
פירה מטוגןאנחנו יודעים, פירה הוא לא באמת מאכל שצריך שדרוג, הרי מלכתחילה מדובר בשלמות. ובכל זאת, מרגע שגילינו שאפשר לטגן אותו בתערובת של שמן זית וחמאה ולהפוך אותו לשחום, פריך ופציח - הבנו שתמיד יש לאן לשאוף![]() צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל |
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:1מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות (ממהרים? חתכו אותם לקוביות קטנות יותר - כך הם יקדימו להתבשל). 2מביאים לרתיחה את המים עם תפוחי האדמה ומבשלים כחצי שעה, עד שהתפודים רכים. שמים בצד כרבע כוס ממי הבישול, מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים לסיר. 3מוסיפים חצי מכמות החמאה ואת מי הבישול ששמרנו בצד ומועכים את תפוחי האדמה לפירה גס (במקרה הזה פירה חלק ומשיי פחות מתאים). טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך (סביר להניח שלא יהיה צריך, תיבלנו מספיק את מי הבישול). 4מחממים במחבת את החצי השני של החמאה וכף-שתיים של שמן זית (שמן הזית ימנע מהחמאה להישרף). כשהחמאה נמסה לגמרי מעבירים את תפוחי האדמה המעוכים למחבת בגושים גדולים. מעבירים את הפירה למחבת|צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל5משטחים מעט את הפירה במחבת ומניחים לו להיטגן כ-10 דקות (אבל כדאי לבדוק כבר אחרי 5), עד שהתחתית נעשית פציחה ושחומה. 6הופכים את הפירה בחלקים (אין שום דרך להפוך אותו כיחידה אחת, מדובר במנה מרושלת וזה חלק מהיופי שלה) ומטגנים עוד כמה דקות, עד שגם הצד השני מזהיב. מסירים מהאש ומגישים. הערות: * אפשר להשתמש באותה שיטה גם כדי לחמם ולהחיות מחדש פירה מאתמול. * אפשר להוסיף תבלינים כמו פלפל שחור ואבקת שום. לדעתנו אין בהם צורך. * המנה טעימה ככה, כמו שהיא, אבל בהחלט אפשר להגיש אותה גם עם תלולית של יוגורט יווני (או יוגורט שמן אחר) ופרוסות דקיקות של פלפל חריף. * אפשרות הגשה נוספת היא כמעין ביצה בקן: יוצרים חור בפירה בעודו במחבת ושוברים פנימה ביצה. מכסים ומחכים שהחלבון יתייצב. * כאמת לחיים - שום מאכל עדיין לא ניזוק מתוספת של גבינה מגוררת. ** המתכון פורסם לראשונה במאי 2019 ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |