קוגל על השולחן (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
קוגל ירושלמי. גם וגם וגם | צילום: דניאל לילה, על השולחן

גם פחמימה, גם מתוקה וגם בבישול ארוך (במקרה הזה, אפייה ארוכה) - השילוב הזה, ביחד עם הטעם הבאמת מטריף, הופך את הקוגל החרפרף-מתקתק למאכל הנחמה הקלאסי. 

>> למתכון: קוגל ירושלמי

דייסת פאי תפוחים (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב)
דייסת פאי תפוחים | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב

יש כאלה שחושבים שדייסה זה אוכל תינוקות, ואין לנו מה להגיד להם למעט "פחחחחח, פראיירים". אבל גם אותם אנשים בטוח ייהנו מהדייסה הספציפית הזאת, שהיא בעצם סוג של פאי תפוחים רק בגרסה רכה ומנחמת יותר.

>> למתכון: דייסת שיבולת שועל משודרגת

דייסת שוקולד (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
דייסת שוקולד | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב

ועוד דייסת קוואקר אחת, הפעם עם שוקולד, כדי לזכור שתמיד אפשר יותר מתוק.

>> דייסת קוואקר עם שוקולד

מרק חלב בצלים וקרוטוני קשקבל (צילום: joannawnuk, ShutterStock)
מרק בצל צרפתי | צילום: joannawnuk, ShutterStock

מבין כל המרקים, מרק בצל הוא אחד המרגיעים ביותר. קערה כזו, עם כל התוספות הנלוות, והנפש כבר נהיית קצת יותר שקטה. 

>> למתכון: מרק בצל צרפתי

שבלול קינמון מתוך התבנית (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
שבלול קינמון מתוך התבנית | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

את האמת, לא הייתם שמחים לגור בתוך עוגת שמרים? ברור שכן, ולא רק בימים של קורונה. אז נתחיל עם שבלולי קינמון, שבנוסף לניחוחות השמרים מפיצים גם את ניחוח הקינמון מטריף החושים.

>> למתכון: סינרולים

שושני שמרים קרמבו - לפני הגלגול (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
שושני שמרים קרמבו - לפני הגלגול | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב
שושני שמרים קרמבו (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב)
שושני שמרים קרמבו | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, אוכל טוב

ונמשיך עם עוגת שמרים קרמבו, שהיא מעולה ומנחמת כי היא עוגת שמרים, וגם כי מוטמנים מה קרמבואים שלמים!

>> למתכון: עוגת שמרים קרמבו

פודינג תפוחי עץ עם אגוזים מסוכרים  (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פודינג תפוחי עץ עם אגוזים מסוכרים | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

הפודינג הזה הוא לא באמת פודינג, אלא תפוח עץ שנעטף בחמאה ונכנס לאפייה כל כך ארוכה, עד שקיבל מרקם פודינגי לגמרי. 

>> למתכון: פודינג תפוחי עץ

מרק גריסים ומנגולד (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מרק גריסים | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מרק גריסים ופטריות - קרופניק, בשבילכם - הוא עוד מרק שכולו נחמה. כאן בגרסה משודרגת שהופכת אותו לטעים אפילו יותר.

למתכון: מרק קרופניק

בראוניז (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
בראוניז אקסטרה מושחתים | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

הבראוניז האלה כל כך שוקולדיים וטעימים, שאחריהם בטוח תחשבו שהחיים טובים יותר ממה שהם באמת.

>> למתכון: בראוניז אקסטרה מושחתים

בראוניז קוקוס על השולחן (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
בראוניז באונטי | צילום: דניאל לילה, על השולחן

ועוד בראוניז, פשוט כי השילוב של שוקולד וקוקוס יכול לדעתנו לנצח הכל.

>> למתכון: בראוניז באונטי

מרק אפונה עם חזה אווז (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
מרק אפונה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

אחרון בגזרת המרקים - מרק אפונה, שהוא גם בריא וגם טעים למות, עם מתקתקות עדינה וסמיכות שעושה טוב על הנשמה.

>> למתכון: מרק אפונה

חיתוכיות אגוזים וקרמל (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
חיתוכיות אגוזים וקרמל | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

פאי פקאן הוא משפר מצב רוח ידוע, אבל לא תמיד יש את האנרגיה, הזמן או החשק כדי להכין אותו. אז הנה גרסה סופר מקוצרת, וטעימה ממש ממש. מניסיון.

>> למתכון: חיתוכיות אגוזים

פירה מטוגן (צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב)
פירה מטוגן | צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב

מה יותר מנחם ומפנק מפירה? התשובה היא פירה מטוגן - כזה שבילה כמה רגעים במחיצת שמן זית וחמאה, שהשחימו אותו קצת והוסיפו לו טעמים של חטא.

>> למתכון: פירה מטוגן

לחם גבינות ושום נתלש - תלוש (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
לחם גבינות ושום נתלש | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

יש קסם מיוחד בלחם שאופים לבד, בעיקר כי כבר שעות לפני האכילה מתחילה חוויית הסנפת הניחוחות המשמעותית לא פחות. עכשיו קחו את אותו לחם ביתי והשחילו בין שכבותיו תערובת של חמאה, שום וגבינה. מה קיבלתם?

>> למתכון: לחם גבינות נתלש

סינייה בשר וחצילים, Belly Pro (צילום: @thebellypro)
סינייה בשר וחצילים, Belly Pro | צילום: @thebellypro

חצילים הם מאכל שכולו נחמה, וגם השמיכה הנעימה של הטחינה החמימה מוסיפה לזה. והבשר הטחון? טוב, אנחנו אמורים לשבוע ממשהו (וזה גם טעים אש).

>> למתכון: סינייה בשר וחצילים

תפוחי אדמה מעוכים מושלמים (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
תפוחי אדמה מעוכים מושלמים | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

אם אתם בעניין של תפוחי אדמה מעוכים, כאן אתם יכולים למצוא מתכון בסיסי מצוין. אבל אם אתם רוצים לקחת את זה שלב אחד קדימה, עם חיזוק של אורגנו, גבינות וזעתר - זה המתכון שייקח אתכם לשם.

>> למתכון: תפוחי אדמה מעוכים משודרגים

מחפשים את הנחמה הפחמימתית הקלאסית? מק אנד צ'יז, נו מה.

>> למתכון: מק אנד צ'יז

כרובית אפויה בבשמל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
כרובית אפויה בבשמל | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

יש משהו אייטיזי באפייה של ירק מוקרם בבשמל, אבל מי אנחנו שנצא נגד האייטיז? אם זה הקטע שלכם, ראשית אין לכם שום סיבה להתבייש, ושנית - המתכון הזה הוא בול.

>> למתכון: כרובית אפויה בבשמל

מוסקה (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מוסקה | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

הבשמל שולח אותנו ישר למחשבות על מוסקה, עם השילוב הקסום שכבר פגשנו פה של בשר טחון וחצילים, אבל חכו - גם לשומרי הכשרות יש פתרון נהדר. המתכון הזה יניב לכם מוסקה פשוט מושלמת, שאין בה שום רכיב חלבי.

>> למתכון: מוסקה

פאי רועים (תמונת AVI: mako)
פאי רועים | תמונת AVI: mako

ועוד תפוד לחבורה: פאי רועים הוא אחד המאפים שהכי כיף להתנחם בהם, וכאן, בגרסה של אהרוני, זה אפילו כיף מהרגיל. יש פה פטריות, יש פה ערמונים וכן, יש פה גם בשר טחון ופירה הגון. בקיצור, לא יהיה אחד בשולחן שיזלזל בכישורי המטבח שלכם.

>> למתכון: פאי רועים של אהרוני

עוגת אורז אפויה של תום פרנץ (צילום: דן פרץ, אוכל טוב)
עוגת אורז אפויה של תום פרנץ | צילום: דן פרץ, אוכל טוב

ולסיום עוד שניים מתוקים: העוגה שאתם רואים כאן היא לא בדיוק עוגה, אלא מעדן מתוק שהוא בין סופלה לפודינג אורז, שאצל הילדים בגרמניה נחשב לפינוק מיוחד. אז מה, לנו לא מגיע?

>> למתכון: עוגת אורז אפויה

עוגת שוקולד קוקוס (צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?)
עוגת שוקולד קוקוס | צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

ולסיום סיומת - עוד אחד מהשילוב המפנק והמנחם ביותר של עולם המתוקים: שוקולד וקוקוס.

>> למתכון: עוגת שוקולד וקוקוס