https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

כרובית אפויה בבשמל

מאפה קרמי ומנחם שישדרג כל כרובית למנה שקשה לסרב לה. מנת צד מקסימה או עיקרית חלבית

|HOME MADE http://www.home-made-food.co.il/| פורסם08:28
כרובית אפויה בבשמל (צילום: אנטולי מיכאלו,  יחסי ציבור )
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים
  • 50 גרם חמאה
  • שן שום כתושה
  • שני גבעולי תימין מופרדים לעלים
  • חצי כפית אגוז מוסקט טחון
  • כף גדושה קמח (20 גרם)
  • כוס וחצי חלב (300 מ"ל)
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1חולטים את פרחי הכרובית במים רותחים.

2מעבירים את הפרחים המבושלים למי קרח לעצירת הבישול.

3בסיר בינוני ממיסים על אש נמוכה חמאה עם השום הכתוש, עלי התימין והמוסקט.

4כשהחמאה נוזלית מוסיפים את הקמח ומערבבים במרץ עם כף עץ עד שנוצרת עיסה אחידה ללא גושים.

5תוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב. ממשיכים לערבב עד לרתיחה.

6מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים בבישול על להבה נמוכה עוד 2-3 דקות אחרי רתיחה עד להתעבות של התערובת.

7מסדרים את פרחי הכרובית בתבנית חסינת חום ומוזגים מעל את רוטב הבשמל בצורה אחידה.

10מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-25 דקות עד שהכרוביות מזהיבות מלמעלה.

>> לכל המתכונים לשבועות https://www.mako.co.il/food-shavuot/tnuva?Partner=interlink

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il