שקיבל מרקם פודינגי לגמרי.

מרק גריסים ופטריות - קרופניק, בשבילכם - הוא עוד מרק שכולו נחמה. כאן בגרסה משודרגת שהופכת אותו לטעים אפילו יותר.

הבראוניז האלה כל כך שוקולדיים וטעימים, שאחריהם בטוח תחשבו שהחיים טובים יותר ממה שהם באמת.
>> למתכון: בראוניז אקסטרה מושחתים

ועוד בראוניז, פשוט כי השילוב של שוקולד וקוקוס יכול לדעתנו לנצח הכל.

אחרון בגזרת המרקים - מרק אפונה, שהוא גם בריא וגם טעים למות, עם מתקתקות עדינה וסמיכות שעושה טוב על הנשמה.

פאי פקאן הוא משפר מצב רוח ידוע, אבל לא תמיד יש את האנרגיה, הזמן או החשק כדי להכין אותו. אז הנה גרסה סופר מקוצרת, וטעימה ממש ממש. מניסיון.

מה יותר מנחם ומפנק מפירה? התשובה היא פירה מטוגן - כזה שבילה כמה רגעים במחיצת שמן זית וחמאה, שהשחימו אותו קצת והוסיפו לו טעמים של חטא.

יש קסם מיוחד בלחם שאופים לבד, בעיקר כי כבר שעות לפני האכילה מתחילה חוויית הסנפת הניחוחות המשמעותית לא פחות. עכשיו קחו את אותו לחם ביתי והשחילו בין שכבותיו תערובת של חמאה, שום וגבינה. מה קיבלתם?

חצילים הם מאכל שכולו נחמה, וגם השמיכה הנעימה של הטחינה החמימה מוסיפה לזה. והבשר הטחון? טוב, אנחנו אמורים לשבוע ממשהו (וזה גם טעים אש).

אם אתם בעניין של תפוחי אדמה מעוכים, כאן אתם יכולים למצוא מתכון בסיסי מצוין. אבל אם אתם רוצים לקחת את זה שלב אחד קדימה, עם חיזוק של אורגנו, גבינות וזעתר - זה המתכון שייקח אתכם לשם.
>> למתכון: תפוחי אדמה מעוכים משודרגים
מחפשים את הנחמה הפחמימתית הקלאסית? מק אנד צ'יז, נו מה.

יש משהו אייטיזי באפייה של ירק מוקרם בבשמל, אבל מי אנחנו שנצא נגד האייטיז? אם זה הקטע שלכם, ראשית אין לכם שום סיבה להתבייש, ושנית - המתכון הזה הוא בול.

הבשמל שולח אותנו ישר למחשבות על מוסקה, עם השילוב הקסום שכבר פגשנו פה של בשר טחון וחצילים, אבל חכו - גם לשומרי הכשרות יש פתרון נהדר. המתכון הזה יניב לכם מוסקה פשוט מושלמת, שאין בה שום רכיב חלבי.

ועוד תפוד לחבורה: פאי רועים הוא אחד המאפים שהכי כיף להתנחם בהם, וכאן, בגרסה של אהרוני, זה אפילו כיף מהרגיל. יש פה פטריות, יש פה ערמונים וכן, יש פה גם בשר טחון ופירה הגון. בקיצור, לא יהיה אחד בשולחן שיזלזל בכישורי המטבח שלכם.
>> למתכון: פאי רועים של אהרוני

ולסיום עוד שניים מתוקים: העוגה שאתם רואים כאן היא לא בדיוק עוגה, אלא מעדן מתוק שהוא בין סופלה לפודינג אורז, שאצל הילדים בגרמניה נחשב לפינוק מיוחד. אז מה, לנו לא מגיע?

ולסיום סיומת - עוד אחד מהשילוב המפנק והמנחם ביותר של עולם המתוקים: שוקולד וקוקוס.