אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לחם גבינות ושום נתלש

מאפה מלוח גאוני, עשיר בשום, בזיליקום טרי וגבינת פרמזן. ריבועי הבצק רכים וחמאתיים, מדיפים ניחוחות משכרים של עשבי תיבול טריים, ונתלשים

|mako אוכל| פורסם13:40
לחם גבינות ושום נתלש (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.8268reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כפית (6 גרם) מלח
  • 1 כף (12 גרם) סוכר
  • 1 כף (9 גרם) שמרים יבשים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן זית
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב פושר (ועוד 1/4 כוס במידת הצורך)

לציפוי החמאה:

  • 4 שיני שום כתושות
  • 75 גרם חמאה
  • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
  • 100 גרם גבינה קשה מגורדת (פרמזן / פקורינו / גאודה / קשקבל או כל גבינה אחרת)

אופן ההכנה:

1להכנת הבצק: מנפים את הקמח אל תוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן, שיני השום הכתושות ואת החלב בהדרגה. לשים היטב את הבצק עד לקבלת בצק רך מאוד וגמיש. אם הבצק נוקשה, תוך כדי לישה מוסיפים בכל פעם כף חלב פושר, לשים היטב עד שהבצק הופך רך. מעבירים את הבצק לקערה נקייה. יוצקים מעל מעט שמן ומגלגלים את הבצק כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח כשעה וחצי.

2ממיסים את החמאה במיקרוגל. מוסיפים את השום הכתוש ואת הבזיליקום הקצוץ, ומערבבים היטב.

3על גבי משטח עבודה מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר של כ-50 ס"מ ובעובי של כ-1/2 ס"מ. מברישים את הבצק בחמאת השום, אך משאירים חלק מהחמאה לשימוש מאוחר יותר. מפזרים מעל את הגבינה באופן אחיד.בעזרת גלגלת פיצה או סכין משוננת חותכים את הבצק ל-6 רצועות עבות. מניחים את הרצועות זו על גבי זו (אם הן לא חופפות בגודלן זה בסדר גמור). חותכים שוב ל-6 חלקים.

4מברישים בנדיבות את תבנית האפייה בחמאת השום. מניחים את חתיכות הבצק בצורה אנכית בתבנית האפייה. מניחים לתפיחה נוספת כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-175 מעלות.

5לפני האפייה מברישים את החלק העליון של הבצק במעט החמאה שנותרה. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה תפוח מאוד וזהוב.

6מוציאים ומברישים שוב את החלק העליון במעט חמאה. מצננים מעט עד שניתן לחלץ את המאפה מהתבנית (לא מאפשרים למאפה להתקרר לחלוטין בתוך התבנית). מגישים מיד.

* בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il